Teraz jest Pt 15 lis, 2019 09:00


ACE.2 - temat moda

Rozmowy na temat wszelkich addonów do ArmA II oraz Operation Arrowhead.
  • Autor
  • Wiadomość
Offline
Avatar użytkownika

Dan

Porucznik

Porucznik

  • Posty: 302
  • Dołączył(a): Pt 19 lut, 2010 00:12
  • Lokalizacja: Łódź

PostN 21 lut, 2010 21:56

Wazne tez by updater uruchamiac jako administrator (jest jest 2 lub wiecej profili uzytkowniow na twoim PC) oraz wyłączyc funkcjie UAC (User Account Control) jesli uzywasz Visty/Win7.

Nastepnie uruchamiamy six updater ze skrotu na pulpicie "Six Updater - WEB" czekamy az otworzy sie strona w przegladarce IE/Firefox, klikasz na zakładke "Main" i wybierasz:

Preset: A.C.E Mod (vanilla)
Action: Install or Update
Server: tu nic nie zmieniasz
Setting: Vanilla (jesli uzywasz patcha do army2 1.05 final bądz innego byle nie Beta patcha)

I klikamy "EXECUTE"

czekasz sobie teraz troche, ACE2 sie instaluje lub updatuje jesli juz posiadasz poprzednia wersjie ACE2.

Polecam Six-updater konfigurujesz raz, używasz cały czas.
Ostatnio edytowano N 21 lut, 2010 22:03 przez Dan, łącznie edytowano 1 raz
Offline
Avatar użytkownika

Jon

Generał

Generał

  • Posty: 10715
  • Dołączył(a): Wt 20 lip, 2004 00:43
  • Lokalizacja: Kraków

PostN 21 lut, 2010 22:05

Walnęłeś się z numerkiem pacza np ;-) A to wszystko w gruncie rzeczy już napisałem [ja]


Ponad to z tego co kojarzę nie Six Updater - nie WEB a GUI.
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan
Offline
Avatar użytkownika

zGuba

Moderator

Moderator

  • Posty: 1182
  • Dołączył(a): N 05 lut, 2006 19:15
  • Lokalizacja: Praga/Kraków

PostN 21 lut, 2010 22:40

http://forums.bistudio.com/showpost.php ... count=3931

1. Release wkrótce.
2. Właśnie naprawiłem z Sickboyem tryby strzelania LOAL AGM-114. Pociski raczej nie lubią trafiać w ruchome cele laserowe, więc miejcie się na baaa-ości ;)

Należy się tu trochę wyjaśnień co do sposobu działania tych pocisków.

AGM-114K leci na laser, nie powinno się wyłączać desygnatora w trakcie lotu pocisku - inaczej rakieta pójdzie w piach trajektorią balistyczną.

AGM-114L to pocisk typu fire and forget. Można nim trafić wszystko co się rusza i da się zezłomować, desygnując cel przy pomocy własnego desygnatora laserowego (dopóki nie mamy dość realistycznego interfejsu namierzania pozycji Longbow, czym prawdopodobnie zajmie się Dr Eyeball - wtedy stanie się możliwe np. strzelanie Longbowami w pozycje wyznaczone przez innego AH-64D).
Obrazek
Offline

strzelak

Chorąży

Chorąży

  • Posty: 192
  • Dołączył(a): So 10 lut, 2007 23:54
  • Lokalizacja: who cares!!!

PostN 21 lut, 2010 23:24

A propos AH-64D, radar Longbow daje pewną ciekawą możliwość, otóż wystarczy że śmigłowiec jest ukryty za przeszkodą, górką, laskiem, etc. i w trybie LOAL AGM-114L, może być naprowadzany radarem bez kontaktu "wzrokowego" z celem, ba da się tak ostrzeliwać niemal jednocześnie kilka celów naraz odpalając pociski jeden za drugim. Jednakże nie wiem czy w grze się da tak zrobić.
SEMPER FI
Offline
Avatar użytkownika

zGuba

Moderator

Moderator

  • Posty: 1182
  • Dołączył(a): N 05 lut, 2006 19:15
  • Lokalizacja: Praga/Kraków

PostN 21 lut, 2010 23:56

Co do ostrzeliwania celów zza przeszkody to jest aż zbyt dobrze ;) pocisk magicznym sposobem znajdzie cel nawet jeśli ten zmieni pozycję w nieprzewidywalny sposób, a tego prawdziwy AGM-114L już nie potrafi.

Natomiast z ostrzałem kilku celów jednocześnie jest zbyt wiele ceregieli, sam na pewno tego nie ruszę.
Obrazek
Offline

strzelak

Chorąży

Chorąży

  • Posty: 192
  • Dołączył(a): So 10 lut, 2007 23:54
  • Lokalizacja: who cares!!!

PostPn 22 lut, 2010 01:15

Co do ostrzeliwania celów zza przeszkody to jest aż zbyt dobrze ;) pocisk magicznym sposobem znajdzie cel nawet jeśli ten zmieni pozycję w nieprzewidywalny sposób, a tego prawdziwy AGM-114L już nie potrafi.


