Myśle Zombie że za bardzo pojechałes
Albo w chłopaku się obudzi artysta albo zrezygnuje z gier
Niemniej faktem jest że znaleźć poradnik i inne rzeczy za pomocą opcji "search" nie jest trudno. I dobrego zdania sobie tym nie wystawiłeś.
Niemniej wtrące swoje 3 grosze skoro temat na to pozwala:
Na moim starociu działa tylko Ofp i Arma I. Wiem ile się trzeba "napieprzyć", żeby zrobić cokolwiek strawnego do samego starego Ofp [który jak wiadomo ma mniejszy poziom skomplikowania niż AII i to dodatkowo OA

]
Jak Zombie zauważył mądrze większość ludzi bawi się w importowanie modeli z 3ds max. Co ZNACZĄCO przyśpiesza procestworzenia addonów. (Bo o takich głupotach jak rvmat-y etc to na razie nie warto wspominać

)) A co dopiero o procesie robienia czegoś od zera. Ale do brzegu:
-przejrzyj to:
http://www.ofpbase.freehostyou.com/Tutorials.htm
Jeżeli uda Ci się zrobić zwykłe pudło kombinuj dalej. I rozwijaj swoje umiejętności. I dopiero wtedy bierz się za jednostki i inne rzeczy, bo na razie pomimo kilku lat grzebania w Ofp, umiem zrobić uważam dość sporo ale świadomy jestem tego że moje modele byłyby zabawne gdybym je w końcu wydał
Niemniej powodzenia. Jak przebrniesz ten tutorial daj znać Martinowi. O ile się nie mylę ma jeszcze coś, tylko nie umieszczone na swojej www. Może coś pomoże.
Lubię pozować na twardziela, taki jestem fajny. I tak nikomu nie będzie chciało się fatygować by dać dzieciakowi w mordę. Mogę zgrywać kogoś, kim nie jestem, bo w życiu żem typowy cienias.