Teraz jest Wt 05 sie, 2025 16:58

Armed Assault - newsy

Archiwum działów sekcji Armed Assault
  • Autor
  • Wiadomość

Jon

Generał

Generał

PostWt 16 maja, 2006 19:44

Jak do ściany... [mówię to na podstawie komentarzy do Flash.pl]
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan

Jon

Generał

Generał

PostSo 20 maja, 2006 16:26

Na Ofp.info nowy filmik + screeny z niego.

Po oglądnięciu filmiku wiem już, że:

- Kocham tą grę
- BIS musi pozbyć się "latawców", bo te są wciąż obecne
- W ArmAss będzie Godmode
- ArmAss śmierdzi konsolą, a dym lipą
- Zamienianie się jest fajne

O tym, co na pewno poprawią\co jest mało ważne [np. ironsight PK z Flaszki, który na pewno poprawią lub wspomniany muzzleflash 50-tki na abramsie] nie pisałem, bo po co?

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan

OFman

Chorąży

Chorąży

PostSo 20 maja, 2006 19:02

Goose

Pułkownik

Pułkownik

PostSo 20 maja, 2006 20:23

Nudne jak flaki z olejem, ale jednak warto było sciagac :)

DeltaFOX

Szeregowy

Szeregowy

PostN 21 maja, 2006 01:09

A ja jestem rozczarowany, nie zauważyłem wielkich zmian w fizyce i interakcji z otoczeniem w grze. Grafika jest miodna. Miejmy tylko nadzieje, że to bardzo niedopracowana wersja Armed Assault, w przeciwnym razie chyba będe zawiedziony :shock:

Jon

Generał

Generał

PostN 21 maja, 2006 01:28

Człowieku - czego Ty oczekiwałeś? Jest to wersja "tylko trochę" niedopracowana - beta, której ukończenie szacuje się na 75 % - więc sporo rzeczy jeszcze poprawią - inne z kolei poczekają, zapewne do Game2.

~ Ronald Reagan

DeltaFOX

Szeregowy

Szeregowy

PostN 21 maja, 2006 08:48

Spokojnie, mam nadzieje, że to był tylko pokaz możliwości gaficznych nowego silnika. Resztę przenieśli żywcem z OFP1. Fajnie byłoby gdyby starsza wersja była kompatymbilna z AA, wtedy już na samym starcie, mielibyśmy pokazny arsenał jednostek.
Ciekawe tylko jak jest z wymaganiami systemowymi, nie mogę odnaleźć żadnych konkretnych informacji. Może po obejżeniu filmiku będzie można je ocenic?

Jon

Generał

Generał

PostN 21 maja, 2006 09:33

Bez 2 Ghz, 1 GB Ram i karty pokroju GF6600 raczej nie pograsz. Smutne, ale prawdziwe.

Nie był to żaden pokaz możliwości silnika - nie, to już była gra, tyle że ukończona w 75 %. A to oznacza, że choć duża część jest gotowa, to jeszcze trochę zostało do zrobienia. M.in. takie duperele jak dopieszczenie dymów, ironsightów, poprawienie muzzleflashy, etc... Jedyna naprawdę ważna rzecz jaka im została do zrobienia - to AI.

Cholera jasna... czemu, czemu dopiero na święta :beksa:

~ Ronald Reagan

smola93

Porucznik

Porucznik

PostN 21 maja, 2006 09:37

Jonez napisał(a):Człowieku - czego Ty oczekiwałeś? Jest to wersja "tylko trochę" niedopracowana - beta, której ukończenie szacuje się na 75 % - więc sporo rzeczy jeszcze poprawią - inne z kolei poczekają, zapewne do Game2.

no ale w sumie co tu poprawiać jak mi sie podoba!! dawjcie mi to jak najszybciej ;)

BlaK

Chorąży

Chorąży

PostN 21 maja, 2006 14:59

Czy mi się wydaje czy silnik wogóle nie został zoptymalizowany? :? Na trailerze przycinało :?

Jon

Generał

Generał

PostN 21 maja, 2006 15:12

To się ponoć robi na końcu.

~ Ronald Reagan

BlaK

Chorąży

Chorąży

PostN 21 maja, 2006 16:30

Ponoć tak, tyle że OFP nie było już zoptymalizowane... A powstawało na Pentium II :? Więc jak teraz nie zoptymalizują, to pogramy sobie w OFP płynnie za 5 lat, a w ArmA za 10...

101st Paratroop

Major

Major

PostPn 22 maja, 2006 13:05

BlaK napisał(a):Ponoć tak, tyle że OFP nie było już zoptymalizowane... A powstawało na Pentium II :? Więc jak teraz nie zoptymalizują, to pogramy sobie w OFP płynnie za 5 lat, a w ArmA za 10...

WOW. Ja bym sie nie zdziwił jak byśmy sobie w OFP normalnie nie pograli za 10 lat a ty mi o 5 latach wyskakujesz.

Wiem to dziwinie brzmi "10 lat, i nie pogramy nadal płynnie" ale skoro silnik nie jest zoptymalizowany to wątpie by znlazł się kiedyś taki komp na którym OFP NIE BĂŠDZIE:

- wychodziło do pulpitu,
- nie wyskakiwał "blue screen",
- przycinał, i wieszał się,
- oraz żeby nie było na nim spadku wydajności

PS: Wiem jestem świrem ;)

Smookie

Chorąży

Chorąży

PostPn 22 maja, 2006 17:13

[OFFTOPIC]U mnie nie ma ani spadku wydajnści, ani OFP sie nie przycina i nie wiesza, nie ma czegoś takiego jak blue screen (WTF?) i nie wychodzi do pulpitu [chyba ze to wina addonu]... od przeszło roku albo dwóch lat gram przy 75 fpsach na rozdzielczości 1600x1200 przy full detalach... Moze czas na modernizację kompa? :D[/off]

101st Paratroop

Major

Major

PostPn 22 maja, 2006 17:30

Jak ma się 10 Giga samych addonów to byś zobaczył jak jest :/

Nie jest to wina sprzętu gdyż wszystko komp uciąga ( Far Cry i Half - Life 2 z HDR zamiata że woohoo ) tylko samego silnika .
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Armed Assault