Witam! Nazywam się Krzysiek i przed chwilą zarejestrowałem się na tym forum. Mam problem z addonami. Ostatnio kupiłem sobie Operation Flashpoint Platinium Edition PL (wersja 1.96) i chciałem wgrać sobie kilka addonów ale na dziesiątki które sobie ściągnęłem z tej strony poszedł mi tylko jeden...Dlaczego niemal wszystkie mi nie działają?? Czy potrzebuję jakiegoś programu albo mam niewłaściwą wersję gry?? Prosze pomóżcie! