Teraz jest Wt 05 sie, 2025 11:29

Armed Assault - newsy

Archiwum działów sekcji Armed Assault
  • Autor
  • Wiadomość

Tygrys205

Porucznik

Porucznik

PostWt 31 paź, 2006 20:48

james_gastovski napisał(a):Ja tak sobie oglądam te wszystkie screeny i trailery, czytam zapowiedzi, i dochodzę do wniosku, że nawet gdyby ArmA uruchomił się na moim złomie, to ja i tak pozostanę przy starym, dobrym OFP, aczkolwiek kibicuję ArmA żeby okazał się grą bardzo dobrą (jeśli nie wspaniałą).

Myślę, że mimo woli przesiądziesz się na ArmA, bo jak to sie mówi należy iść z postępem. Inaczej mówiąc przeniesiesz się na ArmA chociażby dlatego, że praktycznie wszyscy gracze online prawdopobnie zostawią poczciwe OFP (chociaż mogą się zdarzyć taki, którzy i tak zostaną przy starym przyjacielu) i, jeśli grasz online, przesiądziesz się na następcę. Nie będzie miało sensu grać prawie samemu w OFP, gdy cała masa graczy będzie namiętnie pykać w ArmA na wirtualnym polu walki. Chociaż jeśli ArmA okaże sie niewypałem to ludzie zostaną przy prequelu (ale wątpie, żeby ArmA okazało się komplernym crapem chociażby z tego względu, że ma ładną oprawe graficzną). Troche sie rozpisałem, ale kij z tym :P
Obrazek
Obrazek

Matus

Szeregowy

Szeregowy

PostWt 31 paź, 2006 23:17

Zabix napisał(a):Tak na przyszłość: Grafika dla ArmA minimum 256 mb.

Chyba śnisz 512 MB to minimum dla ArmA . . .
Ostatnio edytowano Wt 31 paź, 2006 23:18 przez Matus, łącznie edytowano 1 raz

Zabix

Major

Major

PostWt 31 paź, 2006 23:18

Matus napisał(a):

Chyba śnisz 512 MB to rosadne minimum dla ArmA . . .

Chyba kolego nie śnie. Rozmawiałem z zaufaną osobą która ma styczność z ArmA.
Ostatnio edytowano Wt 31 paź, 2006 23:21 przez Zabix, łącznie edytowano 2 razy

Matus

Szeregowy

Szeregowy

PostWt 31 paź, 2006 23:19

Tyle ze lepiej miec cos w zapasie aniezeli jechac pod "minimum" ot co.

Jerry

Pułkownik

Pułkownik

PostWt 31 paź, 2006 23:47

Zacznij rozróżniać słowa "minimum" i "zapas", to pogadamy...
Obrazek

Jon

Generał

Generał

PostWt 31 paź, 2006 23:48

Matus, daruj sobie swoje "mondrości", bo gówno one są warte, mkay?
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan

james_gastovski

Porucznik

Porucznik

PostCz 02 lis, 2006 17:26

Tygrys205 napisał(a):
james_gastovski napisał(a):Ja tak sobie oglądam te wszystkie screeny i trailery, czytam zapowiedzi, i dochodzę do wniosku, że nawet gdyby ArmA uruchomił się na moim złomie, to ja i tak pozostanę przy starym, dobrym OFP, aczkolwiek kibicuję ArmA żeby okazał się grą bardzo dobrą (jeśli nie wspaniałą).

Myślę, że mimo woli przesiądziesz się na ArmA, bo jak to sie mówi należy iść z postępem. Inaczej mówiąc przeniesiesz się na ArmA chociażby dlatego, że praktycznie wszyscy gracze online prawdopobnie zostawią poczciwe OFP (chociaż mogą się zdarzyć taki, którzy i tak zostaną przy starym przyjacielu) i, jeśli grasz online, przesiądziesz się na następcę. Nie będzie miało sensu grać prawie samemu w OFP, gdy cała masa graczy będzie namiętnie pykać w ArmA na wirtualnym polu walki. Chociaż jeśli ArmA okaże sie niewypałem to ludzie zostaną przy prequelu (ale wątpie, żeby ArmA okazało się komplernym crapem chociażby z tego względu, że ma ładną oprawe graficzną). Troche sie rozpisałem, ale kij z tym :P

Po pierwsze - online nie gram, ponieważ nie posiadam stałego łącza i niestety nie zanosi się na tego zmianę.

Po drugie - komputer, który uciągnie ArmA będę miał... no, może jak dobrze pójdzie za jakieś 4-5 lat...
Ph'nglui mglw'nafh Cthulhu R'lyeh wgah'nagi fhtagn.

Jon

Generał

Generał

PostCz 02 lis, 2006 17:35

Czesi w wywiadzie napisał(a):Oto konfiguracja Athlon X2 4400+, GeForce 6800GT 256 a 1 GB RAM, pomijając dwurdzeniowy procesor to naprawde nie jest źle, a możemy przypuszczać iż wersja, którą dostali czesi jest już po optymalizacji i na tym sprzęcie przy roździelczości 800x600 gra chodziła całkiem znośnie, to pozwala mieć nadzieję iz na słabszych komputerach również będzie działało dość względnie. Dodam jeszcze, że detale były ustawione na minimum i gra (jeżeli dobrze zrozumiałem) miała 25 FPS.
No to nie pogram. Przy okazji, low wygląda tak: http://www.armedassaultarea.ospstaro.av ... iscal6.jpg

25 FPS przy czymś takim... BIS dał dupy, ewi-kurna-dętnie. Quote by strona Radka.
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan

Berna

PostCz 02 lis, 2006 17:40

Więc OFP nie umrze :!:

Michalofp

Chorąży

Chorąży

PostCz 02 lis, 2006 19:10

Jeżeli tak zostanie do wydania gry to ja dziękuje za takie "coś". Na takich detalach , takim sprzęcie 25 FPS :/...

Matte

Chorąży

Chorąży

PostCz 02 lis, 2006 20:11

Ja proponuje aby jeden addon maker kupił arme i wyciągnął wszystko co sie da i wsadził to do ofpa xD
Obrazek

zGuba

Moderator

Moderator

PostCz 02 lis, 2006 20:18

:spoko: warto się nad tym zastanowić ;)

PoP

Chorąży

Chorąży

PostCz 02 lis, 2006 20:20

Głębia twoich postów ciągnie z połykiem, zGuba :]

zGuba

Moderator

Moderator

PostCz 02 lis, 2006 20:26

Wyraziłem swoje zdanie. Po co tu głębia :mrgreen:

offtime

Pułkownik

Pułkownik

PostCz 02 lis, 2006 20:38

Jonez napisał(a):
Czesi w wywiadzie napisał(a):Oto konfiguracja Athlon X2 4400+, GeForce 6800GT 256 a 1 GB RAM, pomijając dwurdzeniowy procesor to naprawde nie jest źle, a możemy przypuszczać iż wersja, którą dostali czesi jest już po optymalizacji i na tym sprzęcie przy roździelczości 800x600 gra chodziła całkiem znośnie, to pozwala mieć nadzieję iz na słabszych komputerach również będzie działało dość względnie. Dodam jeszcze, że detale były ustawione na minimum i gra (jeżeli dobrze zrozumiałem) miała 25 FPS.
No to nie pogram. Przy okazji, low wygląda tak: http://www.armedassaultarea.ospstaro.av ... iscal6.jpg

25 FPS przy czymś takim... BIS dał dupy, ewi-kurna-dętnie. Quote by strona Radka.

pieprzenie kotka za pomoca mlotka
mam gorszego kompa i gram normalnie
nigdy nie widzialem czegos takiego jak na tym screenie.

Matus napisał(a):

Chyba śnisz 512 MB to minimum dla ArmA . . .

mam 256 na grafie i chodzi spoko na normalu, powstrzymaj sie Matus od wyglaszania takich durnych komentarzy.

Matte napisał(a):Ja proponuje aby jeden addon maker kupił arme i wyciągnął wszystko co sie da i wsadził to do ofpa xD

a tutaj panie kolego wkraczacie na niepewny grunt zwany zachecaniem do piractwa, proponowalbym sie powstrzymac rowniez i od tego o ile nie chcecie sie nabawic bana przewleklego.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Armed Assault