i co złego w "słyszałem gdzieś"?
po to jest forum by się WYMIENIAĆ WIEDZĄ
To jest złego w tym, iż po prostu nikogo nie obchodzi demagogia bez celu i poparcia swojej tezy. Właśnie, WYMIENIANIA się wiedzą, nie ŻEROWANIA i plecenia 3 po 3 w charakterze świętej prawdy.
Goose a czemu nie dociera , że ktoś nie musi być "stałym czytelnikiem czegoś"
Nie , nie dociera, skoro zajmujesz się tym czym zajmujesz, i walisz tak nonsensownymi pytaniami bez pomyślunku nad nimi.
a mnie początki AK ciekawią, bo początki STG znam i znana jest liczba MkB danych do testów, znam te niemieckie prototypy, a początek AK jest fascynujący
a seria 1 też mnie interesuje, czy było jej przez rok produkcji 10 000 czy 1 000
Bardzo mnie to cieszy. Serio, neistety dane te, są nie do potwierdzenia.
Proszę. Wystarczyło w kochanym wujku Google wpisać i na pierwszej stronie fotka była, leniu jeden
Bingo, bo nie trzeba czytac branżowych gazet by rzucic okiem na zdjecia, ani tym bardizej kupowac (kłania się empik i CHĘĆ) i uwierz że nie mam ani minuty więcej czasu wolnego , niż ten którym Ty dysponujesz
Prototyp AKS z '46 roku posiadał składaną kolbę na "dekiel" komory zamkowej, vel. górę komory zamkowej, a stopka kolby była bardzo podobna, jeśli nei taka sama jak w MP-40
czy są jakieś zdjęcia pokazujące żołnierzy z modelem 1
Możliwe że istnieje, aczkolwiek wątpię bardzo jako że jednostki/osoby/cokolwiek byly mocno utajnione. Witamy w realiach ZSRR i FR.