Śr 23 sie, 2006 21:36
To może ja się wypowiem na temat tego addonu\packa\modyfikacji ( według uznania ). Na wstępie zaznaczam że jest to opinia kogoś kto lubi dużo, ciekawie i uniwersalnie, nawet jeśli odbija się to na jakości produktu, dlatego większość i tak się nie zgodzi z moją opinią. Pierwsza słowa jakie wypowiedziałem po uruchomieniu packa w edytorze były "o ku**a. Ale tego dużo". Później było już tylko lepiej. Uruchomiłem jednostkę Black Op'a i powiem że się zaskoczyłem bo wyglądało to lepiej niż sobie wyobrażałem. Banan na "paszczy" zrobil sie większy gdy zacząłem przeglądać dalej i dalej. Od wyboru do koloru. Pełno ciekawych broni, które mają całkiem niezłe dźwięki podczas strzelania i przeładowywania. Bronie są wykonane dobrze jak na taką ilość, tekstury nie odstraszają i nie przeszkadzają w grze a niektóre są naprawdę ładnie wykonane. Zaliczyć na plus trzeba że autor zrobił pack uniwersalny co bardzo mi przypadło do gustu. Bo gdzie indziej możemy znaleźć w tym samym packu, jednostki z wojny koreańskiej, pierwszej i drugiej wojny światowej, z wojny wietnamskiej, jednostki brytyjskie z lat 80 oraz współczesne ( Bardzo mi brakowało addonów w tym stylu a trzeba przyzanć że ich jak na lekarstwo. Sytuację poprawił pack vilassa ), Elitarne oddziały specjalne, jednostki SWAT, GROM, pełno rosyjskiej piechoty (tak współczesnej, jak tej z okresu WWII), partyzantów z WWII, Polską piechotę w różnych kamuflażach ( współczesną ale także WWII )... Prawdopodbnie pominąłem jakieś jednostki bo nie sposób wszystkiego zapamiętać. Dużo ludzi skarży się na "nocniki" ( czyt. hełmy ). I tu muszę przyznać rację, ale jednak nie całkowitą. Tylko w niektórych jednostkach jest to zauważalne, a jesli już to w żadnym przypadku nie przeszkadza w grze. Powiedziałem ( a raczej napisałem ), że jednostek jest od groma, co lekko odbija się na jakości jednostek. Podkreślam słowo "lekko", gdyż moim zdaniem jednostki wykonane są ładnie. Tekstury są całkiem ciekawe i ładne, a to że niby model kiepski... no, przyznam się że nawet gdybym to jakoś zauważył to i tak mi by to nie przeszkadzało. Podsumowując, uważam że najnowsza wersja Vilass packa jest zrobiona porządnie. Widać że autor włożył sporo pracy by pack sensownie wyglądał, i chociaż część ludu zadowolić tą paczką. Oczywiście, mógłby postarać się bardziej i zrobić mniej, a bardziej ładnie, porządnie, ale widać że nie takie było założenie. Moim zdaniem warto ściągnąć tą paczkę i chwile w nią pograć, chociaż po to, by zobaczyć ile zostało tego wszystkiego upchnięte i jak bardzo uniwersalny jest ten pack.