Teraz jest N 03 sie, 2025 18:43

crCTI & crBF na Lechistanie z użyciem WPS :]

Archiwum działów sekcji Operation Flashpoint
  • Autor
  • Wiadomość

reyhard

Pułkownik

Pułkownik

crCTI & crBF na Lechistanie z użyciem WPS :]

PostSo 11 lut, 2006 14:16

Wersja BETA! Aczkolwiek bardzo grywalna 8)
Obrazek

Pack zawiera razem 12 misji MP korzystajace z wszystkich znanych mi polskich addonów. Grać można razem jaki i samotnie (crBF idealnie się do tego nadają :) ) Dla tych co nie wiedza co to crBF juz tlumacze. Otóż to
jest tak jakby okrojona wersja z crCTI wątku budowania przy czym
ogromnie wpływa to na grywalność misji oraz jej dynamike.

Wymagane addony:
-SW KRAB
-PT-91 Twardy
-LWP Mi-24 Pack

Oprócz tego wymagane jest WPSoldier 0.51 , OM Weapon Extension pack, GROM Offtime,
Lechistan i Drago island i wszelkie wymagane do tego addony. Mapfact
editor upgrade też jest wymagany i załączony do misji :]

Pack zawiera
-6crBF (Na Drago, Lechistanie i Nogovie)
-6crCTI (Na Drago, Lechistanie i Nogovie)

Znane błedy:
-Nie działa opcja Detach/attach vehicle
-Często nie działają opatrunki i semtex
-Niektóre nazwy są jeszcze polskie
-VD na Lechistanie i Drago musi niestety wynosić 900m (lag)
-Nie wszystko jednostki korzystają z broni JAM
-Latanie Mi-8 to horror (to już nie moja wina :/)
-I małe drobne o których wiedzieć nie musicie :]

Co zamierzam zrobić w następnej wersji:
-Wprowadzić w crCTI limit jednostek zależny od ilości namiotów
-crCTI i crBF przejdzą na wersje 0.93
-Poprawić config dla budynków po polskiej stronie (w WPS są w większości
namioty i je mam zamiar właśnie wykorzystać)
-Partyzanci nie korzystają z broni JAM na crCTI
-Poprawić config WPS (tz. zamierzam zrobić go kompaktybilnym z ECP
jeżeli twórcy mini-moda wyrażą na to zgode) i śmigłowce z LWP (oczywiście jeżeli twórcy na to wyrażą zgode)

Czekam na sugestie co by można było dodać, zmienić, polepszyć w następnej wersji.

Specjalne podziękowanie dla twórców pięknych polskich addonów dzięki
którym możemy grać w CTI z wojskiem polskim :)

Ps. Czy OFPL team zamierza wydać autobus PKS'u? :>

DOWNLOAD
Po prostu przyjmij do wiadomości, że nadciąga rewolucja proletariacka, lada dzień Chavez z Castro i Bin Ladenem nadjadą na białym traktorze i uwolnią ciemiężony lud polski spod władzy międzynarodowego kapitału.

Goose

Pułkownik

Pułkownik

PostSo 11 lut, 2006 14:49

A teraz pytanko
Kto i kiedy postawi serwer z crBF albo crCTI ? :):)

Kuba

Pułkownik

Pułkownik

PostSo 11 lut, 2006 15:20

¦wietna robota :-)

Autobus PKS już zrobił Vilas :P

zGuba

Moderator

Moderator

PostSo 01 kwi, 2006 00:21

Jeśli można prosić o jedną rzecz - przesłanie mi addonu Mi-24 LWP (linka do niego) którego nie ma już chyba nigdzie :???:

:3majsie:

Goose

Pułkownik

Pułkownik

PostSo 01 kwi, 2006 10:46

Na http://www.ofp2.info/ w wyszukiwarce wpisz Mi-24 i tam bedzie LWP Mi-24d (leń)

zGuba

Moderator

Moderator

PostSo 01 kwi, 2006 12:02

Wcale nie leń! Pół godziny szukałem :x zanim się spytałem. Dzięki za odświeżenie umysłu - po 30 godzinach na jawie przydaje się czasami. :shock:

