Mój kuzyn powiedział mi, że w Iraku testują karabin pod nazwą beryl.
Chciałbym się dowiedzieć czy to prawda. (Mój kuzyn to Pułkownik,który
był przez jakiś czas w Iraku )
Pan pułkownik powinien czasami chyba z zołnierzami pobyć a nie w kantynie... Beryl jest oficjalnie na wyposarzeniu WP od 1997r - w wersji podstawowej. Potem -głównie do Formozy zakupiono Mini Beryle - a ostatnio zaczeto w Mini wyposarzać kierowców biorących udziała w patrolach (wiec w końcu kupiono ich wiecej) i OS Zandarmmerii (OS - spytaj siepułkownika co oznacza ten skrót). W zeszły m roku pojawiołą sie nowa wersja BerylComando (nie mylić z Mini - choć tak gdzie niegdzie w internrecie jest napisane) taka jakby nasza M4 - on jeszcze nie jest (przynajmniej oficjalnie) zakupiony i przetestowany przez WP.
Obowiazkiem Boga jest wybaczenie terrorystom - naszym zorganizowanie im spotkania jak najszybciej
Mój kuzyn powiedział mi, że w Iraku testują karabin pod nazwą beryl.
W zeszły m roku pojawiołą sie nowa wersja BerylComando
Może zatem o to chodziło kuzynowi
P.S Nie czepiajcie się chłopaka, w jego wieku raczej nie napisalibyście nic lepszego I prosze nie wyrabiać sobie zdania na temat kuzyna, bo macie informacje z "drógiej ręki" Dziękuje za uwage
Właśnie o beryla commando mi chodziło
Mój kuzyn powiedział: "naszego najnowszego karabinka beryl testowanego w Iraku
z NOWYM celownikiem kolminatorowym"
Mój kuzyn to Rajmund Andrzejczak, dowódca pierwszego batalionu czołgów w Giżycku, ale teraz nie wiem co to za batalion.
Michalofp napisał(a):Pewnie temu "półkownikowi" wojna poryła psychikę i nie wie co mówi
2. Flaming, flamewar
Zabrania sie personalnych ataków, prowadzenia prywatnych wojenek i obraźliwych komentarzy skierowanych w stronę innych userów.
-chyba nie wszyscy znają regulamin