Teraz jest So 02 sie, 2025 21:55

Doping OFP?

Archiwum działów sekcji Operation Flashpoint
  • Autor
  • Wiadomość

Raziel

Szeregowy

Szeregowy

Doping OFP?

PostWt 23 maja, 2006 17:21

Może to niecodzienny temat ale ciekawi mnie zdanie innych.. co myślicie na temat stosowania wspomagaczy w czasie gry mp w OFP, szczegolnie Sparach i tego typu rozgrywkach meczowych o dużej randze. I nie mowie oczywiście o cheatach, bo domyslam sie ze stanowisko wszystkich obecnych wobec czitowania jest jedno :P (poucinac palce)

Mam na myśli korzystanie z dobrodziejstw medycyny i natury (tj. ganja, amfetamina, efedryna) ktore dzialaja wspomagająco na układ nerwowy i -przynajmniej dla osób które opowiadały mi o swoich doznaniach - zwiększają znacząco percepcję i refleks. Można to porównać troche do stosowania sterydów na prawdziwym polu walki co przecież było zawsze praktykowane we wszytkich armiach świata ;)

W każdym razie jak powiedział mój kolega niezwiązany z OFP, ale grający w małych żołnierzy tj. Soldata - będący w czołowym polskim klanie RSK - 'kiedys wszedlem na trening po tym g**nie. w połowie ludzie zaczeli mnie pytać co jest ze mna nie tak - siekalem wszystkich na raz :D'

Jakie jest wasze zdanie? Czy spalenie odrobiny ganji, czy wrzucenie 'magicznych tabletek' przed ważnym meczem jest niezgodne z zasadami gry FairPlay?

Pomijam temat legalnosci amfy i trawy w naszym kraju. Ale nie trzeba być specjalnie bystrym żeby dostrzec, ze każdy ma do nich potencjalny dostęp. Stąd też moje pytanie o wasze zdanie..

PoP

Chorąży

Chorąży

PostWt 23 maja, 2006 17:30

Kiedys na mecz miedzynarodowy przyszedlem po jednym piwe, spodobalo mi sie wiec sie naprulem przed nastepnym meczem... niestety nie bylem juz wstanie usiedziec przed kompem. Imo jedna-dwie butelki piwa pomagaja w grze :D

Jon

Generał

Generał

PostWt 23 maja, 2006 17:49

NVM
Ostatnio edytowano Cz 25 maja, 2006 11:45 przez Jon, łącznie edytowano 2 razy
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan

Mefiu

Chorąży

Chorąży

PostWt 23 maja, 2006 18:59

YacieK napisał(a):Jakikolwiek dopalacz to cheat. Przynajmniej dla mnie. I nie ma wtedy mowy o fair play.

Dokladnie.
Nawet niczego nie probuj brac Raziel przed sparem z nami :lol: :lol: . Albo sie potrafi grac, albo nie. Jesli potrafisz - nie ptorzebujesz zadnych dopalaczy.
www.armedassault.pl
www.wre.f2z.avx.pl/wre/news.php
Obrazek
Obrazek

Raziel

Szeregowy

Szeregowy

PostWt 23 maja, 2006 19:49

Nie bede probowal ;]

Marysia wcale Ci w grze niepomoże - wręcz przeciwnie. Zamiast zabijać będziesz się zataczać ze śmiechu...

Nie kazdy i nie zawsze ma smiechawe, czasem mozna lepiej wczuc sie w gre,w krecic sobie ze nie mozesz zginac, uciekajac z flaga.. i dostac zawalu ^^

Ciekawe czy ten gosc ktory padł przy AvP na czymś takim leciał

Jakikolwiek dopalacz to cheat.

