Chciałbym poinformować was, iż pracuję nad addonem samolotu TS-11 Iskra (chyba każdy wie co to jest). Obecnie zajmuję się wersją cywilną "MR" (Biało Czerwone Iskry) w późniejszym czasie zajmę się wersją wojskową TS-11 Iskra bis D.
Autorem modelu 3d jest some1 który tworzy ten samolot do FSX i ja chodź w mniejszym stopniu, ale jestem. (oczywiście zgodę autora mam)
Model ładny, ale jak na moje oko trochę przydużo face'ów Hamulce i siatka we wlotach proszą się o uproszczenia, reszta też wydaje się nazbyt gładka jak na model do army - słowem, widać że to model stworzony do sima, a nie pod armę. Sporo roboty masz jeszcze z optymalizacją.
Model widziałem już kiedyś na yoyo bodajże , ale nie wiem czy bardziej some1 chwalić czy Ciebie Tak z czystej ciekawości - ile face'ów ma teraz
Gdy dostałem model od some1 miał on 25345 face'ów, po mojej lekkiej optymalizacji ma on 19972 (Bisowski A10 ma 13743) więc bardzo dużo nadal Wydaje mi się że chwalić powinniśmy some1, bo stworzyć taki model to nawet bis by nie umiał Ja zajmuję się jedynie konwersją tego do ArmA. (mam tylko model, tekstury i animacje będę musiał wykonać ja)
Co do wypowiedzi Oscypa, nie zastanawiałem się nad tym jeszcze, ale ten samolot na 90% będzie po prostu addonem
-==EDIT 09.03.08 13.05==-
Pierwsze screeny w grze, soeki że taka słaba jakość jeszcze nie lata
Maćko, ja na Twoim miejscu wywaliłbym troszkę faców z podwozia i kółek. Zastanów się które elementy są bardziej widoczne i na które zwraca się najwięcej uwagi w czasie gry a za razem które elementy można zastapić tex i normalką (^^,)
O to chodzi że te kółka to są najbardziej dokładnie zrobione w tym całym modelu Z podwozia nie potrzebne badziewie już wywaliłem Zastanwiam się teraz nad turbiną, czy zrobić tak jak w bisowskim a10 (łopatki wirnika się kręcą) czy to wywalić i teksturę nałożyć >
Teraz męczę się nad memory lod.
BTW Jak by ktoś miał na zapleczu jakieś zdjęcia kokpitu, to bardzo bym prosił Oczywiście na PM, lub innym ustrojstwie
Napisz ile faceów ma ten wirnik... I na Twoim miejscu nprawde wywaliłbym te hamulce i zrobilbym nowe kółka, bez tych wgłębień. Takie rzeczy naprawde są mało widoczne ingame i można je zastąpić teksturkami i materiłami....
A niby dlaczego go robię ? Przecież jeśli miał bym go robić tylko dla siebie to bym się po pierwsze nie chwalił, a po drugie nawet by mi się nie chciało
A teraz coś o postępach... Model jest powiedzmy ukończony, jeszcze animacje i będzie ok. Udało mi się też rozwiązać problem z UV (chyba ). Teraz robię wstępne tekstury
Czyli wkrótce moje marzenia się spełnią dzięki dzięki dzięki że go robisz jeszcze raz dziękiiiiii EDIT : Sory że odkopuje temat ale temat do zamknięcia lub usunięcia kurde wielka szkoda że iskry nie będzie a miało być tak pięknie