Heh no i fajnie - wszystko pięknie działa, rozpierducha z powietrza piękna. :twisted:

zGuba

Moderator

Moderator

PostCz 04 maja, 2006 19:34

Hej Reyhard, jakieś postępy? :D zauważyłem nieco zabawny błąd: M136 AT4 u ruskich... o ile wiem to jest to broń NATO. Poza tym żołnierze mogą wziąć więcej pocisków do Carl-Gustav i AT-4 (nawet trzy, jak się weźmie dobry rodzaj :D - chyba PG-76 w CG (o ile to nie jest do Komara) albo coś, nie pamiętam już) to tyle. Spoko misję zrobiłeś :)

reyhard

Pułkownik

Pułkownik

PostCz 04 maja, 2006 19:49

Wróciłem i pare zmian jakie narazie zrobiłem:
-W nowej wersji wykorzystałem OFPL Airpack 1.0 oraz Coran Addon Pack i Mig29 (zastanawiam sie czy nie usunąc tego, troche za lagowate to jest...)
-Wersja crCTI 0.93
-AI nie kupuje teraz helenke transportowych [bo nie umie ich wykorzystywać] i zamiast nich kupuje myśliwce i śmigłowce bojowe
-Pozycje losowe są teraz w pełni losowe :P
-Latadełka AI startują w powietrzu
-Dodane nowe obiekty do budowania (worki piaskowe i siatka maskująca WPS)
Zostało jeszcze:
-nowe bronie dodać...
-przetestować...
Po prostu przyjmij do wiadomości, że nadciąga rewolucja proletariacka, lada dzień Chavez z Castro i Bin Ladenem nadjadą na białym traktorze i uwolnią ciemiężony lud polski spod władzy międzynarodowego kapitału.

zGuba

Moderator

Moderator

PostPt 05 maja, 2006 15:14

Wspaniale! :spoko:
Co do MiG-a 29 SeaDemona to NA PEWNO nie dawaj. Facet tak go wypasł że mi przycina na kompie. Moim zdaniem wystarczyłby Su-22M4 TomiegoD po obu stronach (jeden z OFPL, drugi samodzielny) i skrypt CCIP (może uda mi się znaleźć).
Poza tym sprawiedliwość musi być i MHQ Rusków też powinno być BRDM, najlepiej tym od Agenta Smitha (z KM)... a za snajperkę Polaków można dać w końcu SWD-M (ten aktualnie używany jest... hmmm... lagowaty, głównie przez wysokiej rozdzielczości teksturę celownika - na moim GF2MX siada).

Powodzenia :D

zGuba

Moderator

Moderator

PostŚr 10 maja, 2006 23:58

Nieee... JAM-owskie RPG-7 jest potężne (choć też zależy od typu pocisku) więc, moim zdaniem, możnaby odpuścić sobie Carl Gustav (ruscy nie mieliby nic porównywalnego, podobnie jak brak artylerii i tym podobne bzdury), a obu stronom dać podobne pociski do RPG-7 i RPG-7W (Polaków). I w ogóle zastosować wyłącznie magazynki JAM (broń WPS i OFPL korzysta również z nich, nie sprawdzałem czy skorzystałeś)...

