Teraz jest So 30 sie, 2025 22:21

Blue Screen-Misja Air Attack (i tylko ona).

Archiwum działów sekcji Operation Flashpoint
  • Autor
  • Wiadomość

GHOST_(PL)

Szeregowy

Szeregowy

Blue Screen-Misja Air Attack (i tylko ona).

PostN 20 sie, 2006 16:15

Witam ponownie.

Jeszcze raz dziękuję za pomoc z patchem 1.96, teraz wiem, że mam właściwą wersję.

Niestety pojawił się nowy problem. Gdy miałem starego Windowsa,mój OFP co chwila się zawieszał, tak, że bez twardego resa nie dało się nic zrobic (ten problem dotyczył też wszystkich pzozstałych gier, nie tylo OFP). Problem tkwil w niewłaściwej wersji BIOSA. Po reinstalce systemu na nowy i updatecie BIOSA, nie było juz żadnych błędów. Tytuły takie jak CnC Generals czy DoD: Source śmigaja mi, aż miło. OFP, które ponownie zainstalowałem tydzień temu, też nie sprawia żadnych problemów...prawie. Blue screen znowu zaczął się pojawiac, ale tylko w jednej misji. Misja B01 Air Attack (ta z Apachem, w której musimy zniszczyc konwój). Po włączeniu misji (często przed briefiengiem, w trakcie intra) komputer przeskakuje mi na blue screen i pojawia sie następujący komunikat: DRIVER IRQOL NOT LESS OR EQUAL. Ponadto w trakcie intra, w pewnym monecie siada mi dźwięk (w momencie, gdy Szyłka zaczyna strzelac do Apachea). Postanowilem przeprowadzic mały test i wyszedłem z misji w trakcie briefingu, żeby sprawdzi opcje dźwiękowe-po przełączeniu akceleracji sprzętowej i trybu EAX, dźwięk wrócił do normy, jednak w sekundę później znowu pojawił się blue screen! Co ciekawe, pozostałe misje (zarówno te oficjalne, jak i zrobione przez fanów) nie sprawiają żadnych problemów. Edytor misji i wszystkie addony (nie mam ich dużo-SJB Weapon pack, JAM 3, 4 mysliwce, 4 różne jednostki piechoty i 2 czołgi) działają poprawnie-żadnych komunikatów, o tym, że czegoś brakuje, albo, że czegoś nie można było znaleśc. Wczoraj przez 1.5 godziny grałem w multi z włączonym modem BAS (serwer OFP.info Eclipse) i nie wyskoczył mi ani jeden błąd. Po zmianie karty dźwiękowej nie mam nawet tego błędu z "grubymi" głosami. Poza tą jedną, jedyna misją, całe OFP działa mi bez zarzutu. Nie zmieniałem niczego w ustawieniach gry, nawet sterowania (grafiki również). OFp odpalam z komendami -nomap -nosplash (w takiej kolejności). Po pojawieniu się tego błędu, przeinstalowałem 2 razy OFP-niestety nie pomogło.

Nie sądzę, żeby była to wina sprzętu-moja karta graficzna (Radeon 9200 SE 128) ma zainstalowane najnowsze sterowniki, muzyczna tak samo (SB Live!). Mój Windows XP pro jest updateowany w 100% i posiadam najnowszą wersję BIOSA. OFP jest spatchowane do wersji 1.96 dla edycji Platynowej/Superseller (taką posiadam). Inne gry (Generals, DoD Source), nie mają żadnych błędów i działają bez zarzutu.
Myślę, że plik miji B01 jest uszkodzony, i że on powoduje te błędy (oficjalna misja, w której musimy przeprowadzi podobne zadanie za pomocą Super Cobry działa mi bez problemu). Czy istnieje możliwoś zamiany tego pliku na poprawnie działający? Jeśli tak, to skąd można go ściągnąc? Wydaje mi się, że tu tkwi błąd, a co wy o tym myślicie?

Z góry dziękuję

GHOST

P.S Podaję charakterystykę mojego PC

P4 2.6 Ghz HT

512 ram DDR 400 200 Mhx

Radeon 9200 SE 128 (100% update)

Sound Blaster Live! (100% update)

Windows XP Proffesional (100% update)

MOBO: Asrock P4i45PE (najnowsza, dostępna wersja BIOSA zainstalowana)

Oba dyski sprawdzone antywirem: zero wirusów/spywareów.

