Teraz jest Wt 12 lis, 2019 21:07


ACE.2 - temat moda

Rozmowy na temat wszelkich addonów do ArmA II oraz Operation Arrowhead.
  • Autor
  • Wiadomość
Offline
Avatar użytkownika

slacker7

Major

Major

  • Posty: 550
  • Dołączył(a): Wt 21 sie, 2007 11:11

PostPt 05 lut, 2010 15:30

OMG :neutral: To wszystko trzeba zrobić za pomocą Six Updatera. Proszę, o to filmik w którym krok po kroku pokazane jest co i jak.
Obrazek
Offline

JackTheRipper

Cywil

Cywil

  • Posty: 9
  • Dołączył(a): Śr 03 lut, 2010 15:54

PostPt 05 lut, 2010 15:57

Ok działa ale tylko przez launcher'a :spoko:

EDIT:

może mi ktoś powiedzieć jak założyć maskę gazową?
Ostatnio edytowano Pt 05 lut, 2010 16:05 przez JackTheRipper, łącznie edytowano 1 raz
Offline
Avatar użytkownika

Maćko

Generał

Generał

  • Posty: 3141
  • Dołączył(a): Pt 29 gru, 2006 23:33
  • Lokalizacja: Radom

PostPt 05 lut, 2010 16:07

@JackTheRipper, z prawej strony masz takie ładne okienko "Edytuj". Na przyszłość używaj tej opcji zamiast dublować wypowiedzi.

Posty scalone.
Obrazek
Obrazek
-------------
MOBO: MSI H110M PRO-D | CPU: Core i3 6100@3.7GHz | RAM: 8GB DDR4 2400@2133 MHz CL12 Goodram Play |
GPU: Asus GTX 760 DirectCU II 2GB GDDR5 | SSD: Samsung 850 EVO 250GB | HDD: Samsung HD502HJ 500GB |
PSU: Corsair VS450 | Case: SilentiumPC Brutus S20 | FAN: SilentiumPC Mistral 120 mm
Offline
Avatar użytkownika

Jon

Generał

Generał

  • Posty: 10715
  • Dołączył(a): Wt 20 lip, 2004 00:43
  • Lokalizacja: Kraków

PostPt 05 lut, 2010 16:26

Jack, umiesz język angielski?
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan
Offline

JackTheRipper

Cywil

Cywil

  • Posty: 9
  • Dołączył(a): Śr 03 lut, 2010 15:54

PostPt 05 lut, 2010 16:45

nie za bardzo.
Offline
Avatar użytkownika

zGuba

Moderator

Moderator

  • Posty: 1182
  • Dołączył(a): N 05 lut, 2006 19:15
  • Lokalizacja: Praga/Kraków

PostPt 05 lut, 2010 21:47

1. Reinstalacja A2 i patch 1.05 pomoże.
2. http://ace.wikkii.com/wiki/Frequently_A ... ed_mods.3F

Postaram się przetłumaczyć http://dev-heaven.net/wiki/ace-mod2/Lazy.

A. http://dev-heaven.net/projects/list_fil ... ma-updater pobrać, zainstalować. NOWA WERSJA
B. odpal [Start]\[SIX]\[Six Updater Suite]\[Six Updater - Console], skopiuj ścieżkę do brakującego pliku, [Start]\[Uruchom], [Ctrl]+[V], usuń ze ścieżki nazwę pliku, [OK] - powinien się otworzyć katalog gdzieś w Users\xxx\AppData.
C. ftp://dl1.6thsense.eu/ace/vanilla/six-updater.yml ściągnij i zapisz w otwartym katalogu.
D. Korzystaj z Six Updater - Console aby pobrać i uaktualniać mod, w katalogu z ARMA2 znajdziesz linki uruchamiające.

JackTheRipper napisał(a):może mi ktoś powiedzieć jak założyć maskę gazową?