To zależy czy przez łącze danych wciąż otrzymuje aktualizacje z radaru Longbow, nie wiem czy AH-64D Block I i Block II mają taką możliwość, ale Block III raczej tak, zresztą na podobnej zasadzie działają pociski BVR (Beyond Visual Range) Powietrze-Powietrze jak choćby rodziną AIM-120 gdzie do pewnego momentu radar nosiciela prowadzi pocisk, z tą różnicą że w wypadku pocisków BVR ten na samym końcu chwyta cel swoim radarem. AGM-114L działa na podobnej zasadzie tyle że do końca prowadzić go powinien radar, muszę jeszcze o tym wariancie Hellfire'a poczytać, czy nie chwyta on jednak na ostatku lotu celu jakimiś swoimi sensorami.

Natomiast z ostrzałem kilku celów jednocześnie jest zbyt wiele ceregieli, sam na pewno tego nie ruszę.


Może wyraziłem się nie właściwie. Pociski są odpalane w odstępach kilku, kilkunastu sekund do kilku celów i po kolei naprowadzane radarem, bodajże widziałem kiedyś jak AH-64D odpala w ten sposób AGM-114L o ile tylko tą wersję da się tak naprowadzać, ewentualnie starsze też za pomocą wskaźnika laserowego szybko przenosząc promień z celu na cel, ale tu chyba odstępy czasowe między odpaleniem muszą być większe z racji wolniejszej reakcji czy też podzielności uwagi w wypadku człowieka w stosunku do radaru. :-)
SEMPER FI
Offline
Avatar użytkownika

Jon

Generał

Generał

  • Posty: 10715
  • Dołączył(a): Wt 20 lip, 2004 00:43
  • Lokalizacja: Kraków

PostPn 22 lut, 2010 01:17

Zastanawiam się, czemu tak długo trwa "przeładowanie" hellfire'a
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan
Offline
Avatar użytkownika

zGuba

Moderator

Moderator

  • Posty: 1182
  • Dołączył(a): N 05 lut, 2006 19:15
  • Lokalizacja: Praga/Kraków

PostPn 22 lut, 2010 02:41

Błąd będzie naprawiony w następnej wersji. :smile:
Obrazek
Offline
Avatar użytkownika

zGuba

Moderator

Moderator

  • Posty: 1182
  • Dołączył(a): N 05 lut, 2006 19:15
  • Lokalizacja: Praga/Kraków

PostPn 22 lut, 2010 17:21

WAŻNE. / Dlatego osobny post. Proszę o wybaczenie. /

Zasysanie pełnej wersji ACE2 przez Yoma Tools będzie raczej bolesne. Nie że nie lubimy Yomy, czy ją dyskryminujemy. Po prostu Six Updater Suite ściąga updatey w bardziej inteligentny sposób ;-) zatem jeśli tylko to możliwe, korzystajcie z Six ile wlezie - im mniejsze będą koszty prowadzenia mirrorów, tym więcej ich będzie i szybciej będą działać.
Obrazek
Offline
Avatar użytkownika

Rafalsky

Major

Major

  • Posty: 748
  • Dołączył(a): Cz 21 sty, 2010 23:27
  • Lokalizacja: Londyn

PostPn 01 mar, 2010 12:10

zGuba napisał(a):Six Updater Suite ściąga updatey w bardziej inteligentny sposób


ale na pewno nie jest user friendly :)
- "Nigdy nie mów ludziom, jak mają wykonywać swe zadania. Powiedz im tylko, co mają robić, a będziesz zdziwiony ich pomysłowością."
Offline
Avatar użytkownika

zGuba

Moderator

Moderator

  • Posty: 1182
  • Dołączył(a): N 05 lut, 2006 19:15
  • Lokalizacja: Praga/Kraków

PostPn 01 mar, 2010 22:21

IMO czas to pieniądz ;)

http://dev-heaven.net/issues/9108 - AllInOne config ACE2
Obrazek
Offline
Avatar użytkownika

Algrab

Generał

Generał

  • Posty: 2991
  • Dołączył(a): So 10 paź, 2009 23:35
  • Lokalizacja: x+2=1

PostWt 02 mar, 2010 16:53

Czy gdzieś sie można dowiedzieć przed zrobieniem update, jaki numerek @ACE zostanie zaciągnięty przy aktualizacji?
Obrazek
Obrazek
Offline
Avatar użytkownika

Jon

Generał

Generał

  • Posty: 10715
  • Dołączył(a): Wt 20 lip, 2004 00:43
  • Lokalizacja: Kraków

PostWt 02 mar, 2010 16:56

W updaterze jest.
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan
Offline
Avatar użytkownika

Algrab

Generał

Generał

  • Posty: 2991
  • Dołączył(a): So 10 paź, 2009 23:35
  • Lokalizacja: x+2=1

PostWt 02 mar, 2010 17:58

Chciałeś powiedzieć na stronie updatera http://updater.dev-heaven.net/main - bo w samym to nie bardzo widze, ani Home ani Main tego nie ma, albo nie wiem ja tego nie widze. Na szczeście dopatrzyłem sie tego adresu w Help.
Obrazek
Obrazek
Offline
Avatar użytkownika

Jon

Generał

Generał

  • Posty: 10715
  • Dołączył(a): Wt 20 lip, 2004 00:43
  • Lokalizacja: Kraków

PostWt 02 mar, 2010 19:33

Cholera, dziwne. Byłem pewien, że po prawej - w OutPut, być powinno. Kiedyś było, chyba że to tylko gdy skończy się update.



...nieee ;|
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do [ArmA II] Addony

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron