Teraz jest Śr 06 sie, 2025 07:28

Armed Assault - newsy

Archiwum działów sekcji Armed Assault
  • Autor
  • Wiadomość

Grabarz^^

Chorąży

Chorąży

PostN 25 cze, 2006 18:19

Do wydania ArmA chyba jeszcze baaaaardzo daleko :???: Widzieliście filmiki obrazujące fizykę gry? Nie podoba mi się to co zobaczyłem, w OFP pojazdy chociaż się "gięły", natomiast w press-demie ArmA nie widać żeby w ogóle były uszkodzone (palą się tylko, w żadnym nawet szybka nie pęknie...poza tym np. Humvee staje na dwóch kołach jakby był podparty kołkiem - wygląda to groteskowo i żałosnie). Na dodatek po wybuchu szybują wysooooko w górę, dokładnie tak jak w OFP...nie wiem, ale jestem coraz bardziej zniesmaczony. Wymagania horrendalne, grafika nie powala (chociaż nie jest zła), kod W OGĂ“LE nie zoptymalizowany :/ Połowy animacji nie ma...jak wyjdzie w grudniu to będzie duży sukces, na razie nie spodziewajmy się dema bo to co udostępnili teraz jest straasznie zabugowane (chyba że puścili wersję która pochodzi z grudnia zeszłego roku)...mam nadzieję że owo press-demo miało tylko mniej więcej pokazać czym ma być ArmA...bo do poprawienia została jeszcze ogromna masa błędów. I to nie kosmetycznych. Podstawowych.

Radeon

Pułkownik

Pułkownik

PostN 25 cze, 2006 18:24

Ale BIS tych filmików nie robił. Tylko eJay, kto wie, może jak on robił te filimki to BIS pracował nad tym, a teraz już to ma :D
User of this number is currently dead. Resurrection in 5 minutes, please wait.

Grabarz^^

Chorąży

Chorąży

PostN 25 cze, 2006 19:06

Bo BIS zawsze zrobi filmik tak, żeby bugów widać nie było :] Zresztą jak każda inna firma. Produkt ma wyglądać na doskonały. A "kwiatki" i tak wyjdą później.

Radeon

Pułkownik

Pułkownik

PostN 25 cze, 2006 19:51

No tak, a eJay wszystkie nam pokazał. A może nie? :] :twisted:

Grabarz^^

Chorąży

Chorąży

PostN 25 cze, 2006 20:19

Niby to "tylko" demo prasowe. Pozostaje pytanie: czy prezentuje ono OBECNY stan ArmA, czy też jest bardzo wczesną betą (i już nieco przykurzoną, nadgryzioną zębem czasu), która została wypuszczona żeby "wreszcie coś pokazać", a właściwy produkt wchodzi w fazę finalną... Można sobie pogdybać...ciekawe czy dałoby się jakoś to demo prasowe uzyskać...

Radeon

Pułkownik

Pułkownik

PostN 25 cze, 2006 20:51

Może eJay nam da? :D :P Nie raczej nie, a z eMule też nie da rady. Wogóle to tylko wybrani to dostają. No chyba, że powiesz BIS'owi, że założyłeś nową stronę jakąś tam sławną :rotfl: i chcesz zrobić beta test, właściwie to dlaczego f2z nie może tego dostać albo arma.pl albo My :D

Grabarz^^

Chorąży

Chorąży

PostN 25 cze, 2006 21:02

Nie może? A czy KTOKOLWIEK próbował? Jakie są wymagania żeby uzyskać press-demo? Wie ktoś? Może czas napisać do Placebo? Z tego co się orientuję tylko polski serwis to dostał...ale on nie jest poświęcony tylko OFP/ArmA...może więc trzeba się pokusić o dokładny i dogłębny test press-dema. O ile uda się je uzyskać.

offtime

Pułkownik

Pułkownik

PostN 25 cze, 2006 21:38

trzeba miec legitymacje prasowa, reprezentowac profesjonalny serwis o grach komp a nie stronke fanow, no i tzreba bylo byc na E3, oni wlasnie dostali te demo na E3.

Grabarz^^

Chorąży

Chorąży

PostN 25 cze, 2006 21:57

Chyba że tak...w takim razie nie dziwię się że żaden z serwisów o OFP dema nie dostał. żaden nie spełni takich kryteriów. A szkoda.

