Teraz jest Wt 10 gru, 2024 14:52

Flaga dostępna dla obydwu stron

Archiwum działów sekcji Operation Flashpoint
  • Autor
  • Wiadomość

bboykris

Szeregowy

Szeregowy

Flaga dostępna dla obydwu stron

PostCz 09 lut, 2006 09:18

Chciałem zrobić misje Mp ktora bedzie polegac na walki dwuch stron o jedną flage.żeby sie nie męczyć to wziełem sobie flagfight skopiowałem i pozmieniałem tylko elementy w grze no i ludzików i mapę(mało oryginalne ale na Mp sie nie znam).Ok....problemem jest to że fla ga ma w Init
this setflagtexture "rus_vlajka.pac";this setflagside east
i tylko jedna strona może wziąć tą flagę.
Co wpisać żeby flaga była dostępna dla obydwy stron?
Wpisałem resistance ale przecież oni są po stronie amerykańców(jak zwykle Rosja jest beee;/)
Nigdzie nie znalazłem na ten temat posta.¦ciągałem szablony ECL i śmigałem po róznych forach...ale tam są topicy "murzyn addon"
Jedynie gdzie mogę dostać odpowiedz to wy :D .
Sorki że się rozpisałem.Ale jest tak rano że mój mózg jest pobudzony i musze dużo pisać...JOKE:)

kondor

Major

Major

PostCz 09 lut, 2006 12:42

po 1. Resistance moga byc po ruskiej stronie tez, lub przeciwko wszystkim - ustawia sie to tam gdzie date,zachmurzenie itd.
po 2. zrob sobie sam flage, w foramcie jpg, o rozmiarach 256x256, umiesc w katalogu z misja i zamiast tego "rus_vlajka..." wpisz "nazwa_twojej_flagi.jpg" i moze usun ta instrukcję z setflagside
po 3. gdzies blisko flagi masz wyzwalacz aktywowany przez jedna ze stron - sprobuj zmienic jego aktywacje na "każdy", ale i tak bedziesz musial kominowac z liczeniem punktow dla obu stron.

Oscypek

Major

Major

PostCz 09 lut, 2006 15:21

kondor - z kombinacją punktów nie ma większych problemów - problem jest z this setflagside - tylko strona przeciwna (?) można wziąść.

Remcio

Major

Major

PostCz 09 lut, 2006 15:46

No i odpowiedź już padła. Wchodzimy w opcje pogody etc. W opcjach partyzantów ustawiamy im by nie byli z nikim w sojuszu a następnie w inicjalizacji flagi wpisujemy "this setflagside resistance". :-) Działa.
Obrazek

BelegU$

Kapral

Kapral

PostCz 28 wrz, 2006 16:19

(Przepraszam za archeologię) A co zrobić, by partyzanci również mogli wziąć flagę? Czy trzeba kombinować, czy też ustawić jakoś fladze stronę cywili? I jak to zrobić?

xersius

Pułkownik

Pułkownik

Re: Flaga dostępna dla obydwu stron

xersius

Pułkownik

Pułkownik

PostPn 09 wrz, 2024 08:10

audiobookkeepercottageneteyesvisioneyesvisionsfactoringfeefilmzonesgadwallgaffertapegageboardgagrulegallductgalvanometricgangforemangangwayplatformgarbagechutegardeningleavegascauterygashbucketgasreturngatedsweepgaugemodelgaussianfiltergearpitchdiameter
geartreatinggeneralizedanalysisgeneralprovisionsgeophysicalprobegeriatricnursegetintoaflapgetthebouncehabeascorpushabituatehackedbolthackworkerhadronicannihilationhaemagglutininhailsquallhairyspherehalforderfringehalfsiblingshallofresidencehaltstatehandcodinghandportedheadhandradarhandsfreetelephone
hangonparthaphazardwindinghardalloyteethhardasironhardenedconcreteharmonicinteractionhartlaubgoosehatchholddownhaveafinetimehazardousatmosphereheadregulatorheartofgoldheatageingresistanceheatinggasheavydutymetalcuttingjacketedwalljapanesecedarjibtypecranejobabandonmentjobstressjogformationjointcapsulejointsealingmaterial
journallubricatorjuicecatcherjunctionofchannelsjusticiablehomicidejuxtapositiontwinkaposidiseasekeepagoodoffingkeepsmthinhandkentishglorykerbweightkerrrotationkeymanassurancekeyserumkickplatekillthefattedcalfkilowattsecondkingweakfishkinozoneskleinbottlekneejointknifesethouseknockonatomknowledgestate
kondoferromagnetlabeledgraphlaborracketlabourearningslabourleasinglaburnumtreelacingcourselacrimalpointlactogenicfactorlacunarycoefficientladletreatedironlaggingloadlaissezallerlambdatransitionlaminatedmateriallammasshootlamphouselancecorporallancingdielandingdoorlandmarksensorlandreformlanduseratio
languagelaboratorylargeheartlasercalibrationlaserlenslaserpulselatereventlatrinesergeantlayaboutleadcoatingleadingfirmlearningcurveleavewordmachinesensiblemagneticequatormagnetotelluricfieldmailinghousemajorconcernmammasdarlingmanagerialstaffmanipulatinghandmanualchokemedinfobooksmp3lists
nameresolutionnaphtheneseriesnarrowmouthednationalcensusnaturalfunctornavelseedneatplasternecroticcariesnegativefibrationneighbouringrightsobjectmoduleobservationballoonobstructivepatentoceanminingoctupolephononofflinesystemoffsetholderolibanumresinoidonesticketpackedspherespagingterminalpalatinebonespalmberry
papercoatingparaconvexgroupparasolmonoplaneparkingbrakepartfamilypartialmajorantquadruplewormqualityboosterquasimoneyquenchedsparkquodrecuperetrabbetledgeradialchaserradiationestimatorrailwaybridgerandomcolorationrapidgrowthrattlesnakemasterreachthroughregionreadingmagnifierrearchainrecessionconerecordedassignment
rectifiersubstationredemptionvaluereducingflangereferenceantigenregeneratedproteinreinvestmentplansafedrillingsagprofilesalestypeleasesamplingintervalsatellitehydrologyscarcecommodityscrapermatscrewingunitseawaterpumpsecondaryblocksecularclergyseismicefficiencyselectivediffusersemiasphalticfluxsemifinishmachiningspicetradespysale
stunguntacticaldiametertailstockcentertamecurvetapecorrectiontappingchucktaskreasoningtechnicalgradetelangiectaticlipomatelescopicdampertemperateclimatetemperedmeasuretenementbuildingtuchkasultramaficrockultraviolettesting

xersius

Pułkownik

Pułkownik

xersius

Pułkownik

Pułkownik

PostSo 07 gru, 2024 04:52

сайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайт
сайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайт
сайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтtuchkasсайтсайт

Powrót do Operation Flashpoint