Witam!
Mam problem z grą Operation Flashpoint Platynowa Edycja, wydaną w ramach serii Kolekcja Klasyki, którą nabyłem oryginalnie zapakowaną w lipcu 2006r..
Występuje on od momentu reinstalacji systemu Windows i sformatowaniu dysku, gdy chcę zainstalować grę po raz drugi (za pierwszym razem nie było żadnych kłopotów, wszystko instalowało się i chodziło jak należy, tak jak i CWC). Wysyłałem już pytanie do serwisu Cenegi w tej spawie jednakże od końca grudnia 2006 nie otrzymałem żadnej odpowiedzi, także może ktoś stąd pomoże mi przezwyciężyć ten problem.
Opis problemu podczas instalacji:
Wkładam oryginalną płytę numer 1
Uruchamiam program instalacyjny gry. Ukazuje się okno z polami do wpisu klucza instalacyjnego. Wpisuję poprawny , oryginalny klucz i ukazuje mi się okno z zapytaniem miejsca instalacji oraz, czy chcę zainstalować DirectX. Wybieram folder, a następnie odmawiam, gdyż mam już na komputerze najnowszą wersję DirectX. W tym momencie przez krótką chwilę ukazuje się okienko "mówiące" (wskazujące na to) że zaczyna się kopiowanie plików, jednakże już po chwili wyświetla się komunikat, że gra została pomyślnie zainstalowana (gdy faktycznie nic się nie zainstalowało). Po kliknięciu "ok" rozpoczyna się proces autoweryfikacji. Proces instalowania według instalatora kończy się "pomyślnie" , podczas gdy gry nie ma na dysku.
Wcześniej nie miałem żadnych problemów z poprzednimi wersjami gry, którą zachwycam się od ponad 5 lat, instalując ją na Windows98, moja konfiguracja sprzętowa jest odpowiednia, znacznie przewyższająca wymagania sprzętowe gry. Nie mogę tylko poprawnie zainstalować tej gry w serii Kolekcja Klasyki po raz drugi (czyli od momentu reinstalacji Windowsa). Próbowałem zainstalować tą grę u znajomych, u nich także występuje identyczny problem jak na moim komputerze.
Jeśli któś mógłby mi jakoś pomóc w tej sprawie to będę niezmiernie wdzięczny
Lucek
Mam problem z grą Operation Flashpoint Platynowa Edycja, wydaną w ramach serii Kolekcja Klasyki, którą nabyłem oryginalnie zapakowaną w lipcu 2006r..
Występuje on od momentu reinstalacji systemu Windows i sformatowaniu dysku, gdy chcę zainstalować grę po raz drugi (za pierwszym razem nie było żadnych kłopotów, wszystko instalowało się i chodziło jak należy, tak jak i CWC). Wysyłałem już pytanie do serwisu Cenegi w tej spawie jednakże od końca grudnia 2006 nie otrzymałem żadnej odpowiedzi, także może ktoś stąd pomoże mi przezwyciężyć ten problem.
Opis problemu podczas instalacji:
Wkładam oryginalną płytę numer 1
Wcześniej nie miałem żadnych problemów z poprzednimi wersjami gry, którą zachwycam się od ponad 5 lat, instalując ją na Windows98, moja konfiguracja sprzętowa jest odpowiednia, znacznie przewyższająca wymagania sprzętowe gry. Nie mogę tylko poprawnie zainstalować tej gry w serii Kolekcja Klasyki po raz drugi (czyli od momentu reinstalacji Windowsa). Próbowałem zainstalować tą grę u znajomych, u nich także występuje identyczny problem jak na moim komputerze.
Jeśli któś mógłby mi jakoś pomóc w tej sprawie to będę niezmiernie wdzięczny
Lucek