Teraz jest Śr 18 cze, 2025 22:32

Tragedia 14-latki z Gdańska

Tematy nie pasujące do żadnych powyższych kategorii.
  • Autor
  • Wiadomość

Tokaj

Cywil

Cywil

PostN 29 paź, 2006 21:29

Zgodze się ale powtórze pytanie zadawane już tysiące razy dlaczego nauczycielka po powrocie do klasy pozwoliła 14/15 letniej zapłakanej dziewczynce wybiec z sali? I co dalej robiła ? Prowadzila lekcje dalej?? No przepraszam ale nauczycielka powinna jakos zareagowac. No chyba, że do pracy w szkołach przydzielane są osoby niekompetentne, ale wtedy już nie zwalajmy winy na młodzież która była w sali czy jak to napisałeś(pan napisał) zezwoliła na to. A gucio prawda.Moze rzeczywiscie cześć uczniów swietnie sie bawiła obserwujac takie zachowanie rówiesników ale ogromna część napewno BAłA sie zareagowac. Zreszta nie wiem sam co o tym myśleć bo takie "zabawy" mi się w pale nie mieszcza. I to wyniosłem z domu, sadze ze ja probowalbym cos zrobic w takiej sytuacji, ale takie rozważania o kant dupy potłuc, bo moje zachowanie napewno byłoby zależne od wielu różnych czynników .

Bo jeżeli by te dzieciaki miały inne "wychowanie" (bardziej "prawidłowy" przebieg socjalizacji) oraz ktoś pokierował by grupą (klasa) w bardziej odpowiednim kierunku nie doszło by do czegoś takiego (co wcale nie znaczy że ta dziewczynka nie była by gnębiona- ale napewno nie w tak drastyczny i poniżający sposób).

Z powyższym stwierdzeniem sie absolutnei zgadzam chciałem to opisać w powyższych moich postach, ale no może brak mi słow i wieszy(a raczej napewno;) ) Pozdrawiam :)

Diego

PostN 29 paź, 2006 22:45

A ja bym dla nich taką karę wymyślił : Odcięcie tych ich "przyrodzeń" . Ciekawy pomysł :) A może po prostu na zboczeńców i erotomanów najlepsza kastracja ? 8)

Clon

Major

Major

PostPn 30 paź, 2006 13:22

Dzisiaj oglądałem na TVP 3 rozmowę z naszym niezwyciężonym Giertyszkiem... przykładów nie przytoczę... oj biedny ten nasz Romek, oj biedny...

Barbarian

Pułkownik

Pułkownik

PostPn 30 paź, 2006 14:03

Ale biorąc pod uwage nastroje społeczne to przeprowadzi te swoje projekty (teraz społeczeństwo zgodzi się na wszystko co "zamaskuje" problem*).

*Bo nie wiem czy sił oraz środków na rozwiązania systemowe (po za mundurkami czy zmniejszeniem wysokości progu karalności jak dorosły obywatel).
Ośrodki karne dla trudnej młodzieży (wedle projektu LPR) przyniosą więcej złego niż dobrego (bo po głowie oberwie się młodzieży zbuntowanej a nie łobuzeri- a to od niech częściej można dostać na ulicy). Po za tym biorąc od uwage poziom resocjalizacji w więzieniach (poand 60% bywalców wraca w przeciągu 5 lat do więzień- więzeinia jeszcze bardziej demoralizują niż resocjalizują). Więc w majestecie prawa państwo wychoduje sobie idealny materiał do wszelakich grup przestępczych (za wcześnie też do więzień wsadzać nie można bo dzieciak jest jeszcze na etapie socjalizacji)... Nie wiem czy gimnazja "jednopłciowe" :P coś pomogą (napewno nie zmniejszą agresji). Wydaje mi się że pomóc w tym może dwustopniowy sytem nauczania (ale na to nie będzie i pieniędzy i zapewne chęci) czy lepsze przygotowanie nauczycieli (większy odsiew przy naborze- ale biorac pod uwage zarobki, to za wiele się tu nie ugra). Niezależnie jakie rozwiązanie byśmy wybrali żyjemy w takim społeczeństwie/cywilizacji (bezustanna i pernamentna rywalizacja, gdzie liczy się tylko ten kto ma przewage nad innymi), więc i tak będą zdażać się bulwersujące przypadki agresji i rywalizacji...
Prawda jest tak że za większość takich zjawisk patologicznych odpowiada dom rodzinny (a rodzice są z regóły ostatnimi osobami które uderzą się w pierś)...
www.greendevils.uk- kompendium wiedzy o Fallschirmjagers
Rots: Poza tym od filozofii jest Barbarian
:D

Lewarek

Szeregowy

Szeregowy

PostPn 30 paź, 2006 16:54

Ostatnie newsy (no comments):
*znowu chciał się powiesić 14-latek, w okolicach Krakowa - był prześladowany przez starszych kolegów, po powrocie ze szkoły chciał powiesić się w sadzie, ale lina na wytrzymała ciężaru i pękła.
*14-latek trafił do szpitala po tym jak starsi koledzy pobili go i zmusili do wypicia alkoholu zmiesznego z silnym środkiem żrącym, jego stan jest krytyczny.
A to z tego tygodnia:
*16-latak powiesiła się w sali katechetycznej (chyba w czwartek lub piątek).
*14-latka przyniosła do szkoły granat z IIW¦ i spytała się czy może wybuchnąć.

zGuba

Moderator

Moderator

PostPn 30 paź, 2006 18:20

omg... masz rację z brakiem komentarzy... :???:

Clon

Major

Major

PostPn 30 paź, 2006 18:42

Lewarek napisał(a):14-latek trafił do szpitala po tym jak starsi koledzy pobili go i zmusili do wypicia alkoholu zmiesznego z silnym środkiem żrącym

Już wolę nie myśleć, jak on teraz wygląda...

Dzygi

Chorąży

Chorąży

PostPn 30 paź, 2006 19:35

Cloneus napisał(a):
Lewarek napisał(a):14-latek trafił do szpitala po tym jak starsi koledzy pobili go i zmusili do wypicia alkoholu zmiesznego z silnym środkiem żrącym

Już wolę nie myśleć, jak on teraz wygląda...

Być możliwe, że był on jeszcze zgwałcony (według info tvn24).

Jon

Generał

Generał

PostPn 30 paź, 2006 20:31

http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan

smola93

Porucznik

Porucznik

PostPn 30 paź, 2006 20:50

Lewarek napisał(a):Ostatnie newsy (no comments):
*znowu chciał się powiesić 14-latek, w okolicach Krakowa - był prześladowany przez starszych kolegów, po powrocie ze szkoły chciał powiesić się w sadzie, ale lina na wytrzymała ciężaru i pękła.
*14-latek trafił do szpitala po tym jak starsi koledzy pobili go i zmusili do wypicia alkoholu zmiesznego z silnym środkiem żrącym, jego stan jest krytyczny.
A to z tego tygodnia:
*16-latak powiesiła się w sali katechetycznej (chyba w czwartek lub piątek).
*14-latka przyniosła do szkoły granat z IIW¦ i spytała się czy może wybuchnąć.

A najgorsze jest to że ci ludzie chyba myślą że odebranie sobie życia to najlepszy sposób...

CharleS

Kapral

Kapral

PostPn 30 paź, 2006 21:04

Nie tak dawno chodziłem do gimnazjum i były tam bitki z użyciem noży, bitki z nauczycielami, okradanie sklepu przez sztuczny tłok a rok temu kumpel z klasy podpalił innego i wylądował w poprawczaku (kolo został w 2 klasie 3 razy). Po tym co widziałem w gimnazjum nic już chyba mnie nie zaskoczy nawet moda na samobójstwa. Ale faktycznie , normalne to nie jest...
Obrazek
Obrazek

Jon

Generał

Generał

PostWt 31 paź, 2006 20:51

http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan

Barbarian

Pułkownik

Pułkownik

PostWt 31 paź, 2006 20:53

Jest dobrze, wreszcie "ktoś" zaczoł o tym mówić (i może przejdzie wreszcie od słów do czynów)...
www.greendevils.uk- kompendium wiedzy o Fallschirmjagers
Rots: Poza tym od filozofii jest Barbarian
:D

Goose

Pułkownik

Pułkownik

PostWt 31 paź, 2006 20:54

Nie ma to jak refleks...

Dzygi

Chorąży

Chorąży

PostWt 31 paź, 2006 20:55

Długo tak mówić nie będą... To tylko chwilowa pamięć...
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Off-topic