Jak chcesz zrobić atak ruskich na cywili to poprostu wstaw jakiegoś partyzanta, najlepiej civilian militia, wpoisz mu removeallweapons this i dołącz do niego paru cywili, wtedy ruscy będą atakować wszystkich
Z tą jednostką "civilian militia" to chodzi Ci po prostu o cywila-policjanta czy to jakaś jednostka z zewnątrz (jakiś addon)?
Do policjanta przecież rosjanie nie strzelają, a gdy miałem w teamie 2 partyzantów to dopiero gdy rosjan nieźle okaleczyłem to oni zaczeli dopiero walić do partyzantów z mojej grupy.
problem chyba w tym, że po stworzeniu fantoma i daniu mu prawwdopodobieństwa obecności 0 usuwasz go na samym początku misji, a później próbujesz dodać do swojej grupy kogoś, kto po prostu nie istnieje.
Stwórz tego fantoma gdzieś na drugim końcu mapy, dołącz go do grupy i w pół sekundy później go skasuj komendą deletevehicle. To pół sekundy wystarczy by zmienić nastawienie Twojej grupy do rosjan i ruskich do Ciebie.
Czy próbuje z prawdopodobieństwem czy z tą komendą (dla tego fantoma oczywiście) to rosjanin nie chce do mnie strzelić.
Pół sekundy później go skasuj?
Moge w jakiś sposób określić czas po jakiej aktywuje fantomowi tą komende?
Opisze dokładnie co robiłem testując ich reakcje.
Postawiłem siebie-cywila (z najwyższą możliwą rangą), potem rosjanina na przeciwko siebie. Następnie postawiłem amerykanina (z najniższą rangą) z wpisaną komendą
deletevehicle this i połączonego ze mną w grupe oraz drugiego podległego mi cywila. Te rangi ustalałem, ponieważ inaczej ja jestem amerykanina podwładnym. No i podgląd. Rosjanin stoi nic nie robiąc tylko mój towarzysz cywil dziwnie się "wierci". Gdy dałem mu broń to zabił rosjanina (ta reakcja jest także bez amerykanina-fantoma

).
Reakcja przezemnie oczekiwaną uzyskałem dopiero gdy rosjanowi ustaliłem punkt trasy ZNISZCZ skierowany na mnie.