Teraz jest N 17 lis, 2019 01:26


DayZ

Rozmowy na temat wszelkich addonów do ArmA II oraz Operation Arrowhead.
  • Autor
  • Wiadomość
Offline
Avatar użytkownika

Jasina

Porucznik

Porucznik

  • Posty: 433
  • Dołączył(a): Cz 19 sie, 2010 13:26
  • Lokalizacja: Inowrocław

PostPn 11 cze, 2012 19:18

A co z polowaniem?
Czy zwierzyna jest w każdym lesie czy jest to losowe? A jak już zwierza ubije to co? Podejść do niego, wykroić mięso i smacznego? Czy mięso zajmuje dużo miejsca, i czy można zjeść tak od razu na surowo czy trzeba upiec? (nie mam zapałek, ale liczę że w markecie jakieś znajdę i mój pobyt tam nie skończy się tak jak poprzednio :/ )

I tak BTW co z bandytami? Słyszałem że niby są ale jak to z nimi jest? To postaci kierowane przez AI czy gracze którzy zdecydowali się strzelać do wszystkich?
nick w grze: Jasina
kanał na YouTube: http://www.youtube.com/user/Jasina85
Offline
Avatar użytkownika

WinteR5

Moderator

Moderator

  • Posty: 451
  • Dołączył(a): Śr 19 maja, 2010 21:52
  • Lokalizacja: Toruń

PostPn 11 cze, 2012 20:13

Jasina napisał(a):A co z polowaniem?
Czy zwierzyna jest w każdym lesie czy jest to losowe?


To zależy, losowo nie losowo, są miejsca gdzie się dosyć często spawnują, na południowy-wchód od Kozłówki na polanie dość często spawnują się np. krowy.

Jasina napisał(a):A jak już zwierza ubije to co? Podejść do niego, wykroić mięso i smacznego?


Zabijasz, podchodzisz, w ekwipunku klikając prawym na nóż masz akcję do wyboru, potem pod rolką masz akcję wzięcia steków.

Jasina napisał(a):Czy mięso zajmuje dużo miejsca, i czy można zjeść tak od razu na surowo czy trzeba upiec? (nie mam zapałek, ale liczę że w markecie jakieś znajdę i mój pobyt tam nie skończy się tak jak poprzednio :/ )


Jeden stek = jeden slot w ekwipunku. Trzeba upiec.

Jasina napisał(a):I tak BTW co z bandytami? Słyszałem że niby są ale jak to z nimi jest? To postaci kierowane przez AI czy gracze którzy zdecydowali się strzelać do wszystkich?


Nie ma bandytów jako takich, skórki a właściwie ubrania możesz znaleźć gdzieś jako loot i zmienić wygląd. Z tego co wiem nie ma już podziału na bandytów - nie bandytów. Każdy robi co chce, trzeba patrzeć komu ufać.
Obrazek
Offline
Avatar użytkownika

Jasina

Porucznik

Porucznik

  • Posty: 433
  • Dołączył(a): Cz 19 sie, 2010 13:26
  • Lokalizacja: Inowrocław

PostPn 11 cze, 2012 20:19

WinteR5 napisał(a):Każdy robi co chce, trzeba patrzeć komu ufać.

Kurde ciągle słyszę że ktoś kogoś zdradził i zabił a mnie osobiście nic się takiego (jeszcze) nie stało. Albo ja mam szczęście do ludzi, albo inni pecha, a może ma to coś wspólnego z tym że działam raczej jako "samotny wilk"? ;-)
nick w grze: Jasina
kanał na YouTube: http://www.youtube.com/user/Jasina85
Offline
Avatar użytkownika

hiper

Kapral

Kapral

  • Posty: 57
  • Dołączył(a): Pn 21 maja, 2012 09:32
  • Lokalizacja: sc

PostWt 12 cze, 2012 10:25

a nie możecie zagrać w grupie i działać jako grupa?
BLA
Offline
Avatar użytkownika

RozekPoland

Porucznik

Porucznik

  • Posty: 426
  • Dołączył(a): Pn 01 mar, 2010 02:21

PostWt 12 cze, 2012 12:53

WinteR5 napisał(a):trzeba patrzeć komu ufać.


Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Offline
Avatar użytkownika

Artur

Chorąży

Chorąży

  • Posty: 156
  • Dołączył(a): Wt 02 lis, 2010 12:19

PostWt 12 cze, 2012 13:05

Działaliśmy już nieraz no ale nie zawsze to działa bo w mieście jeden koleś zdjął jednego z trójki a drugi już był na jego celowniku.
Obrazek
Offline
Avatar użytkownika

gustlik

Porucznik

Porucznik

  • Posty: 382
  • Dołączył(a): So 18 wrz, 2010 10:16
  • Lokalizacja: Piotrków Trybunalski

PostWt 12 cze, 2012 14:04

Dziś znalazłem strój maskujący ubieram go, chodze w nim wszystko fajne, robie reconecta i spawnuje się na środku morza
Offline
Avatar użytkownika

hiper

Kapral

Kapral

  • Posty: 57
  • Dołączył(a): Pn 21 maja, 2012 09:32
  • Lokalizacja: sc

PostWt 12 cze, 2012 14:10

strój teleportacyjny, co tam jest jeszcze fajnego? może kiedyś uruchomię ;)
BLA
Offline

tom3kb

Major

Major

  • Posty: 523
  • Dołączył(a): Pt 04 mar, 2011 07:35

PostWt 12 cze, 2012 14:30

@gustlik
Znany bug, nie ruszaj strojów maskujących, znalazłem już kilka ale nie chce mi się płynąć do brzegu. Tak z ciekawości daleko się gdzieś w morzu ląduje, długo trzeba płynąć do brzegu ;)
Offline
Avatar użytkownika

gustlik

Porucznik

Porucznik

  • Posty: 382
  • Dołączył(a): So 18 wrz, 2010 10:16
  • Lokalizacja: Piotrków Trybunalski

PostWt 12 cze, 2012 14:39

ja płynąłem 10 minut wychłodziłem się do 29 C ale to nic nie dało bo sciagnąłem ten shit, zrobiłem reconecta i znowu byłem w wodzie. Ale podobno na jakiejś becie można grac i normalnie korzystać z ciuchów.

Teraz mam fajną postaćz zwiedziłem praktycznie cały Chernogorsk i znalazłem AK 47 z 8 magazynkami i worki z krwią tylko ciekawe czy to moja grupa :). Szkoda że sobie samemu nie da się krwi przetoczyć.
Offline

tom3kb

Major

Major

  • Posty: 523
  • Dołączył(a): Pt 04 mar, 2011 07:35

PostWt 12 cze, 2012 14:46

@up
No to nieźle się wynudziłeś :). Co do grania na beta patchu to nie jestem temacie bo ja gram na serverach 1.60, chyba niedługo będę musiał się przerzucić bo ma wyjść dayZ v1.7.1 i będzie niby wymagał beta patcha.
Offline
Avatar użytkownika

Jasina

Porucznik

Porucznik

  • Posty: 433
  • Dołączył(a): Cz 19 sie, 2010 13:26
  • Lokalizacja: Inowrocław

PostWt 12 cze, 2012 14:50

gustlik napisał(a):Teraz mam fajną postaćz zwiedziłem praktycznie cały Chernogorsk i znalazłem AK 47 z 8 magazynkami i worki z krwią tylko ciekawe czy to moja grupa :) .

Zauważyłem że wszyscy ocaleni maja taką samą grupę krwi... przypadek? :]
nick w grze: Jasina
kanał na YouTube: http://www.youtube.com/user/Jasina85
Offline
Avatar użytkownika

gustlik

Porucznik

Porucznik

  • Posty: 382
  • Dołączył(a): So 18 wrz, 2010 10:16
  • Lokalizacja: Piotrków Trybunalski

PostWt 12 cze, 2012 15:42

Nie wynudziłem się wcisnąłek klawisz przycisnąłem i zakleiłem taśmą i poszedłem zmywać :spoko:
Offline
Avatar użytkownika

Foka

Moderator

Moderator

  • Posty: 1258
  • Dołączył(a): So 19 mar, 2011 23:43
  • Lokalizacja: 3CT

PostWt 12 cze, 2012 15:54

I to się objawia zaleta klawiatur "do gier". Wciskasz "replay" i klawa sama "trzyma" przycisk :)
Rule #2: Double tap!
Offline

tom3kb

Major

Major

  • Posty: 523
  • Dołączył(a): Pt 04 mar, 2011 07:35

PostWt 12 cze, 2012 16:36

gustlik napisał(a):Teraz mam fajną postaćz zwiedziłem praktycznie cały Chernogorsk i znalazłem AK 47 z 8 magazynkami i worki z krwią tylko ciekawe czy to moja grupa :). Szkoda że sobie samemu nie da się krwi przetoczyć.


Ja się kręcę w pobliżu Berezino, zombie kupa, ale bandytów nie za wielu, wolą Czernogorsk i Elektrozawodzk. :)

Jak już pisałem wcześniej, ja tam w transfuzje krwi nie mam zamiaru się bawić. Wolę upolować krówkę, upiec 8 kawałków (każdy chyba 800 krwi dodaje) mięsa gdzieś w leśnym zaciszu i w spokoju schrupać. No chyba, ze masz ekipę co cie podleczy to wtedy czemu nie.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do [ArmA II] Addony

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron