Teraz jest So 07 mar, 2026 06:06

Pierwsze wrażenia

Archiwum działów sekcji Armed Assault
  • Autor
  • Wiadomość

Zielarz

Chorąży

Chorąży

PostN 28 sty, 2007 00:34

Urup napisał(a):Wykonanie do dupy... Pograj sobie w Gothic to zobaczysz co to wykonanie do dupy.

Popieram to co napisał Urup jest wiele nowych gier które mają wykonanie do "dupy".

D@ri0

Kapral

Kapral

PostN 28 sty, 2007 00:35

Zielarz napisał(a):
Nie powiedział bym że wykonanie jest do dupy, grafa jest baardzo dobra wiec nie wiem o co ci konkretnie chodziło, ale każdy ma prawo do swojego zdania...

Co z tego że grafika jest na wysokim poziomie, jak słaba optymalizacja nie pozwala na jej wykorzystanie ? Z tym wykonaniem chodzi mi dokładnie o słaba optymalizację, kupe irytujących mnie blędów i krytycznie niski poziom "myślenia" AI.
Alah akbar.

Zielarz

Chorąży

Chorąży

PostN 28 sty, 2007 00:38

D@ri0 napisał(a):krytycznie niski poziom "myślenia" AI.

Nikt nie powiedział że AI jest super to prawda, że nie jest na wysokim poziomie, ale pozatym sama gra nadrabia straty... Wymień mi jakieśwady nie związane z AI... 8)

D@ri0

Kapral

Kapral

PostN 28 sty, 2007 00:48

Zielarz napisał(a):ale pozatym sama gra nadrabia straty

Absolutnie się z tobą zagadzam. Armed Assault jest jedną z nielicznych gier które uważam za warte mojego poświęcenia :lol:.

A wady przeciez już wcześniej wymieniałem ... : słaba optymalizacja, bugi. Jednym słowem: BIS = nieporofesionalna firma. :twisted:
Alah akbar.

Zielarz

Chorąży

Chorąży

PostN 28 sty, 2007 00:53

To doszliśmy do kompromisu... :brawo: Super gra z super grafiką :spoko: , ale z licznymi błędami. Co do BiSu to nic nie mam gdyby nie oni to nie było by OFP i ArmA... ArmA to zdecydowanie nie jest kasa wywalona w błoto. :spoko:

jakubisko

Cywil

Cywil

PostN 28 sty, 2007 01:35

Właśnie ściągnąłem demo, odpaliłem i pierwsze spostrzeżenie, nie chodzi źle n a maks detalach (tylko rodz. 800/600), strasznie dziwnie kieruje mi się postacią (ale to chyba kwestia przyzwyczajenia do americas army), a tak poza tym zobaczyłm tylko jeden wrogi tranporter który mnie ustrzelił odrazu, potem jakiegoś wojaka którego zkoeli ja zabiłem, ale ogólnie to czułem się jakiś zagubiony :), mam pytanie, te demo to jest wersja niespaczowana czyli najgorsza z możliwych że tak powiem ?

D@ri0

Kapral

Kapral

PostN 28 sty, 2007 01:55

jakubisko napisał(a):ogólnie to czułem się jakiś zagubiony :), mam pytanie, te demo to jest wersja niespaczowana czyli najgorsza z możliwych że tak powiem ?

To że czułeś się zagubiony to sprawa wielu czynników. Zależy na jakiej mapie grałeś, z iloma graczami i czy miałeś wcześniej styk z OFP.

że tak powiem, GamePlay w wersji demo nie różni się niczym niż w pełnej wersji.
Alah akbar.

traffix

Chorąży

Chorąży

PostN 28 sty, 2007 01:58

Komp nowy się szykuję, ale ArmA kupię za jakiś rok, kiedy będzie już spatchowane całkowicie. Grałem u kumpla i jest nieźle, tylko te bugi :(

Wykonanie do dupy... Pograj sobie w Gothic to zobaczysz co to wykonanie do dupy.

Zależy który, Gothic I był amatorszczyzną ale nadrabiał klimatem, świetną grafą, muzą i innymi rzeczami. G2 miał za duże wymagania (na kompie o wiele lepszym niż maxymalne przewidują może się ciąć), a G3... nienajgorsze ale zarobaczałe okropnie...

Jon

Generał

Generał

PostN 28 sty, 2007 02:01

Fajny czat sobie urządziliście, tak tylko przypomnieć pragnę, że tu mówi się o ArmA nie o żadnych gotikach.

A i ta wasza "debata" zbyt treściwa nie jest.

[Monty] - od przypominania i zwracania uwagi są moderatorzy. To pierwsze i zarazem ostatnie ostrzeżenie...
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan

Zielarz

Chorąży

Chorąży

PostN 28 sty, 2007 02:05

Mi się podoba ta "debata", a porównanie do innych gier wyszło gdy ArmA został porównany do Rajdu na Berlin... Ale treść debaty jest chyba zgodna z tematem???????

jakubisko

Cywil

Cywil

PostN 28 sty, 2007 02:07

D@ri0 napisał(a):
jakubisko napisał(a):ogólnie to czułem się jakiś zagubiony :), mam pytanie, te demo to jest wersja niespaczowana czyli najgorsza z możliwych że tak powiem ?

To że czułeś się zagubiony to sprawa wielu czynników. Zależy na jakiej mapie grałeś, z iloma graczami i czy miałeś wcześniej styk z OFP.

że tak powiem, GamePlay w wersji demo nie różni się niczym niż w pełnej wersji.

no ciężko mówić o jakimś gameplayu skoro na serwer był na 17 graczy a grało 10, z Opf miałem styczność parę lat temu i to tylko w singlu stąd też multiplayer w Armie jest dla mnie czarną magią, najprawdopodobniej skuszę się dzisiaj na oryginał. Trochę śmiesznie wygladało wymiana ogniowa z innym graczem staliśmy na przeciwko siebie i po prostu waliliśmy, jakoś sztucznie mi to wyglądało, oczwyiście sam nie wiem czemu nie robiłem żadnycn uników, ot takie tylko głupie spostrzeżenie mam. Miłej nocy życzę..

zGuba

Moderator

Moderator

PostN 28 sty, 2007 02:15

Uniki jest raczej trudno robić żołnierzowi objuczonemu karabinem, amunicją i innymi sprzętami... w ArmA i OFP ważniejszy jest refleks i taktyka.

Jon

Generał

Generał

PostN 28 sty, 2007 02:26

A myślisz, że w realnym świecie skakałbyś na boki podczas walki, niczym w tak realistycznym AA? :twisted: STRAFE FTW
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan

Zielarz

Chorąży

Chorąży

PostN 28 sty, 2007 02:43

Jednak mimo wszystko trzeba przyznać realizm w tej grze, bo w rzeczywistości trudno by było manewrować obładowanym sprzętem żołnierzem jak w CSie!!

jakubisko

Cywil

Cywil

PostN 28 sty, 2007 11:02

Jonez napisał(a):A myślisz, że w realnym świecie skakałbyś na boki podczas walki, niczym w tak realistycznym AA? :twisted: STRAFE FTW

Heh, no adrenalina czyni cuda, jakbym zobaczył ze gosciu mierzy do mnie to bym zrobiłem potrójnego fikołka i salto de mortale :wink: , a tak na poważnie to csa do aa nie ma co porównywać (to do kolegi wyżej który wspomniał cos o csie), a AA jest reklamowany jako najbardziej realistyczny, co nie oznacza że do realizmu mu blisko...w AA za dużo skakanie nie ma, więcej jest strafów i schylania sie, tutaj to głupio wygladalo bo my staliśmy w odległóścoi 3 metrów (co najwyżej), i strzelaliśmy do siebie, znaczy nie mogę mieć o to pretensji do mechaniki gry, bo sam nawet nie próbowałem nic robić, taki byłem wystraszony całym zajściem ;) , dopiero potem mnie naszło ze to było głupie wsumie. Bo w rzeczywistości to też chyba nie jest jak w westernie co?? :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Armed Assault