Teraz jest So 06 wrz, 2025 13:18

Tragedia 14-latki z Gdańska

Tematy nie pasujące do żadnych powyższych kategorii.
  • Autor
  • Wiadomość

Jerry

Pułkownik

Pułkownik

PostCz 02 lis, 2006 18:03

¦mieszne jest, jakimi półśrodkami próbuje się rozwiązać większy problem..
Obrazek

Jon

Generał

Generał

PostCz 02 lis, 2006 18:24

Może jestem naiwny, ale wydaje mi się, że to tylko jedna z rzeczy, które będą miały szkołę naprawić, nie sądzisz?

Nie jest to bezpośrednio związane z tematem, ale ma pomóc zaprowadzić porządek w szkołach. I ja jestem bardzo "na tak".
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan

reyhard

Pułkownik

Pułkownik

PostCz 02 lis, 2006 18:25

Pierwszy dobry pomysł Giertysia?

Pomysł nie nowy, bo po wybryku w Toruniu w większości szkołach taki przepis wprowadzono (przynajmniej we Wrocławskich). Dziwne jest jednak że Giertych sięga już do tak banalnych, sprawdzonych, zaleceń (które notabene powinny być już wcześniej wprowadzone...) i poza nimi rzuca jakieś ogólniki nie poparte chociażby zarysami działań jakie należałby zostać podjęte w celu ich realizacji...
Ostatnio edytowano Cz 02 lis, 2006 18:32 przez reyhard, łącznie edytowano 1 raz
Po prostu przyjmij do wiadomości, że nadciąga rewolucja proletariacka, lada dzień Chavez z Castro i Bin Ladenem nadjadą na białym traktorze i uwolnią ciemiężony lud polski spod władzy międzynarodowego kapitału.

Berna

PostCz 02 lis, 2006 18:25

Dlaczego teraz ten boom :?: :!: :shock:
Przemoc w szkole była zawsze. Za moich czasów, za czasów moich starych i za czasów moich dzieci też będzie. Grunt to uświadomiać młodych co robić w przypadku gdy z tą przemocą sie zetkną. Pomysły Romka są chore. Jak można oddzielić chłopaków od dziewczyn? To jest rozwiązanie na krótka mete. Za lat kilka, gdy taki człowiek który przebywał 10 lat, dzień w dzień, z płcią do której sam nalezy, albo stanie się pedałem, albo psychopatą i wtedy bedzie problem.
Druga sprawa to tworzenie szkół dla tych którzy źle sie zachowują. W tej kwestii wielu speców się wypowiadało, ja trzymam ich strone.

Najbardziej mnie denerwuje reklamówka LPR, w której to brama szkoły zamyka się przed uczniami, którzy prezentują inny styl życia.
Tok myślenia identyczny jak w przypadku starych babek które oceniają młodego człowieka z łysą głową po wyglądzie i z góry skazują go na porażke. Ehhh :roll:

Wielki chrzescijanin i katolik Roman Giertych ma w dupie tolerancje o której w Biblii pełno.
Pozatym on w ogole jest idiota. Broni życia nie narodzonych, a chce wprowadzać kare śmierci dla narodzonych. PARADOKS GIERTYCHA?

Niech ktoś zrobi addon Romka. Powyżywał bym się na nim :D

Jon

Generał

Generał

PostCz 02 lis, 2006 18:39

Berna - dlaczego teraz? Bo w końcu wydarzyła się tragedia odpowiednio nagłośniona przez media. To, że kiedyś też nie było idealnie to znaczy, że nie należy nic z tym zrobić? Weź Ty się puknij w głowę. Mimo, że przemoc zawsze była, to nie dochodziło do takich przegięć, nie dociera to do Ciebie? Zresztą w ogóle trzeba walczyć z coraz większym zeszmacieniem młodzieży - nie widzisz jak zaczyna wyglądać dzisiejsze społeczeństwo? Nie wiem jak wielkie jest Twoje miasto, ale domyślam się, że nie za wielkie - i przez to niewielkie masz pojęcie jak wygląda sytuacja na niektórych osiedlach...

A z resztą się zgadzam.

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan

Jerry

Pułkownik

Pułkownik

PostCz 02 lis, 2006 19:15

Jonez napisał(a):Berna - dlaczego teraz? Bo w końcu wydarzyła się tragedia odpowiednio nagłośniona przez media. To, że kiedyś też nie było idealnie to znaczy, że nie należy nic z tym zrobić? Weź Ty się puknij w głowę. Mimo, że przemoc zawsze była, to nie dochodziło do takich przegięć(...)

Nie do wszystkiego dotrą media... Kiedyś nawet, jak się źle działo, to nikt by tego nie pokazał w mediach, a teraz jest to okazja do "tematu dnia"...
Obrazek

Lewarek

Szeregowy

Szeregowy

PostCz 02 lis, 2006 19:44

A wracając do zakazu noszenia komórek do szkoły. Takie coś działa u mnie w szkole od 3 lub 4 lat, a zakaz noszenia pozostałego sprzętu elektronicznego. Jeśli to miało zmniejszyć agresję wśród uczniów to nie widzę żadnych efektów (nawet jest gorzej). Romek usuwa skutki tych problemów zamiast ich przyczyn.

Jon

Generał

Generał

PostCz 02 lis, 2006 20:58

Nie chodzi o agresję.

~ Ronald Reagan

Berna

PostCz 02 lis, 2006 20:59

Jonezie Ty mój :D

Mieszkam w małym miescie, ale sa osiedla kilkunasto tysięcznie, gdzie też można dostać w pier***. Pozatym im mniejsze miasto, tym większe bezrobocie i tym samym większa patologia.
Sam chodziłem do gimnazjum-cyrki sie działy!
Jednemu nasrali do plecaka, klasy przescigały się w rankingu na temat bójek. Nauczycielowi od muzyki przestawili auto na srodek ulicy. Innemu wybili szybe za to ze był zbyt surowy. Wprawdzie kubłów na głowe nie zakładali, ale za krzywe popatrzenie sie, mozna było zostac sprasowanym na scianie korytarza.
Boli mnie to ze nagle teraz się zaczął wielki szum na ten temat. Popatrzmy ile było samobójstw wsród młodych. Wiekszosc z nich jest spowodowana zła sytuacja w szkole. Nie chodzi tylko o przesladowania przez kolegów, ale również o nauczycieli, którzy mają gdzies to co sie wokoł nich dzieje. I tutaj widze własnie problem. Nauczyciel przychodzi do pracy po to zeby odpier*** swoją działke za 1200zł i isc do domu.
Jestem za zmianami, ale nie za takimi jakie oferuje nam Roman "Sieg Heil" Giertych.

Pozdrawiam.

Lewarek

Szeregowy

Szeregowy

PostCz 02 lis, 2006 22:54

Kilka lat temu była sprawa o samobójstwie 6-klasisty bo dostał kilka jedynek z j.angielskiego, ale nie było takiej afery jak teraz. A jeśli chodzi o agresję to w mojej szkole (gimnazjum + podstawówka) chodzi ok. 400 osób. Bójki są conajmniej raz w tygodniu (nawet pierwszoklasiści się bili po twarzach z pięści), ostatnio kolega uderzył w twarz nauczyciela, obrażanie nauczycieli na porządku dziennym. Kto zna przyczyny ?? :???:

Barbarian

Pułkownik

Pułkownik

PostCz 02 lis, 2006 23:01

A jak na to reagujesz (i/lub inne dzieciaki? A jak na to reagują rodzice? Tu są przyczyny...
www.greendevils.uk- kompendium wiedzy o Fallschirmjagers
Rots: Poza tym od filozofii jest Barbarian
:D

Lewarek

Szeregowy

Szeregowy

PostCz 02 lis, 2006 23:09

Piszesz tu o tępieniu agresji, ja się pytam o jej przyczyne.

Volt

Major

Major

PostCz 02 lis, 2006 23:15

Wy
Obrazek

reyhard

Pułkownik

Pułkownik

PostCz 02 lis, 2006 23:18

Przyczyną jest to że agresor w oczach szeroko pojętego plebsu swoimi występkami zdobywa podziw wśród rówieśników co jest swoistymi motywacyjnym perpetuum mobile dla takiego osobnika.

Więc, cytując tu Babarian'a:
A jak na to reagujesz (i/lub inne dzieciaki? A jak na to reagują rodzice? Tu są przyczyny...

Volt napisał(a):Wy

A może wina układu :mrgreen:?
Po prostu przyjmij do wiadomości, że nadciąga rewolucja proletariacka, lada dzień Chavez z Castro i Bin Ladenem nadjadą na białym traktorze i uwolnią ciemiężony lud polski spod władzy międzynarodowego kapitału.

Marker

Pułkownik

Pułkownik

PostCz 02 lis, 2006 23:39

Ja tam myśle że wine ponosi Xfire...

Przestańcie prostacko szpanować przed gówniarstwem i zacznijcie używać mózgu, kierować się rozsądkiem i słuchać starszych i mądrzejszych rodziców, a nie będzie agresji...
Obrazek

"Jako arabski gej-satanista zmarzniete uszy wolę sobie ogrzewać przy płonacym kościele "
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Off-topic