Teraz jest Śr 16 lip, 2025 10:30

Potrzebny wspólnik do stworzenia serwisu

Tematy nie pasujące do żadnych powyższych kategorii.
  • Autor
  • Wiadomość

D@ri0

Kapral

Kapral

Potrzebny wspólnik do stworzenia serwisu

PostŚr 01 cze, 2005 00:05

Wraz z jakimś wspólnikiem, chciałbym stworzyć seriwis o tej grze. Musisz sie zanać na php (najlepiej jPortal), grafice, grze, noi troche na serwerach i administracji nimi. Jeśli jesteś tępolem to nawet mi łącz gg nie zakłucaj:
GG# 3830261
Alah akbar.

SiD

Major

Major

PostŚr 01 cze, 2005 07:36

Hmm, umiem wszystko to. W sumie sam mógłbym założyć taki serwis, tylko po co, skoro już taki istnieje.
Zastanawia mnie tylko co ty umiesz, bo nawet j. polski sprawia tobie trudność.

SiD

Major

Major

PostŚr 01 cze, 2005 08:07

Już chrzanić to jaką ma grę. Szukać ludzi do "pomocy"* przy serwisie, na forum innego serwisu już nasuwa jakieś refleksje.

* "pomocy" w cudzysłowiu, bo raczej to coś w stylu "zrób to za mnie, a ja się podpiszę"

Berna

PostŚr 01 cze, 2005 15:23

I znowu na piratów najeżdżacie, zawód taki jak inny, moze troche bardziej dochodowy :twisted:
A co do serwisu, to zgodze sie z SiDem, ze głupota jest robić coś co już istnieje, chyba ze to coś bedzie lepsze, ale jakos nie chce mi sie w to wierzyć.
Serwisem OFPC zarządza wiecej ludzi niz tylko mądra głowa + jej wspólnik, więc dorównanie bedzie trudne.

Szeregowy

Szeregowy

PostŚr 01 cze, 2005 15:26

tworzenie kolejnej strony o ofp nie ma zadnego nawet znikomego sensu, proponuje raczej "ugryźć" jeden temat. (edycja, addony, kampanie) niz zajmowac sie ogółem ofp, taka strona nie wypali ponieważ ludzie przywiązali sie do tej i wiedza gdzie maja wchodzić, wiec nie marnuj sobie czasu.

Druga sprawa to co ma pirat do serwisu ? Chłopak moze nawet nie miec gry i tworzyc o niej serwis nikt mu przeciez tego nie zabroni :]
Obrazek
the most hated polish ofp player...

D@ri0

Kapral

Kapral

PostŚr 01 cze, 2005 16:06

To co piszecie jest wogóle nie prawda. Kiedyś robiłem serwis o Strongholdzie (taka gra) i wszyscy też mówili że sie nie zrównam ze stroną gt8. A jednak po kilku tygodniach ludziom podobał się lepiej mój serwis. Jest to tylko kwestia paru rzeczy które trzeba zrobić, a których ofpcenter nie ma . A co do tego to w polsce nie ma dużo serwisów ofp. Porownując do gry Enemy Territory (gdzie jest ich około 50) jest to znikoma liczba. Nikt nie powiedział że serwis ofp może być tylko jeden.
Alah akbar.

D@ri0

Kapral

Kapral

PostŚr 01 cze, 2005 16:12

A jescze jedno. Nie chce mi sie wieżyć że wszyscy z was maja legalne wersje. To by było zbyt smieszne. Kiedyś czytałem statystyki. Znalazłem tam ze co drugi polak posiadający dostęp do komputera używa nielagalnego opragramowania (gry, systemy itp.).
Alah akbar.

Kac

Porucznik

Porucznik

PostŚr 01 cze, 2005 16:12

Porownując do gry Enemy Territory (gdzie jest ich około 50) jest to znikoma liczba

A po co mi 50 serwisów, nie starczy mi czasu by zaglądać do każdego, OFP Center PL w zupełności mi wystarczy.

Nikt nie powiedział że serwis ofp może być tylko jeden

Jest jeszcze OFP Underground i Roger 57 z tych bardziej znanych.

D@ri0

Kapral

Kapral

PostŚr 01 cze, 2005 16:15

Ad.1) A może inni chcieliby, albo jeszcze nie znają waszego ?
Ad.2)Wow bardzo duzo !!!!!!!!!!

:spoko: bardzo durzo
Alah akbar.

sjojok

Major

Major

PostŚr 01 cze, 2005 16:21

D@ri0 napisał(a):A jescze jedno. Nie chce mi sie wieżyć że wszyscy z was maja legalne wersje. To by było zbyt smieszne. Kiedyś czytałem statystyki. Znalazłem tam ze co drugi polak posiadający dostęp do komputera używa nielagalnego opragramowania (gry, systemy itp.).

I tu się mylisz większość graczy OFP kożysta z legalnych wersji inaczej by nie zainstalowali addonów i modów z których kożystają i cieszą się wysoką popularnością

Kuba

Pułkownik

Pułkownik

PostŚr 01 cze, 2005 16:48

D@ri0 napisał(a):To co piszecie jest wogóle nie prawda. Kiedyś robiłem serwis o Strongholdzie (taka gra) i wszyscy też mówili że sie nie zrównam ze stroną gt8. A jednak po kilku tygodniach ludziom podobał się lepiej mój serwis. Jest to tylko kwestia paru rzeczy które trzeba zrobić, a których ofpcenter nie ma . A co do tego to w polsce nie ma dużo serwisów ofp. Porównując do gry Enemy Territory (gdzie jest ich około 50) jest to znikoma liczba. Nikt nie powiedział że serwis ofp może być tylko jeden.

A powodzenia. Nie pierwszy podejmujesz taką próbę i zapewne nie ostatni.. :-)

Kac napisał(a):Jest jeszcze OFP Underground i Roger 57 z tych bardziej znanych.

Jeszcze OFP.fpp.pl :-)

sjojok napisał(a):I tu się mylisz większość graczy OFP kożysta z legalnych wersji inaczej by nie zainstalowali addonów i modów z których kożystają i cieszą się wysoką popularnością

Dokładnie. Jeśli chcesz pomocy w skrackowaniu gry to trafiłeś pod zły adres kolego D@ri0. Na tym forum piractwo jest zabronione. Przytaczanie jakichś statystyk tutaj niczego nie zmieni :-) Dlatego też prosiłbym o zakończenie tych rozważań i powrót do tematu.
Ostatnio edytowano Śr 01 cze, 2005 17:04 przez Kuba, łącznie edytowano 1 raz

Mitnic

Chorąży

Chorąży

PostŚr 01 cze, 2005 16:57

Dasz mi pare przykładów dlaczego Jportal jest dobry na duży serwis dotyczący gry ?
Obrazek
Athlon 64 3800+ 2460Mhz, 768 DDRAM PC 400, Palit GeForce 6800 GS 450/1000 Mhz, Fujitsu 8GB, Modecom MC 350 PFC

Szeregowy

Szeregowy

PostŚr 01 cze, 2005 17:03

jportal kompletnie nie nadaje się na takie serwisy chociażby ze względu na skrypt downloadu który w jP jest totalnie skopany.

OFP Underground upadł, miałem tworzyć nowy serwis o nieco odmiennej tematyce ale jak narazie nie mam na to czasu, czas pokaże czy coś z tego wyjdzie
Obrazek
the most hated polish ofp player...

Kac

Porucznik

Porucznik

PostŚr 01 cze, 2005 19:32

D@ri0 napisał(a):Ad.1) A może inni chcieliby, albo jeszcze nie znają waszego ?
Ad.2)Wow bardzo duzo !!!!!!!!!!

:spoko: bardzo durzo

człowieku, a po co nam nowe serwisy skoro każdy wygląda tak samo, czyli newsy, poradniki addony/misje/kampanie do ściągnięcia, więc :::niech to pani lekkich obyczajów::: po :::przyrodzenie::: nam kolejny serwis o tym samym :?:

SiD

Major

Major

PostŚr 01 cze, 2005 20:03

Ja spytam pana D@rio gdzie sie podział ten niby super serwis o ET, o którym mowa. Zreszta jak słysze "po kilku tygodniach" to od razu widać, że krótkoterminowa zabawa.

A czemu taka istotna jest oryginalna wersja? Ponieważ aby stworzyć stronę o grze, trzeba coś o niej wiedzieć, a posiadanie pirata z góry zakreśla, że to lama jest.

D@rio jest albo niepowazny, albo głupi próbując założyć serwis o grze, nawet nie wiedząc jakie są inne serwisy i jak rozbudowana jest scena (nie wie nawet, że prawie każy ma tutaj oryginal, jeżeli nie każdy)
Następna strona

Powrót do Off-topic