Oba dyski sprawdzone skanerem: zero błędów.
*Brak sygnatury*

Loony

Pułkownik

Pułkownik

PostN 20 sie, 2006 16:21

IMHO to chyba plik jest kopnięty. Ja teraz nie mam przy sobie ofp wiec Ci nie podrzuce owej misji.
Ale skoro tylko jedna misja nie działa czy warto, aż tak sie głowić? ;]
Niech ktoś podrzuci plik i zobaczmy co później będzie.
Obrazek

Radeon

Pułkownik

Pułkownik

PostN 20 sie, 2006 16:39

CLICK! :]

BTW: Co do tej szyłki to mam nadzieję, że twoja karta dźwiękowa nie jest zintegrowana z płytą główną :]
User of this number is currently dead. Resurrection in 5 minutes, please wait.

GHOST_(PL)

Szeregowy

Szeregowy

PostN 20 sie, 2006 18:41

Dzięki ludzie, dzieki bardzo-przetestuje misję jeszcze dziś wieczorem. :)

Moja obecna karta dźwiękowa nie jest zintegrowana z płytą główną. Poprzednia była i miałem przez to wiele problemów (min. przekłamania dźwiękowe w OFP, "skrzeczące" i "grube" głosy itp.). Obecnie wszystko jest ok-Sound Blaster Live! działa świetnie (jeden kanał jest nieco za cichy, ale kumple, który podzrucił mi ta kartę za darmo, uprzedzał o tym problemie. To i tak nic wielkiego) a w pozstałych misjach w OFP nie mam żadnych problemów z dźwiękiem, czy sytuacji, że ten dźwięk wogóle wysiada (jak w tej jednej misji). Jeszcze raz dzięki!

Pozdrawiam

GHOST
*Brak sygnatury*

GHOST_(PL)

Szeregowy

Szeregowy

PostPn 21 sie, 2006 13:14

Misja działa bez zarzutu, żadnych zwisów, blue screenów czy błędów z dźwiękiem. Ta ma wogóle inne intro (Apache rozbija się w lesie, a nie nad morzem no i pierwszy konwój zostake zniszczony, a nie dziarsko jedzie sobie dalej). Dźwięk działa w 100% procentach-Szyłka próje, że aż miło. Jeszcze raz dzięki, teraz moje OFP jest wreszcie sprawne w 100%. :)

GHOST
*Brak sygnatury*

MM'r

Chorąży

Chorąży

PostPn 16 paź, 2006 14:37

@ Ghost_(PL)

W regulaminie jest czarno na białym [raczej na szarym (kolorystyka strony)], że nie powtarzamy jednego posta pod drugim, to tak na przyszłość...

@topic

Mi się kiedyś zawieszała gra i musiałem co jkaieś 5 minut klikać Alt+Ctrl+Delete, potem klikałem na pasku zadań żeby powrócić do gry, przeinstalowałem grę i jakimś cudem nie zawiesza mi się gra ;)
MM'r - mission maker

Obrazek

Strona Loony'ego o OFP - polecam

zGuba

Moderator

Moderator

PostPn 16 paź, 2006 15:36

o w mordę ale paleontologia ;)

Jerry

Pułkownik

Pułkownik

PostPn 16 paź, 2006 16:28

MM'r napisał(a):(...)

W regulaminie jest czarno na białym [raczej na szarym (kolorystyka strony)], że nie powtarzamy jednego posta pod drugim, to tak na przyszłość...

(...)

Ja chciałbym zauważyć, iż w tym samym regulaminie jest napisane, żeby tego typu uwagi zostawić moderatorom, a nie samemu pouczać :]
Obrazek

MM'r

Chorąży

Chorąży

PostPn 16 paź, 2006 16:46

Mój błąd p. Generale ;)

PS. Chciałem tylko pomóc zapracowanemu p. Generałowi :D
MM'r - mission maker

Obrazek

Strona Loony'ego o OFP - polecam

xersius

Pułkownik

Pułkownik

Re: Blue Screen-Misja Air Attack (i tylko ona).

PostPt 13 gru, 2024 07:03

сайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайт
сайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайт
сайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтtuchkasсайтсайт

xersius

Pułkownik

Pułkownik

Re: Blue Screen-Misja Air Attack (i tylko ona).

Powrót do Operation Flashpoint