Teraz jest Wt 12 lis, 2019 20:30


ACE.2 - temat moda

Rozmowy na temat wszelkich addonów do ArmA II oraz Operation Arrowhead.
  • Autor
  • Wiadomość
Offline
Avatar użytkownika

zGuba

Moderator

Moderator

  • Posty: 1182
  • Dołączył(a): N 05 lut, 2006 19:15
  • Lokalizacja: Praga/Kraków

PostWt 02 mar, 2010 19:39

o ile wiem, trzeba uaktualnić Six Updater Suite.

1. Odinstalować stary. Deinstalator ma opcję zachowania ustawień.
2. Zainstalować http://dev-heaven.net/attachments/downl ... _setup.exe
Obrazek
Offline
Avatar użytkownika

Jon

Generał

Generał

  • Posty: 10715
  • Dołączył(a): Wt 20 lip, 2004 00:43
  • Lokalizacja: Kraków

PostWt 02 mar, 2010 19:41

Ale naprawdę, naprawdę trzeba znowu?




Boszszszszszszszszszsz...
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan
Offline
Avatar użytkownika

zGuba

Moderator

Moderator

  • Posty: 1182
  • Dołączył(a): N 05 lut, 2006 19:15
  • Lokalizacja: Praga/Kraków

PostWt 02 mar, 2010 19:51

To jest bezbolesne. Jedyny problem to to, że trzeba się bawić instalatorem - chyba coś z rsyncem nie tak było.
Obrazek
Offline
Avatar użytkownika

Jon

Generał

Generał

  • Posty: 10715
  • Dołączył(a): Wt 20 lip, 2004 00:43
  • Lokalizacja: Kraków

PostWt 02 mar, 2010 19:54

Potrafisz zachęcić!


Edit: a jednak, kłamieju. Wystarczy kliknąć "execute" i wyświetla z prawej wsio*


*tylko trzeba mieć refleks, jeśli się jednak update'u nie chce : )))
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan
Offline
Avatar użytkownika

Algrab

Generał

Generał

  • Posty: 2991
  • Dołączył(a): So 10 paź, 2009 23:35
  • Lokalizacja: x+2=1

PostWt 02 mar, 2010 20:36

Tiaa, nie to okienko DOSowe zkillujesz i juz masz nowy lepszy proszek na dysku :P

EDIT: Ale faktycznie jest to sposób z tym Execute. Sama reinstalacja Suite niewiele zmienia, jedyne co zauważyłem to brak komunikatu błędu o "RedCloth" - jakby mi to robiło różnice hehe.

Najważniejsze że działa :spoko:
Obrazek
Obrazek
Offline
Avatar użytkownika

zGuba

Moderator

Moderator

  • Posty: 1182
  • Dołączył(a): N 05 lut, 2006 19:15
  • Lokalizacja: Praga/Kraków

PostPt 05 mar, 2010 20:24

http://dev-heaven.net/news/show/331

To już chyba ostatni Release Candidate. Dodany został m.in. system kontroli ognia dla czołgów autorstwa q1184 (adaptowałem część jego skryptów dla śmigłowców AH-1 i AH-64, wkrótce będzie również dla Mi i Ka)
Obrazek
Offline
Avatar użytkownika

zGuba

Moderator

Moderator

  • Posty: 1182
  • Dołączył(a): N 05 lut, 2006 19:15
  • Lokalizacja: Praga/Kraków

PostWt 09 mar, 2010 00:36

Hotfix!

sys_maptools psuł wszystkie inne systemy, kropka lasera pojawiała się gdy strzelano pociskami SACLOS.

http://forums.bistudio.com/showthread.php?t=96371 Hotfix okazał się wersją 1.0 :)
Obrazek
Offline
Avatar użytkownika

Jon

Generał

Generał

  • Posty: 10715
  • Dołączył(a): Wt 20 lip, 2004 00:43
  • Lokalizacja: Kraków

PostWt 09 mar, 2010 21:02

(Ponoć) wyszło ACE2 v1.0 (nie-beta)


Ktoś może coś więcej na ten temat?
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan
Offline
Avatar użytkownika

zGuba

Moderator

Moderator

  • Posty: 1182
  • Dołączył(a): N 05 lut, 2006 19:15
  • Lokalizacja: Praga/Kraków

PostWt 09 mar, 2010 22:05

1.0 to po prostu build 316 aka RC10 z instalatorem. Tak więc jeśli komuś naprawdę bardzo nie odpowiada Six Updater lub Yoma, może sobie zainstalować stabilną wersję i się nie przejmować aktualizacjami.

Jeśli korzystacie już z Six-Updater, nie ma sensu pobierać instalki. Aktualizacje będą rzadsze niż do tej pory, ale bardziej sensowne i lepiej przetestowane.
Obrazek
Offline
Avatar użytkownika

Cane

Kapral

Kapral

  • Posty: 65
  • Dołączył(a): N 19 sie, 2007 16:30
  • Lokalizacja: Poznań - Bogucin

PostSo 13 mar, 2010 19:56

Chłopaki bo trochę się pogubiłem. Męczy mnie to od jakiegoś czasu i nie mogę sobię z tym poradzić. Moje pytanie: O co biega?

http://img638.imageshack.us/i/arma22010031318493416.jpg/

Rozmiar obrazka był większy niż 100 kb - Maverick
Ostatnio edytowano So 13 mar, 2010 20:00 przez Cane, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Obrazek
Offline
Avatar użytkownika

Maćko

Generał

Generał

  • Posty: 3141
  • Dołączył(a): Pt 29 gru, 2006 23:33
  • Lokalizacja: Radom

PostSo 13 mar, 2010 20:03

Musisz zrobić update userconfiga.

Odpalasz six-updatera i w oknie main w polu action wybierasz "process usercinfig". Klikasz execute i czekasz. Oczywiście po tej operacji znów musisz ustawić sobie w pliku ace_clientside_config swój nick :)
Obrazek
Obrazek
-------------
MOBO: MSI H110M PRO-D | CPU: Core i3 6100@3.7GHz | RAM: 8GB DDR4 2400@2133 MHz CL12 Goodram Play |
GPU: Asus GTX 760 DirectCU II 2GB GDDR5 | SSD: Samsung 850 EVO 250GB | HDD: Samsung HD502HJ 500GB |
PSU: Corsair VS450 | Case: SilentiumPC Brutus S20 | FAN: SilentiumPC Mistral 120 mm
Offline
Avatar użytkownika

Cane

Kapral

Kapral

  • Posty: 65
  • Dołączył(a): N 19 sie, 2007 16:30
  • Lokalizacja: Poznań - Bogucin

PostSo 13 mar, 2010 20:41

Wielkie dzięki :)
Obrazek

Obrazek
Offline
Avatar użytkownika

zGuba

Moderator

Moderator

  • Posty: 1182
  • Dołączył(a): N 05 lut, 2006 19:15
  • Lokalizacja: Praga/Kraków

PostŚr 17 mar, 2010 15:33

http://ace.dev-heaven.net/Home potrzebujemy betatesterów. są chętni?
Obrazek
Offline
Avatar użytkownika

Jon

Generał

Generał

  • Posty: 10715
  • Dołączył(a): Wt 20 lip, 2004 00:43
  • Lokalizacja: Kraków

PostCz 18 mar, 2010 14:30

zGuba... po cholere są te tryby w AGM-114K, skoro w każdym działa jak Javelin?



Od kilku wersji twierdzicie że to działa, a my - że nie.
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan
Offline
Avatar użytkownika

zGuba

Moderator

Moderator

  • Posty: 1182
  • Dołączył(a): N 05 lut, 2006 19:15
  • Lokalizacja: Praga/Kraków

PostCz 18 mar, 2010 15:26

Hmm, u mnie były problemy z funkcjami ACE2 kiedy włączałem moduły Silvie i Alice.

A tryby są... bo są. Różnią się wysokością na której pocisk zaczyna szukać celu.

Od tego jest dev-heaven, żebym nie musiał prosić o takie informacje.
Obrazek
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do [ArmA II] Addony

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron