Teraz jest So 14 gru, 2019 06:55


ArmA - problemy z grą

Archiwum działów sekcji Armed Assault
  • Autor
  • Wiadomość
Offline
Avatar użytkownika

Interceptor

Szeregowy

Szeregowy

  • Posty: 41
  • Dołączył(a): Śr 21 cze, 2006 12:05

PostSo 07 lip, 2007 20:58

Po wgraniu addonu SF'u, przy włączaniu gry wywala mi, że brakuje mi addonu "CAweapons3". Wie ktoś co może być przyczyną? Gra jest oryginalna, nie patchowana
Offline
Avatar użytkownika

Jon

Generał

Generał

  • Posty: 10715
  • Dołączył(a): Wt 20 lip, 2004 00:43
  • Lokalizacja: Kraków

PostSo 07 lip, 2007 21:06

Patcha Ci brakuje
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan
Offline
Avatar użytkownika

Nakonmen

Szeregowy

Szeregowy

  • Posty: 16
  • Dołączył(a): N 24 cze, 2007 17:08
  • Lokalizacja: Z Lublina

PostPn 16 lip, 2007 00:01

Chyba nas bóg ukarał Armą która się ciągle tnie nawet na najniższych detalach :\\

czego nas boże ukarałeś :|
Prawie Robi Wielką Różnicę żywiec :D

Intel Pentium 4 3.0 GHZ GeForce Fx 5500 256 mb
Dysk 250 gb SERIAL ATA 1 gb ramu DDR2
Offline
Avatar użytkownika

Volt

Major

Major

  • Posty: 905
  • Dołączył(a): Wt 20 lip, 2004 09:50
  • Lokalizacja: Wrocław

PostPn 16 lip, 2007 01:26

Dziwne , że na twoim archaicznym 5500 udało się uruchomić.
Obrazek
Offline
Avatar użytkownika

Nakonmen

Szeregowy

Szeregowy

  • Posty: 16
  • Dołączył(a): N 24 cze, 2007 17:08
  • Lokalizacja: Z Lublina

PostPn 16 lip, 2007 02:21

Ma się własne sposoby :D :D
Prawie Robi Wielką Różnicę żywiec :D

Intel Pentium 4 3.0 GHZ GeForce Fx 5500 256 mb
Dysk 250 gb SERIAL ATA 1 gb ramu DDR2
Offline
Avatar użytkownika

-=SpecNaz=-

Chorąży

Chorąży

  • Posty: 223
  • Dołączył(a): Wt 10 kwi, 2007 17:01
  • Lokalizacja: Popolupo

PostPt 20 lip, 2007 21:40

Mam problem z armą. Gra po krótkim czasię się zacina i muszę zresetować kompa.Wczoraj nie miałem takiego problemu a dzisiaj już 2 razy!Mam Armę spatchowaną do 1.08.

Mój komp:

AMD Athlon(tm) XP +2500
2 GHz
Karta graficzna GeForce FX 6200
1.00 GB RAM.

Wcześniej nie miałem takich problemów.A army nie będe przeinstalowywał.

edit:Najdziwniejsze jest to że jak grałm na innym profilu to nie było żadnych problemów. Może profil uszkodzony?
"Nie przeszkadzajmy wrogowi, gdy popełnia błąd"

~Napoleon Bonaparte
Offline

Goose

Pułkownik

Pułkownik

  • Posty: 1744
  • Dołączył(a): N 26 gru, 2004 21:31
  • Lokalizacja: Jofiż

PostPt 14 wrz, 2007 12:53

No cóż, wkońcu oge pograć w ArmA u siebie, jednak jak to z Arm¡ bywa problem oczywiściew jest. Mianowicie podczas gry (po 5 minut do nawet półtorej godziny) nawet toto grywalne jest, jednak niezależnie od ustawien graficznych, gre wywala do windy z błędem windowsa "arma.exe blablabla i zostanie zamknieta" raport błędów itp, ale ani karta graficzna, procesor czy inne podzespoły nie są podkręcone (a wg. radka to od tego zależy)

Celeron D 3.06 ghz
768 ramu
GF 6600 128
ArmA spatchowana do 1.08

edit: możliwe że to przez emulacje płyty , GF 6600 czerpie zasilanie z kabla do dvd i poki co inaczej sie nie da ^^
Offline
Avatar użytkownika

He+zer

Cywil

Cywil

  • Posty: 9
  • Dołączył(a): Pt 14 wrz, 2007 23:35
  • Lokalizacja: Mikołów

PostPt 14 wrz, 2007 23:53

Nie ma pojęcia czy ktoś ma podobny kłopot do mojego i czy został na tym forum opisany i czy jest jakiś sposób aby sobie z nim poradzić.
Mój problem:
Po zainstalowaniu patcha 1.08 noktowizor wygląda zdecydowanie inaczej (zamiast wcześniejszej elipsy teraz jest okrąg). Co z tego jeżeli włączając go działa on tylko kilka minut po czym zaczyna przerywać aż ostatecznie sam się wyłącza i nie daje się uruchomić ponownie. Zauważyłem, że problemy pojawiają się zazwyczaj gdy wchodzę w zarośla lub padam w trawie. Nie mam pojęcia co może być nie tak. Problem jest dość dokuczliwy ponieważ (w przeciwieństwie do OFP) rozgrywki MP prowadzone w nocy wyglądają bardzo efektownie... Niestety bez noktowizora gra jest utrudniona aczkolwiek nie niemożliwa (od kilku dni nie można go w ogóle włączyć - zostałem bez noktowizora).

Dla informacji podam, że pracuję na najnowszych sterownikach do mojej karty.
Charakterystyka mojego sprzętu:

Procesor: Athlon AMD 64 3500+ [2.20 GHz]
Pamięć: 2 GB DDR2 [533MHz]
Karta graficzna: Ge-Force 8800 GTS [640 MB DDR3]
Dysk: Deskstar 7K80 HDS728080PLAT20 - 350GB - 7200RPM Parallel-ATA
System: Win XP Pro.
Sterowniki: 162.18 (26.7.2006 - najnowsze dostępne)

Jakieś pomysły?
Jeśli zbyt długo patrzysz w czeluść - czeluść zaczyna patrzeć na Ciebie...
Offline

Mlody14

Cywil

Cywil

  • Posty: 1
  • Dołączył(a): Pt 02 lis, 2007 21:09

PostPt 02 lis, 2007 21:39

Mam błąd taki "Error creating Direct3D 9 graphical engine. Było wszystko OK, ale zepsula mi sie karta graficzna, mialem GeForce 6600 128mb, a teraz mam GeForce FX 5500 256mb, i wydaje mi się, że to wina karty, z żadną gra nie ma problemów...

HAV

PostPt 02 lis, 2007 22:05

W ilu tematach jeszcze wpiszesz to samo :?
Offline
Avatar użytkownika

Operator

Porucznik

Porucznik

  • Posty: 420
  • Dołączył(a): N 15 paź, 2006 12:31
  • Lokalizacja: Świdnica

PostCz 20 mar, 2008 12:02

Parametry:
Athlon AMD 2.4 Ghz
Nvidia Gforce FX5200 128mb
512 mb RAM
Windows XP Service pack 2
Pójdzie mi na tym Arma :?:
[Poprawka]
Ostatnio edytowano Cz 20 mar, 2008 20:37 przez Operator, łącznie edytowano 1 raz
Perz - nie rozumiesz i nie zrozumiesz.
Offline
Avatar użytkownika

Maćko

Generał

Generał

  • Posty: 3141
  • Dołączył(a): Pt 29 gru, 2006 23:33
  • Lokalizacja: Radom

PostCz 20 mar, 2008 12:08

na minimalnych przy 5FPS'ach ;]

Dokładna nazwa karty (przypuszczam że coś koło FX5xxx)
Obrazek
Obrazek
-------------
MOBO: MSI H110M PRO-D | CPU: Core i3 6100@3.7GHz | RAM: 8GB DDR4 2400@2133 MHz CL12 Goodram Play |
GPU: Asus GTX 760 DirectCU II 2GB GDDR5 | SSD: Samsung 850 EVO 250GB | HDD: Samsung HD502HJ 500GB |
PSU: Corsair VS450 | Case: SilentiumPC Brutus S20 | FAN: SilentiumPC Mistral 120 mm
Offline
Avatar użytkownika

Ovg

Porucznik

Porucznik

  • Posty: 379
  • Dołączył(a): Pt 03 lis, 2006 20:14
  • Lokalizacja: z domu

PostCz 20 mar, 2008 14:54

Jakie są najlepiesze ustawienia dla mnie?

Athlon AMD 2.4

GeForce 7950 GT 512mb

2 gb ramu

Windows xp

*edit*
:oops:
Ostatnio edytowano Cz 20 mar, 2008 15:33 przez Ovg, łącznie edytowano 2 razy
"Ojej, jakże ja kocham koniczki!"
:kloda:
  ▲
▲ ▲
Offline
Avatar użytkownika

Volt

Major

Major

  • Posty: 905
  • Dołączył(a): Wt 20 lip, 2004 09:50
  • Lokalizacja: Wrocław

PostCz 20 mar, 2008 15:32

Może zaczniecie w końcu podawać model karty graficznej?
Obrazek
Offline
Avatar użytkownika

Operator

Porucznik

Porucznik

  • Posty: 420
  • Dołączył(a): N 15 paź, 2006 12:31
  • Lokalizacja: Świdnica

PostN 13 kwi, 2008 11:31

Parametry J.w.
Czy można coś zrobić żeby sie tak nie cięło?
Perz - nie rozumiesz i nie zrozumiesz.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Armed Assault

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron