Tak se czytam, kombinuję, psioczę aż tknęło mnie oświecenie i poczułem jakby coś ze mnie uszło i nagle zrobiło mi się błogo i spokojnie. Bąk to nie był, ale było to równie uspokajające uczucie.
Bo tak sobie pomyślałem...
Przymusu nie ma, żeby kupować, więc równie dobrze mogę ich przechwałki olać i poczekać aż te parę gigabajtów patchy uczyni z ArmA 2 grę wartą świeczki (a BISowi do rekordzistów daleko

, rekord należy do niejakiego studia Overflow, od których trzeba było ściągnąć patch 3.8GB, żeby pudełkową grę dało się uruchomić)
Czy BIS naprawdę sądzi, że zamienię swoją (całkiem stabilną i szybką u mnie) ArmA 1.14 ze wspaniałym A.C.E. <składa bałwochwalczy pokłon> i (już teraz) cudnym P85 na coś co wygląda na ArmA 1.0 z nieznacznie poprawioną grafiką (i w zasadzie niczym więcej) i podobną listą bugów, żeby uruchomić ją na kompie za 3 kafle minimum i modlić się, żeby na tej konkretnej konfiguracji sprzętowej gra nie zwróciła tego wspaniałego programowania po góra 15 minutach, niczym treści żołądkowej po zdecydowanie za długiej imprezie?
BIS twierdzi, że to nieprawda, pomówienie, spisek i na pewno stoi za tym układ, "przeca to tylko alfa, więc czego się czepiata ludu?". Tia, jak h*j wierzę, po prostu beta okazała się tak "cudna", że stwierdzili, że to "żadna beta tolko alfa, riebionki", coby się nawet kupy trzymało, gdyby nie fakt, że alfy to się pokazuje raczej na targach, z programistą w pogotowiu na wypadek gdyby gra bez ostrzeżenia wysypała się w diabły, albo - nie daj boże - nie wyglądała jak wyglądać powinna i tego wspaniałego silnika zdolnego obliczyć 2 mln metrów sześciennych wody i 15 tys. cegieł pokazać nie chciała żądnym liczb dziennikarzom. Że alfe beta-testerzy dostali? Nie ze mną te numery, Brunner.
Kondor, nowy avatar, is this your ArmA 2 face?
"I want see your ArmA II face!"
"Sir?"
"You've got an ArmA II face?", show it to me, AAAAAAAA!!! That's a ArmA II face, now let me see your ArmA II face!"
"Bullshit, you didn't convinced me, let me see your real ArmA II face!"
"You don't scare me, work on it!"
"Sir, yes sir!"
[edit]
jak wytrzeźwieję, to może sensowniej napiszę
"I am the bringer of death. Fall to your knees and beg for mercy... Or give me a sandwich, I'm pretty hungry."
--The Vault Dweller