Teraz jest N 03 sie, 2025 18:31

Problem z wjazdem na most (NOGOVA)

Archiwum działów sekcji Operation Flashpoint
  • Autor
  • Wiadomość

Don

Cywil

Cywil

Problem z wjazdem na most (NOGOVA)

PostPt 25 lip, 2008 15:21

Starałem się znaleźć na forum informacje na ten temat ale nie udało mi się.
Tworzę grupę czołgów (pojazdów) i kieruję ją w stronę mostu i dalej przez most. Pojazdy jadą w kolumnie ale przez most nie dają rady przejechać, ponieważ często klinują się jakby most "zaczynał się" później niż kończy droga. I faktycznie kiedy zejdzie się pod most to widac tam jeszcze kawałek asfaltu. I właśnie do końca tego asfaltu czołgi próbują dojechać ale na most już nie dają rady. Wygląda to tak jakby czołg "zatonął" do polowy w moście.
Może jest jakaś poprawka albo sposób żeby rozwiązać ten problem, proszę o poradę.

Loony

Pułkownik

Pułkownik

PostPt 25 lip, 2008 15:24

o ile pamiętam: dajesz jednego WP tuż przed mostem, drugiego na środku i trzeciego tuż za.

poza tym, było już poruszane wiele razy...

i witamy na forum.
Obrazek

Don

Cywil

Cywil

PostPt 25 lip, 2008 15:30

próbowałem różnie z waypointami
tuż przed, tuż za i kiedys mi działało a teraz nie działa
skroro ma zadziałac to poprobuje dluzej

dzieki

kaczucha

Chorąży

Chorąży

PostPt 25 lip, 2008 19:21

mi działa i sprawdziłem u siebie

postawiłem grupe czołgów zaraz przed zabudowaniami, postawiłem waypoint (zmieniłem tylko formacje na kolumne) we Velka wes (czy jakoś tak :co: wiocha za mostem) i czołgi spokojnie przejeżdżały.

Myśle że ty robisz błąd stawiając osobny waypoint przed i za mostem, bo wtedy czołgi sie zatrzymują i jak mają ruszyć to głupieją (widzą przed sobą obiekt i nie wiedzą co robić :/ ). Mówie ci nie stawiaj wielu waypointów podczas jazdy do jakiegoś miasta tylko postaw jeden w celu podróży, a AI samo da sobie rade z przeszkodami (będą trzymać sie dróg i przejadą przez most!!) ;-)
Nachwyt szeroko i jesteś mistrzem.

;p

Don

Cywil

Cywil

PostPn 28 lip, 2008 11:28

dzięki za poradę popróbuję i dam znać, moze rzeczywiscie za duzo waypointów

No wiec ustawilem dla sprawdzenia nowy konwoj tym razem z pojazdow kolowych.
1. Konwoj kolowy przejezdza bez problemow w obie strony
2. konwoj mieszany z ciezkimi gasiennicowymi pojazdami juz zroznie, czesto blokuje sie ktorys tam czolg z kolei a nie pierwszy (kierunek Wschod-Zachod)
3. Konwoj z samych czolgow prawie zawsze blokuje sie na ktoryms czolgu, na pierwszym rzadko (W-Z)
4. W druga strone (czyli Zachod-Wschod) most jest przejezdny niezaleznie od pojazdow, ilosci waypointow i miejsc ich ustawien.

Tak to wyglada na chwile obecna, jesli sie komus uda przprowadzic czolgi ze wschodniej strony na zachodnia to ja poprosze o pliczek misji z edytora zebym mogl sobie obejzec

Maćko

Generał

Generał

PostWt 29 lip, 2008 21:51

Nie łudź się że ludzie będą za Ciebie odwalać brudną robotę. Na forum jest już temat o przejeżdżaniu AI przez mosty - opcja szukaj.

A temat oczywiście zamykam.
Obrazek
Obrazek
-------------
MOBO: MSI H110M PRO-D | CPU: Core i3 6100@3.7GHz | RAM: 8GB DDR4 2400@2133 MHz CL12 Goodram Play |
GPU: Asus GTX 760 DirectCU II 2GB GDDR5 | SSD: Samsung 850 EVO 250GB | HDD: Samsung HD502HJ 500GB |
PSU: Corsair VS450 | Case: SilentiumPC Brutus S20 | FAN: SilentiumPC Mistral 120 mm

Powrót do Operation Flashpoint