tak czytając te posty dochodze do pewnego wniosku - kążdy szuka wg. własnych inywidualnych upodobąń i oczekiwań......
ktoś napisął że operacje specyjalne to matematyczna doskonałość (powinny być super przygotowoane, sprzęt co najmniej MP15000SDI, Atomowa mina kanapkowa) itp. - tak masz racje od czasu ofensywy niemców przez Belgie na poczatku I.w.ś. (a tak naprawde od czasów dinozaurów a pewnie wczewśniej) super plany taktyków maja wielka wartość - głownie w momencie ich tworzenia ale nie sekunde po... (patrz: Arnhem, Somalia itp. itd. ect.......)
"stawiam krzyzyk i strzelam - jak moge nie trafić" - widzisz stara prawda brzmi "człowiek strzela Pan Bóg kule nosi" - a tak na serio to oczywiscie wziełeś pod uwage oswietlenie np. itp.itd ect (moge wymyślic 100 powodów) - i jeszcze pytanko kto z was tak naprawde strzelał z bojowej broni więcje niz trzy raz lub wogóle...
inna rzecz "fatalne AI w OFP" - to samo co do pytanka kto kiedyś strzelał naprawde - można by wymagać oczywiście dużo wiecej, tylę
że ja np. nie znam jak narazie gry o lepszym AI a te które wymieniacie - biorąć pod uwage całść - tznaczy to co ja moge(w OFP wybieram sam w innych wybrał za mnie programista tworząć określona topografie możliwych "sciezek" w "komnatach" pola walki") a co przciwnik to sorry ja za tamte "strzelanki" dzikekuje...
Tak zgadza sie są "lepsze gry" - poprostu lepiej oddające oczekiwania stymulowane przez komercyjne głupoty mediów...
ale stary już jestem więc może nieco ślepy i umysł juz nie ten....