Teraz jest N 03 sie, 2025 13:11

Urban Dead - massively-multiplayer zombie apocalypse game

Rozmowy na temat innych produkcji.
  • Autor
  • Wiadomość

szczepan

Cywil

Cywil

PostCz 13 lip, 2006 21:06

Pomóżcie właśnie zacząłem grę i nie wiem co robić.Każdy budynek do ,którego chcę się dostać jest zaarykadowany.Zały czas wale i wale w te barykady i nic. Co robic!!

Kac

Porucznik

Porucznik

PostCz 13 lip, 2006 21:07

Ani mi się waż :P bo zacznę rzucać w Ciebie shotgun shellami bo nie mam strzelby :twisted:

@Szczepan
Musisz po prostu znaleźć budynek inny budynek, albo popróbować wejścia z różnych stron
szczepan napisał(a):Weszłem

Ehhhhh.... :wink:
Ostatnio edytowano Cz 13 lip, 2006 21:15 przez Kac, łącznie edytowano 2 razy

alderous

Pułkownik

Pułkownik

PostCz 13 lip, 2006 21:11

Hmm...jedna z moich postaci, która może wskrzeszać jest w Judgewood, ale ma tylko jedną NecroTech syringe. Druga jest w Millen Hills i ma aż sześć NecroTech syringe, ale brakuje jej jeszcze 26 EXP aby nabyć Lab Experience i zacząć ich używać. Chyba podeślę tą drugą do Shuttlebank - te 26 EXP zdobędę jutro po drodze. Jeden dzień powinno mi zająć dotarcie do Shuttlebank, a potem mogę wskrzesić tych co potrzebują. Tak więc bez paniki.

Szczepan napisał(a):Pomóżcie właśnie zacząłem grę i nie wiem co robić.Każdy budynek do ,którego chcę się dostać jest zaarykadowany.Zały czas wale i wale w te barykady i nic. Co robic!!

Trzeba się zdobyć na "gigantyczny wysiłek intelektualny" i przeczytać moje porady zawarte w tym temacie (choćby pierwszy post), albo zajrzeć na stronę wikipedii na której gra jest opisana po angielsku :roll:
Ostatnio edytowano Cz 13 lip, 2006 21:14 przez alderous, łącznie edytowano 1 raz

szczepan

Cywil

Cywil

PostCz 13 lip, 2006 21:13

Weszłem do junkyjarda.Siedzi tam jakiś koleś.Skończyły mi się action points:(

Piromaniack

Chorąży

Chorąży

PostCz 13 lip, 2006 21:17

Kac, ok... Pod jednym warunkiem: zabijesz (lub przynajmniej spróbujesz ;)) kanalię, która zabarykadowała komisariat w akcie bezmyślnego bratobójstwa :( (mnie, Goose'a i pewnie jeszcze niejednego strudzonego wędrowca). Umowa stoi?

Kac

Porucznik

Porucznik

PostCz 13 lip, 2006 21:20

W komisariacie siedzi jakieś 70 osób :wink: mam za mało amunicji (czyt. nie mam broni) i za mało AP by "sprawdzać" po kolei kto to zrobił :P

Piromaniack

Chorąży

Chorąży

PostCz 13 lip, 2006 21:22

To rozwalę tę barykadę... "Na wojnie nie ma niewinnych" (a już szczególnie, kiedy się szuka sabotażystów :twisted: :P).

Edit: Jest coś takiego, jak "odpowiedzialność zbiorowa" ;).
Ostatnio edytowano Cz 13 lip, 2006 21:24 przez Piromaniack, łącznie edytowano 2 razy

Volt

Major

Major

PostCz 13 lip, 2006 21:23

Ja narazie ciągle siedze w posterunku i czasami krąże wokół niego. Zabiłem już 4 zombie i zakupiłem sobie Free Running oraz Shotgun Training. Zacząłem używać Urban Dead Toolbar który jest ładny i przydatny - za pomocą jednego kliknięcia logujemy się na postać bez wchodzenia na główną strone , możemy szybko obejżeć mapę, oraz wszystko jest ładnie oprawione Screen
Obrazek

Kac

Porucznik

Porucznik

PostCz 13 lip, 2006 21:28

Yeah w końcu znalazłem pistolet w Shutlebank, jutro ruszę spróbować nabić trochę EXP i znaleźć nową melinę bo komisariat, jak mówili Piromaniack i Goose, jest za bardzo zabarykadowany by tam ponownie wejść.

Goose

Pułkownik

Pułkownik

PostCz 13 lip, 2006 21:32

A ch** nas to szczepan x]

Ja tam mam freeruning i jutro sie do szpitala obok przeniose x]

alderous

Pułkownik

Pułkownik

PostCz 13 lip, 2006 21:59

Volt napisał(a):Ja narazie ciągle siedze w posterunku i czasami krąże wokół niego. Zabiłem już 4 zombie i zakupiłem sobie Free Running oraz Shotgun Training. Zacząłem używać Urban Dead Toolbar który jest ładny i przydatny - za pomocą jednego kliknięcia logujemy się na postać bez wchodzenia na główną strone , możemy szybko obejżeć mapę, oraz wszystko jest ładnie oprawione Screen

Używałem, ale coś zaczęło mi się krzaczyć, więc zrezygnowałem. Mapę mogę i tak szybko obejrzeć dzięki Urban Dead Map Shortcut, ale to co jest na prawdę użyteczne to Urban Dead Homing Beacon. To ustrojstwo pozwala zapamiętać współrzędne naszej "bazy", czyli domu z którego wychodzimy i na bieżąco podaje w którą stronę musimy iść aby wrócić oraz, co o wiele istotniejsze, ile AP nas to będzie kosztowało.

BTW przydałby się Crowbar, bo on daje wieksze szanse na rozbicie barykady, ale jeszcze nie udało mi się go znaleźć żadną z postaci. Najlepiej byłoby szukać w Warehouse'ach i w Auto Repair Shop'ach.

Volt

Major

Major

PostCz 13 lip, 2006 23:33

A czy mógłbyś powiedzieć jak zmienić lokację dla Home ?
Obrazek

alderous

Pułkownik

Pułkownik

PostPt 14 lip, 2006 08:08

Volt napisał(a):A czy mógłbyś powiedzieć jak zmienić lokację dla Home ?

Prawy klawisz myszy i Set UD Home

Zombie pojawiły się na południu Pashenton w sąsiedztwie Breeden Way Police Dept. Jednego znalazłem w środku i usunąłem, a na zewnątrz było dalszych pięć. Stan barykad wskazuje, że może być ich więcej. Nie wiem czy to początek jakiejś inwazji na Pashenton, ale proponuję zachować ostrzożność jeśli ktoś się tam pojawi. Ja w każdym razie przeniosłem się do północnej części. Można wejść z ulicy do Trigg Arms i Breeden Way Police Dept.

O Judgewood nie mogę powiedzieć zbyt wiele - całe AP na szukanie amunicji. Mogę tylko zacytować innych

# topgun321 said "necrotech building overrun wastelands full, bodies everywhere zeds ransacked 3 buildings and killing players, i spotted over 30 zed just walking a short way from here... buckle up people we're in for some turbulence of zeds.Hold steady and keep at vs" (10 hours and 19 minutes ago)
# william dragonhart said "killed three zeds, three more three blocks north." (9 hours and 28 minutes ago)
# ElleDriver said "Killed one of those zeds up north. (my first kill. woot) 2 more remain. Happy hunting." (9 hours and 21 minutes ago)
# You heard a loud groaning from very close by. (9 hours and 17 minutes ago)
# MaltonPD131 said "guys, we got a zombie in here" (9 hours and 17 minutes ago)
# Charcos killed a zombie. (9 hours and 2 minutes ago)

--------------------------------------------------------------------------------------

Przeniosłem glinę z Millen Hills przez Yagoton do Shuttlebank, ale nie mogłem zdobyć po drodze brakujących 26 EXP z braku amunicji. W każdym razie teraz już jej trochę mam. Po drodze stwierdziłem możliwość wejścia do: Kevern Row Police Dept, Catherine General Hospital, Holsgrove Row Police Dept, Moorhouse Place Police Dept, Combs Building, Retallick Walk Police Dept. Na obrzeżach Millen Hills kręciło się 13 zombie, ale w Yogoton nie stwierdziłem żadnego.

Jerry

Pułkownik

Pułkownik

PostPt 14 lip, 2006 10:48

Ponieważ moje dwa trupy w Shackleville czekają na ożywienie, podam tylko, co dzieje się w Roftwood. Otóż dwa sąsiadujące ze sobą budynki: Rawlins Row Police Dept. oraz the Kirkland Arms są pełne ludzi, dobrze wyposażone i VSB. Także jak ktoś potrzebuje schornienia w okolicy - zapraszamy. Jedynym problemem są zamknięte szpitale :/
Obrazek

Ravq

Porucznik

Porucznik

PostPt 14 lip, 2006 11:06

Dwóch moich zostało wyleczonych. Ale moja najbardziejrozwinięta postać (strażak mamaija) wyskoczył na 5 minut na bułeczkę i okazało się, że jakiś debil zabarykadował do maksa posterunek. Potrzebuje 2AP to może mnie nikt nie zabije.

Dla tych co są w Shuttlebank'u - jestem w Besly Avenue Police Dept i chyba tu długo zabawie (Zużywając 10AP znalazłem 7xShotgun Shell, 2xShotgun i pistol clip).
Obrazek
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Inne gry