Klamacz

Kapral

Kapral

PostPn 26 cze, 2006 01:08

marudzenie ... marudzenie ... marudzenie

zdarzylo mi sie juz kiedys pisac o tym na flashpoint.pl, ale tego juz nie ma :(
i moja opinia i wypowiedz wcale nie jest poparta wielka wiara w BIS ale tym, ze po prostu wiem jak dziala ich praca

to wszystko co widzicie to demo z okresu e3 czyli nie tak dawno. Jednak gdy nad projektem pracuje kilka osob to kazdy dzien czy kazdy tydzien przynosci nowe elementy, poprawione bledy i nowe powstale bledy i tak dalej. Praca nad takim projektem na full-timie przy zespole nawet tylko kilkuosobowych jest zupelnie inna niektorym sie tutaj wydaje. Moge sie zalozyc z kazdym z was - tych marudzacych - ze takie bledziki jak humvee stojacy na dwoch kolach, co podobno wyglada zalosnie - ze takie bledziki to jest kwestia dnia, dwoch. Dla tak doswiadczonych gosci jak developerzy BIS to nawet mniej.
Nastepny punkt: optymalizacja. Taka czynnosc robi sie pod koniec projektu. Pod koniec - czyli tuz za tym, jak wszystkie featuresy dzialaja i/lub sa zaimplementowane w miare poprawnie a przed takim momentem jak ostateczne testy i poprawki.

Fruwajace pojazdy ... grafika ktora nie zachwyca ... pojazdy w ktorych nie pekaja szyby... te zarzuty sa bez sensu. I to co najmniej bez sensu.

IMHO - i tu moge argumentowac bez konca - konstruktywna krytyka tak, ale na temat - zas czepialstwo do szczegolow i ogolne marudzenie w momencie gdy ogladamy projekt w 75% stadium to juz przesada.
Obrazek Obrazek
etat: dostarczyciel sprawiedliwosci dziejowej

Grabarz^^

Chorąży

Chorąży

PostPn 26 cze, 2006 09:28

Fruwajace pojazdy ... grafika ktora nie zachwyca ... pojazdy w ktorych nie pekaja szyby... te zarzuty sa bez sensu. I to co najmniej bez sensu.

Możliwe, ale lepiej marudzić teraz i dmuchać na zimne. Co zrobisz kiedy w finalnym produkcie takie cuś będzie występować? Nie dziw sie marudzeniu, czekamy na tę grę juz bardzo długo, każdy chciałby zagrać...mogliby pokazać coś, co udowodniłoby że faktycznie ArmA jest dużo lepsze od OFP...bo jak na razie krążą opinie że będzie "trochę lepsze od Resistance". Ja tam wierzę w BIS, ale martwię się że albo nie zdążą naciskani przez wydawcę (którego wciąż brak) albo czegoś niedopracują i znowu zostanie nieusuwalny bug w silniku gry. Albo ja się mylę na całej linii. Tak czy inaczej - czekam na takie ArmA jakiego wszyscy oczekujemy.

PS. Co do grafiki - nie powala, ale dla mnie jest wystarczająca. Zresztą nie grafika się liczy. Ale że jesteśmy narodem marud...

Radeon

Pułkownik

Pułkownik

PostPn 26 cze, 2006 09:58

Grabarz ma rację, jesteśmy sami z siebie marudzącym narodem. Właściwie to mógłbym tylko przytoczyć jego wybowiedź, ale jak już Grab (:D) powiedział na ArmA czekamy bardzo długo i prawdziwy powód naszych obaw (chyba) jest to, że BIS będzie przekładał premierę ArmA tak samo jak jest w przypadku Game2 (a tu przekładanie ciągnie się 3 lata? :|). Ja rozumiem, że mogą wdzierać się błędy, bo popełniać je to rzecz ludzka, ale patrząc na to co się działo z Game2 i na to co się dzieje z Arma (bo historia się powtarza), mam coraz większę wrażenie, że BIS'owi po prostu się nie chcę. :?

DESERT EAGLE

Szeregowy

Szeregowy

PostPn 03 lip, 2006 14:34

Co checie :?: Oni tak naprawdę ArmA robię od roku z hakiem, więc jeśli porównywać status zaawansowania gry proporcjonalnie do czasu, który już ją robią to BIS jes naprawdę niezły.

reyhard

Pułkownik

Pułkownik

PostPn 03 lip, 2006 18:47

Klik

Bardzo fajne palemki a tak po za tym to IMO nic wiecej ciekawego nie widac :P
Po prostu przyjmij do wiadomości, że nadciąga rewolucja proletariacka, lada dzień Chavez z Castro i Bin Ladenem nadjadą na białym traktorze i uwolnią ciemiężony lud polski spod władzy międzynarodowego kapitału.

Jerry

Pułkownik

Pułkownik

PostPn 03 lip, 2006 19:38

Taaa, nie mówiąc o kierowcy, który chyba jechał po kielichu. Chyba nawet w humvee się wbił na skrzyżowaniu....
Obrazek
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Armed Assault