Teraz jest Pt 01 sie, 2025 22:24

ArmA II

Oczywiście związana jedynie z tematyką ArmA II oraz Operation Arrowhead...
  • Autor
  • Wiadomość

Jon

Generał

Generał

PostWt 21 kwi, 2009 15:45

Kondor napisał(a):http://www.youtube.com/watch?v=vK2WDKLn6Fo
:hahaha: No to mamy ten dynamiczny system niszczenia budynków! DZIAŁKIEM!

Javelin tak jak w ArmA 1 z tego co widziałem, na co ludzie narzekają;

Vilas, jeśli z Ofp też Ci się coś krzaczy, to chyba jednak coś u Ciebie nie gra - wielu ludzi z CFOGa ma nowe kompy, może już nawet dobrze pograć w ArmA (u mnie na 9500 GT 1024 MB, 2 x 3.0 Ghz i 2 GB Ramu w czystej armie FPS nie spada poniżej 40 z tego co pamiętam), i wciąż z własnego wyboru gra w Ofp. I jak do tej pory nie słyszałem, żeby ktokolwiek miał problemy z OFP

Co do Twoich problemów z ArmĄ 1, to przychodzi mi na myśl tylko dysk, z którym wybredna ArmA musiała się widać nie lubić. Kiedyś była o tym dyskusja, że problemy z ładowaniem tekstur to ponoć kwestia dysku.
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan

Maverick

Generał

Generał

PostWt 21 kwi, 2009 16:14

Vilas napisał(a): jaki był problem w Arma wczesnych wersjach - textury pojawiają sie po pół sekundy , czyli nie magazynowało textur przed obrotem gracza

We wczesnych wersjach? Na PIV 3.5 GhZ, 1.5 GB RAM i GF 7600GT miałem tak na wszystkich wersjach, szczególnie podczas gry w warfare. Co jest kolejnym dowodem na fuszerkę silnika.

Obejrzałem trailera przedstawiającego walkę miejską. Nie widzę, szczerze mówiąc, żadnej różnicy między ArmA i ArmA II. AI zachowuje się praktycznie tak samo - wylatujesz zza rogu, a wróg jeszcze jakieś kilka sekund zamula, pozwalając na ziewnięcie, sprawdzenie broni, spokojne wycelowanie i strzał. Hm, a miało być tak 'nowatorsko' w tym zakresie...

Podajcie chociaż jedną różnicę pomiędzy niszczeniem budynków w ArmA i ArmA II (poza lepszej jakości dymem).

I jeszcze jedno - wszystko wskazuje na to, że BIS umieści w ArmA II muzykę z poprzedniczki (może trochę zremiksowaną, ale na pewno ten sam gatunek). Szkoda, szczerze mówiąc, wg mnie muza w OFP jest niezrównana w porównaniu z ArmA-owską. A tu znowu dostaniemy jakieś lipne rockowe brzdąkanie. :/
Obrazek
Obrazek

"Read about the history of the place that we live in and stop letting corporate news tell lies to your children." - Immortal Technique

kondor

Major

Major

PostWt 21 kwi, 2009 16:51

Maverick napisał(a):Podajcie chociaż jedną różnicę pomiędzy niszczeniem budynków w ArmA i ArmA II (poza lepszej jakości dymem).

ohara na BIF napisał(a):Destructible houses was not iplmented in february build, please calm down and be patient, press version is from alpha, no final voiceover, no buildings destruction, not final UI and still some bugs. It for showing basic game conceps and overal atmosphere.

Kireta

Porucznik

Porucznik

PostŚr 22 kwi, 2009 21:31

Tak se czytam, kombinuję, psioczę aż tknęło mnie oświecenie i poczułem jakby coś ze mnie uszło i nagle zrobiło mi się błogo i spokojnie. Bąk to nie był, ale było to równie uspokajające uczucie.
Bo tak sobie pomyślałem...
Przymusu nie ma, żeby kupować, więc równie dobrze mogę ich przechwałki olać i poczekać aż te parę gigabajtów patchy uczyni z ArmA 2 grę wartą świeczki (a BISowi do rekordzistów daleko :twisted: , rekord należy do niejakiego studia Overflow, od których trzeba było ściągnąć patch 3.8GB, żeby pudełkową grę dało się uruchomić)

Czy BIS naprawdę sądzi, że zamienię swoją (całkiem stabilną i szybką u mnie) ArmA 1.14 ze wspaniałym A.C.E. <składa bałwochwalczy pokłon> i (już teraz) cudnym P85 na coś co wygląda na ArmA 1.0 z nieznacznie poprawioną grafiką (i w zasadzie niczym więcej) i podobną listą bugów, żeby uruchomić ją na kompie za 3 kafle minimum i modlić się, żeby na tej konkretnej konfiguracji sprzętowej gra nie zwróciła tego wspaniałego programowania po góra 15 minutach, niczym treści żołądkowej po zdecydowanie za długiej imprezie?

BIS twierdzi, że to nieprawda, pomówienie, spisek i na pewno stoi za tym układ, "przeca to tylko alfa, więc czego się czepiata ludu?". Tia, jak h*j wierzę, po prostu beta okazała się tak "cudna", że stwierdzili, że to "żadna beta tolko alfa, riebionki", coby się nawet kupy trzymało, gdyby nie fakt, że alfy to się pokazuje raczej na targach, z programistą w pogotowiu na wypadek gdyby gra bez ostrzeżenia wysypała się w diabły, albo - nie daj boże - nie wyglądała jak wyglądać powinna i tego wspaniałego silnika zdolnego obliczyć 2 mln metrów sześciennych wody i 15 tys. cegieł pokazać nie chciała żądnym liczb dziennikarzom. Że alfe beta-testerzy dostali? Nie ze mną te numery, Brunner.

