Teraz jest Śr 15 paź, 2025 16:46

jak otwierac pliki pbo ktore sa prawdopodobnie zabezpieczone

Archiwum działów sekcji Operation Flashpoint
  • Autor
  • Wiadomość

strzelak

Chorąży

Chorąży

jak otwierac pliki pbo ktore sa prawdopodobnie zabezpieczone

PostN 11 lut, 2007 00:08

Witam. I do razu przechodze do rzeczy, zamierzałem użyć programu Unpbo oraz PBOX do rozpakowania addonu T_D Inquistiora i King Homera czyli M1A2SEP Abrams ver.3.1 jednak jest to nie możliwe nie wiem dlaczego, skorzystałem z opcji szukaj, szukałem też jakiś wskazówek na forum BIS'u i OFP.info niestety takowych nie znalazłem, i tu pytanie do ZGuby, miałeś kontakt z ekipą od FFUR'a czy mógłbyś sie dowiedzieć albo jeżeli wiesz jak dorwali sie do configu wyżej wspomnianego addonu, chcialem tez uzyc cutpbo
ale czytajc opinie ze to cytuje "czarna magia" i nie mogac jednoczesnie zassac z podanych na roznych forach linkow zrezygnowalem z tej metody, mysalem tez aby sprobowac dorwac sie do wersji addonu "skradzionego" przez ORCS jednak ja nie gawarit po ruski i nici z tego, może ktoś miał podobne problemy co ja i udało mu sie rozwiązać ten problem :?: w kazdym razie jedyne efekty jakie były to albo pojawiał sie pusty folder "INQ_M1" albo pusty notatnik z tą samą nazwą, jedynie gdy użyłem PBOX'a w folderze były inny folder (chyba PBO albo cos innego) o nazwie "sis" poza tym w PBOX'ie wyskakiwał jakis błąd brzmiący tak "External exception EEFFACE" i nie bardzo wiem o co chodzi, podobne problemy są z nową wersją piechoty od Hyakushiki'iego, natomiast bez problemów mogłem rozpakowywać PBO z Addonpacka od lost brothers i np: T-90/80UM od ORCS, nie wiem może własnie to jakieś zabezpieczenia albo szyfrowane są, wiec pytam czy ktoś wie jak to rozwiązać.

za wszelką pomoc dzieki.

Dodany rodzaj tematu - Sej
SEMPER FI

reyhard

Pułkownik

Pułkownik

PostN 11 lut, 2007 00:20

PBO Decryptor 1.3
Jak nie działa to spróbuj jeszcze PBO Decryptorem w wersji 1.5.

Swoją drogą spróbuj jeszcze poszukać wyszukiwarką bo gdzieś tu chyba już był podobny temat.
Po prostu przyjmij do wiadomości, że nadciąga rewolucja proletariacka, lada dzień Chavez z Castro i Bin Ladenem nadjadą na białym traktorze i uwolnią ciemiężony lud polski spod władzy międzynarodowego kapitału.

strzelak

Chorąży

Chorąży

PostN 11 lut, 2007 00:35

Ano własnie i tu jest problem bo juz korzystałem z tych programów i nic, znalazłem ten temat i też nie wyjaśnia mojego problemu, choć dał pewna wskazówke by urzyć ODOL explorera, zassałem go i patcha ale nie bardzo wiem jak go urzyć a chyba trzeba do spółki jeszcze PBOX'a, a PBOX nic nie daje tylko wspomniany wczesniej błąd, być może równierz addon jest zbinaryzowany, i tu pytanie do ZGuby (jeżeli odwiedzi ten temat) czy wiesz jak goscie od FFUR'a rozpakowali tego Abramsa, w końcu jakoś dobrali sie do tego nieszczesnego configa.
SEMPER FI

Kireta

Porucznik

Porucznik

PostN 11 lut, 2007 01:52

Jedno pytanie: CZY NA PEWNO użyłeś pbodecryptor1.5(chodzi właśnie o numer)? Bo u mnie rozpakował ten addon bez zająknięcia, wersja 1.3 nie potrafiła(tworzyła tylko pusty katalog).
"I am the bringer of death. Fall to your knees and beg for mercy... Or give me a sandwich, I'm pretty hungry."
--The Vault Dweller

strzelak

Chorąży

Chorąży

PostN 11 lut, 2007 01:56

tak mam unPBO 1.5......... może wina leży w samym Addonie, a własnie jaką masz wersje bo mi do wersji 2.0 szło spokojnie ale już wersji 3.0 i 3.1 nie da rady, spróbuje go sciągnąć jeszcze raz i jak nie poskutkuje to może ktoś inny bedzie wiedział.

ps. dobra spróbowałem raz jeszcze i oto co mi wyszło....... Log saved to C:\Program Files\Codemasters\Operation Flashpoint\Addons\INQ_M1.log. a co znalazło sie w folderze Addons otóż pusty notatnik, spróbuje jeszcze sciągnąć ten Addon i spróbować od nowa.

PS.2 nic z tego zassałem od nowa z OFP.INFO i taki sam efekt, użyłem UnPBO 1.5 i nic nie dało, a możesz mi powiedziec jak ty to zrobiłeś lub ewentualnie jezeli masz ten plik rozpakowany to daj znać dam ci mój e-mail i mi go prześlesz jak sie da.
SEMPER FI

offtime

Pułkownik

Pułkownik

PostCz 01 mar, 2007 14:42

jesli addon jest zabezpieczony to zazwyczaj dlatego iz jego autor nie zyczy sobie aby inni w nim grzebali.

Jedna z glownych zasad community jest szanowanie woli ludzi ktorzy ciezko pracuja nad darmowymi addonami.

Powrót do Operation Flashpoint