Yac napisał(a):W punktacji tutaj stosowanej sam fakt braku zakończenia misji dyskwalifikuje ją od razu.
Doprawdy? No, to sorry. Nie wiedziałem. Oceniam całokształt misji, a brak zakończenia jest po prostu jednym z bugów.
Yac napisał(a):Proszę o uzasadnienie punk po punkcie Twojej oceny misji.
Dobra. Po kolei więc.
PLUSY:

Dość obszerny i szczegółowo wyjaśniający fabułę (misji, nie kampanii) briefing - dużo tekstu mimo braku dodatkowych sekcji. Poza tym podoba mi się pomysł ze zdjęciem satelitarnym.

Sama konstrukcja misji w gruncie rzeczy poprawna (mimo bugów), misja jest grywalna od początku do (prawie) końca

Dobry dobór zastosowanych addonów.

Sam gameplay. Po prostu grało mi się przyjemnie, teren działań był obszerny, misja długa, jej konstrukcja dobrze dobrana i przemyślana. Głównie stąd taka wysoka ocena.

Muzyka w intrze.
MINUSY:

Overview. Krótki tekst i brzydki obrazek. Można byłoby lepiej.

BUGI! Te opisałem wcześniej, więc nie będę do nich wracał.

Eee... Amerykanie z Sił Delty mówiący po polsku? Poza tym straszne echo przy kwestiach mówionych (całych dwóch swoją drogą).

No i brak zakończenia. Autor wydał Wigry3 jako misję samodzielną, więc tak bardzo to nie razi. Jednak jeśli misja znajdzie się w kampanii, uniemożliwi to przejście do dalszej jej części.
To tyle. I dalej zostaję przy 7+/10. Bo grało mi się fajnie i przyjemnie. Gdyby misja była gorzej zaprojektowana, byłoby 6 albo 5.