Kondor, nowy avatar, is this your ArmA 2 face?
"I want see your ArmA II face!"
"Sir?"
"You've got an ArmA II face?", show it to me, AAAAAAAA!!! That's a ArmA II face, now let me see your ArmA II face!"
Obrazek
"Bullshit, you didn't convinced me, let me see your real ArmA II face!"
Obrazek
"You don't scare me, work on it!"
"Sir, yes sir!"

[edit]
jak wytrzeźwieję, to może sensowniej napiszę
"I am the bringer of death. Fall to your knees and beg for mercy... Or give me a sandwich, I'm pretty hungry."
--The Vault Dweller

kondor

Major

Major

PostŚr 22 kwi, 2009 22:24

Pracujesz jako programista gier w BISie, że znasz ich marketing?
Dziennikarze dostali alfę z lutego. Betatesterzy zapewne dostaną betę. Czego nie rozumiesz?

Jon

Generał

Generał

PostŚr 22 kwi, 2009 22:56

Ja nie rozumiem Kondor. Czemu nie pokazali aktualnego poziomu pracy?

...nie działał?

Jak na 2 miechy przed premierą, to trochę czarno to widzę :D

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan

kondor

Major

Major

PostCz 23 kwi, 2009 07:44

Jonez napisał(a):...nie działał?

Być może. Prawdopodobnie pokazali ostatni stabilny z przetestowanymi rzeczami które miały działać w tamtej wersji. Niedokończone rzeczy planowane na następny build zostały zastąpione placeholderami lub w ogóle nie zostały zaimplementowane.

slacker7

Major

Major

PostCz 23 kwi, 2009 12:18

No ja nie wiem jak wy, ale ja tu widzę ArmA z trochę ulepszonymi efektami. Mam nadzieję, że finalna wersja nie będzie takim gównem. Oj, chyba Yac miał rację co do tego, że ArmA2 to będzie crap. Prorok jakiś czy co?
Obrazek

Jon

Generał

Generał

PostCz 23 kwi, 2009 12:38

Traktowałbym to raczej jako Singeplayer ArmA I. Może być fajnie, pod warunkiem że nie nastawiasz się na symulację czy realizm... Pytanie tylko, czy da się w to grać...

~ Ronald Reagan

kondor

Major

Major

PostPt 24 kwi, 2009 14:12

jeśli macie jakieś pytania do BISowców, to można to zrobić za pośrednictwem tego: http://www.armedassault.com.pl/viewtopi ... =33&t=2283 topicu

Jon

Generał

Generał

PostPn 27 kwi, 2009 16:16

Vilas napisał(a):bo nie ma chyba innych gier o tak otwartym enginie, edytorze misji i dodatkach ?
chyba nie ma ?
Nie ma. Jedyna nadzieja w Codemastersach...

...lub w zasileniu BlackFoot Studios, które jak już skończy robione od 100 lat projekty premierowe mogłoby zrobić Ghost Recon 2...

...który w końcu posprzątałby ten makdonaldowy bajzel.

~ Ronald Reagan

eJay

Chorąży

Chorąży

PostPn 27 kwi, 2009 16:29

Ja proponuję mniej czepialstwa, a więcej "wyrozumiałości". Wszystkie obecne materiały pochodzą z lutowego builda, który jest alphą. Teraz jest zapewne dostępna beta. Dużo rzeczy może się jeszcze zmienić np. dźwięki, animacje i inne pierdoły. Poczekajmy na demo, pierwsze wrażenia z grywalnej wersji gold, recenzje na zachodzie itd. Teraz to wytykać jest łatwo, ja też mogę skrytykować vilas twoje addony (a to tekstura do dupy, a to wywala w edytorze jakiś błąd), ale tego nie robię :] Czekam na finalną wersję.

Co do fizyki niszczenia budynków, Spanelowie już o tym pisali. Ta która będzie w ArmA II będzie tą możliwie najlepszą, mniej sprzętożerną. Lepsze to niż nic. I tak każdy obiekt w ArmA można rozwalić, czego nie można napisać o jakiejkolwiek strzelance (nawet Crysis ma obiekty stałe w czasie).

MłodyRzyg

Szeregowy

Szeregowy

PostPn 27 kwi, 2009 19:31

eJay napisał(a): ja też mogę skrytykować vilas twoje addony (a to tekstura do dupy, a to wywala w edytorze jakiś błąd), ale tego nie robię :]

Ano, zauważ, że są za darmo.
A tu płacisz 2x za to samo. :twisted:

kondor

Major

Major

PostPn 27 kwi, 2009 19:34

Można nie kupować - problem z głowy.

Ovg

Porucznik

Porucznik

PostPn 27 kwi, 2009 21:51

Jak ktoś lubi odgrzewany 3 razy kotlet, to arma II jest obowiązkowym zakupem :twisted:
"Ojej, jakże ja kocham koniczki!"
:kloda:
  ▲
▲ ▲
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do [ArmA II] Ogólna dyskusja