No tak, ale nie masz w tym wypadku fizycznej mozliwosci sprawdzenia tego czy gosc po drugiej stronie kabla jest napruty

smola93

Porucznik

Porucznik

PostŚr 24 maja, 2006 12:56

no raziu niezły temacik :spoko: ale myśle podobnie jak Yac - trzeba trenować a nie wspomagać sie jakimś gównem ;) pozdro ;)

Marshal

Major

Major

PostCz 25 maja, 2006 08:00

A ja mam pytanie... czy ten temat to żart ?
Z tego co zrozumiałem to chodzi tu o branie narkotyków dla lepszego refleksu czy coś w tym stylu podczas gry MP ?
Czy was naprawdę popier..liło ?
I tu nie chodzi już o fair play tylko o mózg człowieka co bierze amfetaminę żeby lepiej grac i mówi że tak może na wojnach się robi ?
Tylko czy siedzenie na krześle można porównac do leżenia w okopie ? Ludzie którzy wymyślają takie rzeczy chyba nie wiedzą co to nakrotyki i jak działa amfetamina... pograsz pół roku a potem będziesz się zadłużał żeby na prochy wsiaśc a przy okazji będziesz ważył 40 kg. To może jeszcze strzała w dupę żeby mocniej klawisze przyciskac i myszkę trzymac hmm ? Jeżeli ktoś był na tyle głupi że brał dopalacze (nie mówię o alkocholu tylko narkotykach) żeby miec więcej fragów to "Spieprzaj dziadu i jebnij się w łep!"

BTW - Jacek dziwi mnie taka twoja spokojna wypowiedź w tym temacie, przecież to jest chore.
Ostatnio edytowano Cz 25 maja, 2006 12:52 przez Marshal, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

offtime

Pułkownik

Pułkownik

PostCz 25 maja, 2006 09:26

nie wazne jak bardzo wszyscy tutaj czuja sie dorosli i dojrzali do rozmawiania na wszelkie tematy, to jednak nie mozna zapominac ze nie wszyscy jednak sa.. dojrzali i dorosli. I nie wszyscy posiadaja wystarczajaca wiedze aby wyglaszac poglady na rzeczony temat, szczegolnie ze niektorzy mogliby uznac te wypowiedzi za wiarygodne.
Dyskusja na ten temat bedzie oparta na szczatkowej wiedzy i plotkach niedoinformowanych userow tego forum ktorzy maja jeszcze przed soba cale zycie aby nauczys sie rzeczy lub dwoch.

wolnosc wypowiedzi - wolnosc jednego czlowieka konczy sie w momencie kiedy zaczyna ograniczac wolnosc innego
wlasnie dlatego nie rozmawiamy na tym forum o piractwie, crackach, sciaganiu gier z netu itp. dlaczego rozmawiamy o braniu narkotykow ?
Nie ograniczajmy mlodym ludziom mozliwosci zdobywania wiedzy z bardziej wiarygodnych zrodel niz plotki i spekulacje na tym forum poczynione przez ludzi nie wiedzacych o czym pisza.

Jesli kolega Raziel czy ktokolwiek, chce sie dowiedziec czegos o wplywie amfetaminy na efektywnosc w grze MP - radze przespacerowac sie do lekarza i zadac mu te pytanie.

vote close/remove.

Raziel

Szeregowy

Szeregowy

PostCz 25 maja, 2006 10:49

Dyskusja na ten temat bedzie oparta na szczatkowej wiedzy i plotkach niedoinformowanych userow

Zatem jesteś niedoinformowany jeśli nie bierzesz tematu na poważnie. I nie piszę tu żeby kogokolwiek zachęcić do brania czegokolwiek, ale żebyście mogli odpowiedzieć na pytanie:

Czy spalenie odrobiny ganji, czy wrzucenie 'magicznych tabletek' przed ważnym meczem jest niezgodne z zasadami gry FairPlay?

Więc nie przekręcaj tematu.

Jon

Generał

Generał

PostCz 25 maja, 2006 11:46

Powiem krótko - Marshal ma rację.
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan

Marshal

Major

Major

PostCz 25 maja, 2006 12:49

Czy spalenie odrobiny ganji, czy wrzucenie 'magicznych tabletek' przed ważnym meczem jest niezgodne z zasadami gry FairPlay?

To jest nie zgodne z prawem obowiązującym w tym kraju i z prawem moralnym a Ty tu mówisz o sprawiedliwej grze ?

Ktoś od takich tekstów może sobie pomyślec "Ok jutro mam trena to dzisiaj w szkolnym sklepiku czyli w sraczu kupię krechę na te dwie dychy mnie stac powymiatam a za trzy dni mamy mecz to już w ogóle się wydmucham i skopiemy ich."

Za taki tok myślenia to można skopac ryja temu co tak myśli. A pieprzenie że zielsko nie uzależnia to bzdury. Tzn samo w sobie nie ale czemu by nie zarzyc później cos do nocha albo wrzucic na żołądek skoro tak dobrze działa hm ? Chyba nie którzy nie wiedzą o czym mówią. Znam taką historię na faktach o gościu który dosyc często "dmuchał", a po jakimś czasie chodził na siłownię żeby na nowo masę mięśniową odbudowac, w końcu doszło do tego że wpieprzał wszystkie odrzywki, enzymy, kreatyny, anabole i mety jakie ruscy wymyślili, zresztą nawet się kuł i to mu nie pomogło ważył 45 kilo. Ty nie bierzesz amfy - to ona bierze z Ciebie.

W ogóle to zamnkąc temat albo wypieprzyc :mad:
Obrazek

Raziel

Szeregowy

Szeregowy

PostCz 25 maja, 2006 13:18

Tak.. najlepiej uciekać od tematu od ktorego nie da sie uciec. Jest kontrowersyjny i byc moze za trudny dla niektorych. Ale nie interesuje nikogo Twoje zdanie n/t narkotykow, zreszta nie tylko o nich tutaj mowa - efedryna nie jest nielegalnym srodkiem.

Twoja historia jest wzruszajaca ale nie ma zadnego zwiazku z tematem.
Nie mowimy o szkodliwości narkotyków, spróbuj pojęczeć na hyperreal o swoich przeżyciach.

Przypominam:
Czy używanie środków wspomagających w czasie gry mp OFP jest zaprzeczeniem zasad gry FairPlay.

Wg. mnie to, dokladnie tak jak powiedzial YacieK, do wszystkiego powinno dochodzic sie samemu, bo kazdy sposob 'oszukiwania' innych w trakcie gry daje satysfakcje tylko gowniarzom, ktorzy predzej czy pozniej przeminą i wszyscy o nich zapomną. I jedyne co po sobie zostawia to bezsensowne godziny przed kompem, w czasie ktorych psuli tylko zabawe innym. A uzywanie dopalaczy tylko po to zeby nabic wiecej fragów jest głupotą. Bo co wtedy udowadniamy sobie?

że sami własną pracą nie jesteśmy w stanie osiągnąć nic. A satysfakcja jest żadna.

Goose

Pułkownik

Pułkownik

PostCz 25 maja, 2006 13:29

Czy używanie środków wspomagających w czasie gry mp OFP jest zaprzeczeniem zasad gry FairPlay.

A ile razy mozna dawac ci do zrozumienia ze "używanie środków wspomagających w czasie gry mp OFP jest zaprzeczeniem zasad gry FairPlay"

smola93

Porucznik

Porucznik

PostCz 25 maja, 2006 14:00

nalerzy pamiętać że grając w najróżniejsze gry liczy sie tylko dobra zabawa a nie nabicie jak najwięcje fragów ;) pozdro ;)

Marshal

Major

Major

PostCz 25 maja, 2006 14:00

Po pierwsze Raziel do kija pana to nie jest moja historia i jeżeli doszedłeś w końcu do wniosku że jest to złe to po jaką cholerę drążysz temat w którym pytanie można porównać do tego "czy jak biorę sterydy to pakuję uczciwie ?"

Po za tym jakbyś czytał spokojnie i ze zrozumieniem to byś moją odpowiedź dokładnie na zadane pytanie znalazł w drugim poście:

To jest nie zgodne z prawem obowiązującym w tym kraju i z prawem moralnym a Ty tu mówisz o sprawiedliwej grze ?

Mam Ci to przerobić na zdanie oznajmujące ?

Z resztą nie będę sobie humoru psuć - bierzcie co chcecie dacie wiecej pracy pracownikom MONARów.
Obrazek
Następna strona

Powrót do Operation Flashpoint