Teraz jest Pt 19 cze, 2026 11:13

Błąd systemowy - zdjęcie

Tematy nie pasujące do żadnych powyższych kategorii.
  • Autor
  • Wiadomość

Mitnic

Chorąży

Chorąży

PostSo 06 maja, 2006 22:47

Nie ma takiej mozliwosci raczej ze sie nie da :lol:
Obrazek
Athlon 64 3800+ 2460Mhz, 768 DDRAM PC 400, Palit GeForce 6800 GS 450/1000 Mhz, Fujitsu 8GB, Modecom MC 350 PFC

Mirage

Pułkownik

Pułkownik

PostSo 06 maja, 2006 23:19

żuker! Dosłownie w piątek miałem to samo. Komp resetował mi się po kilkunastu minutach pracy i po ponownym włączeniu wyskakiwał ten błąd. Okazało się, że zrypał się 4 letni wentylatorek od procesora. Nie było wystarczającego chłodzenia i mi go restartował...
Jedyna mozliwosc - wymiana na nowy wentylatorek - łożyskowany :) teraz nie słychać komputera w pokoju :)

żuker

Major

Major

PostN 07 maja, 2006 00:35

Mitnic napisał(a):Nie ma takiej mozliwosci raczej ze sie nie da :lol:

No wiesz, nie mam zamiaru rozwalać obudowy młotkiem :D. Poprostu zamiast śrubek, założone są małe okrągłe plomby (nie wiem jak to się fachowo nazywa). I nie można normalnie śrubokrętem rozkręcić.

Mirage napisał(a):żuker! Dosłownie w piątek miałem to samo. Komp resetował mi się po kilkunastu minutach pracy i po ponownym włączeniu wyskakiwał ten błąd. Okazało się, że zrypał się 4 letni wentylatorek od procesora. Nie było wystarczającego chłodzenia i mi go restartował...
Jedyna mozliwosc - wymiana na nowy wentylatorek - łożyskowany :) teraz nie słychać komputera w pokoju :)

Komputer nie jest mój, a ja jeszcze będę musiał się z nim męczyć 1,5 miesiąca zanim dostanę nowy. Pokombinuję coś i dam znać. Dzięki za pomoc :).

Quabec

Generał

Generał

PostN 07 maja, 2006 00:45

niebieski błąd windowsa XP prawie zawsze sie pojawia jak sie ma dwie kości RAM różnych firm o róznych czestotliwościach pracy ;)
w każdym razie ja sie wielokrotnie spotkalem z takim problemem, wtedy wystarczyło wymienić dwie kości 256 na jedną 512
pzdr. :aniol:

EDIT:
można to przetestować wyjmując jedną kość ramu.
może też być tak że jedna kość jest uszkodzona
Quabec

sjojok

Major

Major

PostN 07 maja, 2006 17:10

Hmmm może problem jest z zasilaczem który jest uszkodzony lub przeciążony ?
Obrazek
Poprzednia strona

Powrót do Off-topic