Tak w skrórcie w folderze ze swoją misją musisz stworzyc plik leczenie.sqs a w nim wpisac (wersja taka najprostsza chyba bo zawsze mozesz skrypt rozbudowac).
Nazwa_jednostki setdammage 0
exit
i zapisac plik.
Nazwa_jednostki to nazwa zolnierza ktory ma ten skrypt wykonac i ktorego wyleczy. Poczytaj tez o komendzie remove action tez przyda sie w tym skrypcie.
Oo właśnie dzięki działa a co z tą animacją właśnie dodałem moduły "pierwsza pomoc akcja" i "pierwsza pomoc symulacja" zsynchronizowałem je i nie działa .... ?? chodzi żeby było widać że się leczy a nie tak nagle zdrowieje...
Jesli z modulami to zrób tak bez żadnych skryptow.
Najpierw wstaw w edytorze odzial np 3 zolnierzy zrob sie np dowodca tej grupy. Potem wstaw te dwa moduly ktore napisales ale w pewnej odleglosci zeby nie loczyla ich niebieska linia. Teraz kliknij synchronizacja kliknij na jeden z modulow i trzymajac przeciagnij linie do dowodcy oddzialu z drugim modulem zrob to samo. Odpal podglad misji i juz
Mam swoją postać połączoną synchronizacją z modułami.. moduły nie są połączone w grupę... na podglądzie podczas leczenia postać nie wykonuje żadnych animacji leczenia...
Postrzel ktoregos ze swoich zolnierzy ze swojej grupy ktora dowodzisz. Powinien pojawic sie na nim taki czerwony znaczek jak np w oryginalnej kampani jesli jest to podejdz do niego i wybiez akcje ulecz. Lub rozkaz innemu swojemu zolnierzowi uzywajac komend cyfr 6 a potem 1 to pojdzie leczyc
no ttak potrafię go wyleczyć ale nie o to chodzi akurat mam jedną osobę w zespole siebie ... i jestem ranny tak zaczynam tą testową misję no i mam "lecz się " a chodzi mi o to że nie ma animacji pierwszej pomocy tylko nagle znikają mi rany ... no i to już po synchronizacji tych modułów ... coś nie tak chyba ?
Jak jestes sam bez zadnych innych jednostek w odziale to metoda z modulami leczenia odpada sam sie nie wyleczysz. Wywal moduly i wroc do skryptow. Najlepiej poszukaj jakich gotowych skryptow np na armoholicu np first aid lub field dresing czy jakos podobnie do army 2. Nazw animacji pierwszej pomocy niestety nie pamietam ale tez tam powinny byc to nawet ten prosty skrypt leczenie.sqs sam rozbudujes