Teraz jest Pn 01 wrz, 2025 08:06

Zdałem PMP za pierwszym razem… ale nie obyło się bez wpadki

Tematy nie pasujące do żadnych powyższych kategorii.
  • Autor
  • Wiadomość

Karr

Cywil

Cywil

Zdałem PMP za pierwszym razem… ale nie obyło się bez wpadki

PostCz 21 sie, 2025 15:25

Słuchajcie, niby się mówi „ucz się, ucz, a zdasz”, i faktycznie – PMP ogarnąłem za pierwszym podejściem. Ale nie obyło się bez akcji… Zamiast skupić się rano na powtórce, wylądowałem z urwaną wycieraczką w ręce na parkingu, walcząc z deszczem. Test poszedł dobrze, ale ten poranek to była istna komedia pomyłek. Ktoś jeszcze miał takie przygody przed egzaminem?

Distorr

Cywil

Cywil

Re: Zdałem PMP za pierwszym razem… ale nie obyło się bez wpa

PostCz 21 sie, 2025 16:33

Ostatnio byłem w marinie na zachodzie i naprawdę, klimat tam jest nie do opisania. Cisza, lekki szum wody, zero pośpiechu – totalne przeciwieństwo miejskiego zamieszania. A jak zobaczyłem, jak to wszystko jest zorganizowane – od slipów po hangary – to aż się zastanowiłem, czy nie pora odkurzyć dawne żeglarskie marzenia.

Dek

Cywil

Cywil

Re: Zdałem PMP za pierwszym razem… ale nie obyło się bez wpa

PostCz 21 sie, 2025 17:21

"Haha, dobrze, że nie tylko ja miałem akcję! Ja przed samym egzaminem obudziłem się w hotelu… bez portfela. Zostawiłem go w marinie dzień wcześniej, gdzie kumpel pokazywał mi swoją łódź – swoją drogą, fajne miejsce do odcięcia się od stresu, nawet mają opcję przechowywania sprzętu i naprawy. Na szczęście dokumenty miałem zeskanowane, więc mnie wpuścili. A co do nauki – u mnie pomogła bardzo Certyfikacja PMP PMI , bo to był taki porządny kop motywacyjny i konkretna wiedza, bez lania wody."

Powrót do Off-topic