1. Skopiuj pliki .hpp z katalogu ARMA2\@ACE\store\userconfig do folderu ARMA2\userconfig\ACE
2. Otwórz plik ARMA2\userconfig\ACE\ACE_Clientside_Config.hpp czy coś w tym stylu, poszukaj "John Doe" i zastąp to nazwą profilu gracza w ARMA2. (np. mój profil jest "zGuba", więc zamiast "John Doe" mam "zGuba").
Ostatnio edytowano Pt 05 lut, 2010 22:36 przez zGuba, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
Offline

JackTheRipper

Cywil

Cywil

  • Posty: 9
  • Dołączył(a): Śr 03 lut, 2010 15:54

PostPt 05 lut, 2010 22:20

Dzięki pomogło jesteś spoko zGuba :spoko:
Offline
Avatar użytkownika

Jon

Generał

Generał

  • Posty: 10715
  • Dołączył(a): Wt 20 lip, 2004 00:43
  • Lokalizacja: Kraków

PostN 07 lut, 2010 03:48

Dzięki zGubciu że wytłumaczyłeś to, do czego ja się zbierałem z wielką niechęcią;


Xeno w changelog napisał(a):Wounds, transfer the new animation to all clients once “revived” (internal changes caused a locality issue)
...wygląda na to że zniknął ostatni poważny bug ACE2 w związku z czym...
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan
Offline
Avatar użytkownika

zGuba

Moderator

Moderator

  • Posty: 1182
  • Dołączył(a): N 05 lut, 2006 19:15
  • Lokalizacja: Praga/Kraków

PostN 07 lut, 2010 21:39

... gdzieś w ciągu miesiąca będzie 1.0 :P
Obrazek
Offline
Avatar użytkownika

Jon

Generał

Generał

  • Posty: 10715
  • Dołączył(a): Wt 20 lip, 2004 00:43
  • Lokalizacja: Kraków

PostN 07 lut, 2010 22:54

Takie bez updejtera?


O ile się nie mylę zGuba, Hellfire LOAL-LO i LOAL-DIR w Apache'u działają jak LOAL-HI
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan
Offline
Avatar użytkownika

zGuba

Moderator

Moderator

  • Posty: 1182
  • Dołączył(a): N 05 lut, 2006 19:15
  • Lokalizacja: Praga/Kraków

PostN 07 lut, 2010 23:03

Owszem, poczekaj na poniedziałkowy update - Longbow Hellfire powinien teraz działać podobnie do AGM-114K, wymyśliłem sposób na zwracanie celu pocisku w symulacji BISu :)

A, i prawdpodobnie LOAL zacznie wreszcie działać - miałem głupi błąd w konstrukcji switch.

1.0 pewnie będzie miał milestone package, a updatey będą rzadziej - najwyżej raz w tygodniu.
Obrazek
Offline
Avatar użytkownika

Algrab

Generał

Generał

  • Posty: 2991
  • Dołączył(a): So 10 paź, 2009 23:35
  • Lokalizacja: x+2=1

PostŚr 17 lut, 2010 19:23

Da się wyłączyć ten ekranik krzyczący o róznicy w wersji ACE miedzy serwerem a klientem?
Chce pograć na serwerze który ma wersje niższą niż moja (on jest hiszpański więc updejtowany od sasa do lasa), ale nie daje pograć ten ekranik. Można sie tego pozbyć?
Obrazek
Obrazek
Offline
Avatar użytkownika

Jon

Generał

Generał

  • Posty: 10715
  • Dołączył(a): Wt 20 lip, 2004 00:43
  • Lokalizacja: Kraków

PostCz 18 lut, 2010 14:26

Rafalski, dobra inicjatywa.

Przyklejony: Jak zainstalować ACE2
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan
Offline
Avatar użytkownika

zGuba

Moderator

Moderator

  • Posty: 1182
  • Dołączył(a): N 05 lut, 2006 19:15
  • Lokalizacja: Praga/Kraków

PostPt 19 lut, 2010 19:22

Ano, yumi :spoko:

Ale jeśli działa Wam sprzęt Sickboya, to korzystajcie raczej z niego. Trochę szybciej się aktualizuje.

Co do niezgodności wersji - spytam, czy będzie można wyłączyć komunikat w takiej sytuacji.
Obrazek
Offline
Avatar użytkownika

Algrab

Generał

Generał

  • Posty: 2991
  • Dołączył(a): So 10 paź, 2009 23:35
  • Lokalizacja: x+2=1

PostPt 19 lut, 2010 19:29

Dzięki, juz pytałem na BISie, odpowiedzieli że nielzja patamu szto nie nużna.
Za to zauważyłem że wystarczy miec ten sam katalog @ACE co serwer i juz jest bez komunikatu o miszmasu.
Obrazek
Obrazek
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do [ArmA II] Addony

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron