Teraz jest Cz 03 lip, 2025 09:10

Kampania Braci a inne ksiązki

Tematy nie pasujące do żadnych powyższych kategorii.
  • Autor
  • Wiadomość

stormshadow

Chorąży

Chorąży

Kampania Braci a inne ksiązki

PostPt 17 wrz, 2004 10:07

<wydzielony>

A film był dobry?? Bo ja 2 razy zasnąłem przy jednym odcinku

Berna

PostPt 17 wrz, 2004 14:14

storm słaby z ciebie zawodnik.
Przy kampani nie zasniesz :spoko:

Marshal

Major

Major

PostPt 17 wrz, 2004 16:39

Film był świetny ale nie wiem czy lepszy od książki.
Obrazek

stormshadow

Chorąży

Chorąży

PostSo 18 wrz, 2004 19:26

Zacznijcie czytać Wiktora Suworowa. Przy jego książkach inne wysiadają.

Jon

Generał

Generał

PostSo 18 wrz, 2004 19:43

Bzdura. Kompanii Braci Suworow może skoczyć.
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan

MaRcin

Major

Major

PostSo 18 wrz, 2004 19:47

stormshadow napisał(a):Zacznijcie czytać Wiktora Suworowa. Przy jego książkach inne wysiadają.

:neutral: nie powiedział bym...
Good Times Gone

Przemo_212

Major

Major

PostSo 18 wrz, 2004 21:22

Zacznijcie czytać Wiktora Suworowa. Przy jego książkach inne wysiadają.

Każdy ma swoje zdanie...chociaż Cornelius Ryan był lepszy wg. mnie
Obrazek

Marker

Pułkownik

Pułkownik

PostSo 18 wrz, 2004 21:35

Ale Ryan a Suworow to 2 inne epoki :-)
Obrazek

"Jako arabski gej-satanista zmarzniete uszy wolę sobie ogrzewać przy płonacym kościele "

Marshal

Major

Major

PostSo 18 wrz, 2004 22:05

Marshal napisał(a):Tak ale Najdłuższy dzien Ryana to jedna z najlepszych książek dla mnie...

DODANE:

Nie wiem kto to wydzielał ale .... KAmpania braci nie wygląda najlepiej.....
Obrazek

stormshadow

Chorąży

Chorąży

PostN 19 wrz, 2004 11:44

Jonez nie znasz się. przeczytaj sobie książke Suworowa pt. Specnaz. to się przekonasz. Zresztą dzięk tej książce zrozumiesz czemu odbicie zakładników na Dóbrówce było takie krwawe. Dać wam przykład?? wiecie po co żołnierzowi Specnazu saperka?? nie, nie do okopania sie. żołnierze specnazu mają specjalny trening w użyciu saperki. Uczą się nią rzucać, przecinać i oczywiście zabijać wrogów. Jest to groźniejsza broń od noża.
inny przykład?? wiecie co za komuny (teraz pewnie tez) władze sowieckie robiły z więźniami politycznymi?? otóż specnaz trenował na nich różne ciosy, łamanie części ciała i łamanie i podżynanie gardła.

Jon

Generał

Generał

PostN 19 wrz, 2004 11:52

Powinno być N\c, ale jednak postanowiłem to skomentować. Akurat czytałem fragmenty tej książki i mogę co nieco powiedzieć na ten temat.

Masterze, tego co autor opisuje w tych książkach, nie można brać na serio. Nawet jeśli choć jakiś ułamek tej książki zawiera prawdę o szkoleniu Specnazu, to znakomita część tej książki zawiera po prostu fikcję literacką. Znasz to określenie?

To jest tak zwany MIT Specnazu... :???:

EDIT: Co ja mogę powiedzieć o tych przykładach? Buahahahahahahahahaha :hahaha: Stary, to się nazywa FIKCJA LITERACKA, rozumiesz? :] To o "kukłach" pamiętam ze strony, gdzie był właśnie opisany MIT, podkreślam MIT Specnazu, gdzie właśnie można poczytać sobie rozmaite fragmenty książek tego pana i ZAWSZE autor podkreśla [ strony, nie książki ], że nie należy się tym sugerować...

... bo to FIKCJA. "(...) Jak to u Suworowa... (...)"...

No [more] Comments.
Ostatnio edytowano N 19 wrz, 2004 12:58 przez Jon, łącznie edytowano 1 raz

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan

alderous

Pułkownik

Pułkownik

PostN 19 wrz, 2004 12:10

stormshadow napisał(a):Jonez nie znasz się. przeczytaj sobie książke Suworowa pt. Specnaz. to się przekonasz. Zresztą dzięk tej książce zrozumiesz czemu odbicie zakładników na Dóbrówce było takie krwawe. Dać wam przykład?? wiecie po co żołnierzowi Specnazu saperka?? nie, nie do okopania sie. żołnierze specnazu mają specjalny trening w użyciu saperki. Uczą się nią rzucać, przecinać i oczywiście zabijać wrogów. Jest to groźniejsza broń od noża.
inny przykład?? wiecie co za komuny (teraz pewnie tez) władze sowieckie robiły z więźniami politycznymi?? otóż specnaz trenował na nich różne ciosy, łamanie części ciała i łamanie i podżynanie gardła.

:rotfl2: Błagam nie opierajcie swojej wiedzy na temat specnazu na podstawie książkek Rezuna....

PS. Saperka służy każdemu żołnierzowi do okopywania się, możecie mi wierzyć. A co do używania jej do walki to każdy żołnierz tego się uczy - przeczytaj sobie "Na zachodzie bez zmian" Remarque'a (wtedy specnazu jeszcze nie było :wink: ) - saperka ma tą przewagę na bagnetem, że nie trzeba jej wyciągać z ciała.

stormshadow

Chorąży

Chorąży

PostN 19 wrz, 2004 13:37

Jonez fikcja literacka tak?? i niby za tą fikcje Suworow dostał wyrok śmierci?? mimo że zsrr nie ma już 15 lat, to wyrok śmierci na suworowa nadal jest. Więc nie chrzań że to jest fikcja literacka. A co moze w kompanii braci nie ma tej fikcji literakiej??

alderous

Pułkownik

Pułkownik

PostN 19 wrz, 2004 13:45

stormshadow napisał(a):Jonez fikcja literacka tak?? i niby za tą fikcje Suworow dostał wyrok śmierci?? mimo że zsrr nie ma już 15 lat, to wyrok śmierci na suworowa nadal jest. Więc nie chrzań że to jest fikcja literacka. A co moze w kompanii braci nie ma tej fikcji literakiej??

Dostał za to, że będąc oficerem wywiadu uciekł za granicę i to w dodatku do państwa będącego największym wrogiem swojej ojczyzny, a nie za to że pisze książki (zresztą wyrok dostał zanim zaczął pisać :wink: ). To co on podaje to w większości bzdury wyssane z palca, ale doskonale go rozumiem, w końcu to się świetnie sprzedaje. Książki Suworowa mają tyle wspólnego ze specnazem, co filmy Chuck'a Norris'a mają wspólnego z Delta Force.

Jon

Generał

Generał

PostN 19 wrz, 2004 13:50

Lepiej bym tego nie ujął Aldi...

... tak kolego Stormshadow, w Kompanii Braci tej fikcji NIE MA.

PS: A nawet jeśli jest to w minimalnym stopniu.

~ Ronald Reagan
Następna strona

Powrót do Off-topic