Pozdrowienia!
Ostatnio edytowano N 14 maja, 2006 19:45 przez zGuba, łącznie edytowano 1 raz

zGuba

Moderator

Moderator

PostN 14 maja, 2006 19:32

Najnowsze spostrzeżenie: SW Krab laguje szybciej niż MiG-29 SeaDemona :( w ciągu dwóch minut miałem framerate na poziomie 5 FPS - co na to serwer dedykowany? lepiej nie wiedzieć. Zapewne zapętlenie skryptów :cry:

xersius

Pułkownik

Pułkownik

Re: crCTI & crBF na Lechistanie z użyciem WPS :]

PostCz 12 gru, 2024 22:50

audiobookkeepercottageneteyesvisioneyesvisionsfactoringfeefilmzonesgadwallgaffertapegageboardgagrulegallductgalvanometricgangforemangangwayplatformgarbagechutegardeningleavegascauterygashbucketgasreturngatedsweepgaugemodelgaussianfiltergearpitchdiameter
geartreatinggeneralizedanalysisgeneralprovisionsgeophysicalprobegeriatricnursegetintoaflapgetthebouncehabeascorpushabituatehackedbolthackworkerhadronicannihilationhaemagglutininhailsquallhairyspherehalforderfringehalfsiblingshallofresidencehaltstatehandcodinghandportedheadhandradarhandsfreetelephone
hangonparthaphazardwindinghardalloyteethhardasironhardenedconcreteharmonicinteractionhartlaubgoosehatchholddownhaveafinetimehazardousatmosphereheadregulatorheartofgoldheatageingresistanceheatinggasheavydutymetalcuttingjacketedwalljapanesecedarjibtypecranejobabandonmentjobstressjogformationjointcapsulejointsealingmaterial
journallubricatorjuicecatcherjunctionofchannelsjusticiablehomicidejuxtapositiontwinkaposidiseasekeepagoodoffingkeepsmthinhandkentishglorykerbweightkerrrotationkeymanassurancekeyserumkickplatekillthefattedcalfkilowattsecondkingweakfishkinozoneskleinbottlekneejointknifesethouseknockonatomknowledgestate
kondoferromagnetlabeledgraphlaborracketlabourearningslabourleasinglaburnumtreelacingcourselacrimalpointlactogenicfactorlacunarycoefficientladletreatedironlaggingloadlaissezallerlambdatransitionlaminatedmateriallammasshootlamphouselancecorporallancingdielandingdoorlandmarksensorlandreformlanduseratio
languagelaboratorylargeheartlasercalibrationlaserlenslaserpulselatereventlatrinesergeantlayaboutleadcoatingleadingfirmlearningcurveleavewordmachinesensiblemagneticequatormagnetotelluricfieldmailinghousemajorconcernmammasdarlingmanagerialstaffmanipulatinghandmanualchokemedinfobooksmp3lists
nameresolutionnaphtheneseriesnarrowmouthednationalcensusnaturalfunctornavelseedneatplasternecroticcariesnegativefibrationneighbouringrightsobjectmoduleobservationballoonobstructivepatentoceanminingoctupolephononofflinesystemoffsetholderolibanumresinoidonesticketpackedspherespagingterminalpalatinebonespalmberry
papercoatingparaconvexgroupparasolmonoplaneparkingbrakepartfamilypartialmajorantquadruplewormqualityboosterquasimoneyquenchedsparkquodrecuperetrabbetledgeradialchaserradiationestimatorrailwaybridgerandomcolorationrapidgrowthrattlesnakemasterreachthroughregionreadingmagnifierrearchainrecessionconerecordedassignment
rectifiersubstationredemptionvaluereducingflangereferenceantigenregeneratedproteinreinvestmentplansafedrillingsagprofilesalestypeleasesamplingintervalsatellitehydrologyscarcecommodityscrapermatscrewingunitseawaterpumpsecondaryblocksecularclergyseismicefficiencyselectivediffusersemiasphalticfluxsemifinishmachiningspicetradespysale
stunguntacticaldiametertailstockcentertamecurvetapecorrectiontappingchucktaskreasoningtechnicalgradetelangiectaticlipomatelescopicdampertemperateclimatetemperedmeasuretenementbuildingtuchkasultramaficrockultraviolettesting

xersius

Pułkownik

Pułkownik

Re: crCTI & crBF na Lechistanie z użyciem WPS :]

Powrót do Operation Flashpoint