Teraz jest So 07 mar, 2026 11:04

Pierwsze wrażenia

Archiwum działów sekcji Armed Assault
  • Autor
  • Wiadomość

OssA-SAS

Cywil

Cywil

PostSo 20 sty, 2007 16:01

Pierwsze wrażenie...polegało na jaraniu się:hełmem kevlarowym na główce amerykaninie, pięknym M16 oraz mundurze...oraz nawet niezła fizyka ruchu.
Po ok dwóch tygodniach po przejciu AmA w całości, doznałem dziwnego wrażenia niechęci...i tak pozostało do dzis.Gównie bawie sie edytorem.
Reggea jest radościa, a rzeczywistość to zły sen...

Stary wiarus

Chorąży

Chorąży

PostSo 20 sty, 2007 19:12

Może coś więcej na temat "dziwnego wrażenia niechęci".

Radeon

Pułkownik

Pułkownik

PostSo 20 sty, 2007 19:49

Po prostu już się nie chce grać w Arme :|
Pozostaje MP co jest naprawde świetną zabawą. Ale lepiej niech wydadzą pacza, bo po zabicu i respawnie ArmA "kwadracikuje" się.
User of this number is currently dead. Resurrection in 5 minutes, please wait.

Jon

Generał

Generał

PostN 21 sty, 2007 23:43

Pozostaje MP co jest naprawde świetną zabawą.
Nie jest. Nie gdy po starcie gry słyszysz "panowie flaszka mi się posypała" [w tym miejscu chciałbym pozdrowić LiTLaT'a]. Dlaczego flaszka? Ilość błędów zbliża tę grę do flushpointa, tak więc większość przywykła i mówimy po staremu;
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan

smola93

Porucznik

Porucznik

PostPn 22 sty, 2007 18:33

o tak MP ma wiele błędów. jeden jaki wychaczyłem to to, że gdy po zabiciu w coopie i zamianie w ptaka, gdy robimy zawis to jego cień porusza skrzydłami, a sam ptak nie (choć powinien)

HAV

PostPn 22 sty, 2007 23:46

Pierwsze wrażenia? ¦miechu warte... Na pierwszy ogień poszło latanie => zero optymalizacji pod joya :| Sterowanie - drążek, odchylenie od pionu - pedały (w zasadzie ich namiastka), ciąg - przepustnica, i... z przepustnicy można od razu zrezygnować :| Póki co nie widzę żadnych opcji pozwalających na płynne sterowanie ciągiem przy jej użyciu, bo faktycznie da się wykorzystać jedynie 0.5 skali... Nie wiem, może ja się nie znam, ale z reguły efekty widać już przy ustawieniu kilkunastu procent ciągu; ArmA pod tym względem jest innowacyjna, tu żeby ruszyć maszynę z pasa potrzeba min. 50% :cojest:
Kwestie odpalania silnika przez zwiększenie ciągu pominę, bo to już w ogóle parodia jakaś jest. To ma być to uproszczenie dla grających na klawiaturze :co:

Nie wiem, może to zasługa patcha 1.02, gołej wersji nie testowałem... póki co, bez ręcznego grzebania w parametrach joya, nie widzę dla niego większego zastosowania.

Inna kwestia...
AH-1Z - istna maszyna akrobacyjna, spokojnie można by tworzyć team akrobacyjny... Na jakimś porządnym simie wiatraków nie dane mi było latać, ale... pętla - ok, teoretycznie możliwe (możliwe :co:) - tu bez większych problemów... ale beczka?, wiatrakiem?...

zGuba

Moderator

Moderator

PostWt 23 sty, 2007 00:58

Nie wiem, może ja się nie znam, ale z reguły efekty widać już przy ustawieniu kilkunastu procent ciągu; ArmA pod tym względem jest innowacyjna, tu żeby ruszyć maszynę z pasa potrzeba min. 50%

No, raczej się nie znasz ;-) poniżej tych 50% też wytwarzany jest ciąg, którym powinno się płynnie regulować szybkość opadania (nie wiem, czy jest tak w ArmA) [edit - chodziło mi o śmigłowce - samoloty to inna bajka :? )

Inna kwestia...
AH-1Z - istna maszyna akrobacyjna, spokojnie można by tworzyć team akrobacyjny... Na jakimś porządnym simie wiatraków nie dane mi było latać, ale... pętla - ok, teoretycznie możliwe (możliwe ) - tu bez większych problemów... ale beczka?, wiatrakiem?...

Tego nie wiem i proszę o wsparcie w szperaniu w necie ;-) dla dobra tematu

HAV

PostWt 23 sty, 2007 15:54

zGuba napisał(a):
Nie wiem, może ja się nie znam, ale z reguły efekty widać już przy ustawieniu kilkunastu procent ciągu; ArmA pod tym względem jest innowacyjna, tu żeby ruszyć maszynę z pasa potrzeba min. 50%

No, raczej się nie znasz ;-) poniżej tych 50% też wytwarzany jest ciąg, którym powinno się płynnie regulować szybkość opadania (nie wiem, czy jest tak w ArmA) [edit - chodziło mi o śmigłowce - samoloty to inna bajka :?

Tyle, że tu właśnie chodzi o samoloty... ;-)

zGuba

Moderator

Moderator

PostWt 23 sty, 2007 16:08

Tak, dopiero potem doczytałem ze zrozumieniem "żeby ruszyć maszynę z pasa" :grin:

W takim razie się zgadzam ;)

jakubisko

Cywil

Cywil

PostSo 27 sty, 2007 13:20

Witam wszystkich, to mój pierwszy post na tym forum więc pokrótce napiszę coś o sobie.
Mam na imię Jakub, mam 23 lata i jestem z Wrocławia, interesuję się grami o tematyce wojennej itp,moja ulubiona gra to Americas Army, należę do klanu strefa24. Parę lat temu grałem co nieco w singla operation flashpoint , i pamiętam że bardzo mi się ta gra spodobała, ale przechodząc do rzeczy, mam pytanie dotyczące Army: czytałem co nieco na temat tej gry i wiem ze wersja podst. (tzn bez łatek) zawierała mnóstwo błędów, jak to teraz wygląda po patchu 1.02 ?? czy ad się w nią bezstresowo grać ?? Jak się prezentuje Polska scena Mutliplayer w Armie ? nieukrywam że chciałbym dołączyć do jakiegoś klanu ponieważ rozgrywka single player mnie nie interesuje za bardzo. I osatnie, czy można tą grę pod względem realizmu porównać jakoś do Americas Army ?? za wszelką pomoc z góry dziękuję.
pozdrawiam

Jon

Generał

Generał

PostSo 27 sty, 2007 13:47

I osatnie, czy można tą grę pod względem realizmu porównać jakoś do Americas Army
Nie. Bo tu nie da się skakać :twisted:

jak to teraz wygląda po patchu 1.02
Wygląda lepiej [zamiast tragicznie tylko beznadziejnie]

czy ad się w nią bezstresowo grać
Jeśli masz mocnego kompa - to ponoć tak, ale ja mam taki se i ArmA leży na półce do czasu aż ją naprawią.
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan

jakubisko

Cywil

Cywil

PostSo 27 sty, 2007 14:24

no to się zastanawiam czy kupować...chciałbym czegoś nowego, właśnie w klimacie AA (tzn. głównie chodzi o reazlim).
Co do komputeraz to na chwilę obecną posiadamIntel pentium D 805 2.66/2x1Mb/; kartę graf. Geforce 7600 gs; pamięć ddram 1024 533MHz,
czy na takim sprzęcie da sie normalnie grać na wysokich detalach ??

zGuba

Moderator

Moderator

PostSo 27 sty, 2007 14:30

Hmm... mój kumpel ma Athlona 64 X2, 1536 MB RAM i GF 7900... grałem u niego na swojej kopii; trochę gra przycinała na najwyższych ustawieniach i z widocznością ~2500 (bez patcha!)

edit: zapomniałem :D na Twoim sprzęcie powinno chodzić stosunkowo płynnie na średnich ustawieniach i mniejszym VD... ale to tylko teoria.

Jerry

Pułkownik

Pułkownik

PostSo 27 sty, 2007 14:40

Pójdzie spokojnie na wysokich bez anizo i antyaliasingu zbyt wysoko ustawionego
Obrazek

zGuba

Moderator

Moderator

PostSo 27 sty, 2007 14:53

Ano tak - grałem u kumpla z włączonym AA 16x ^^
Poprzednia stronaNastępna strona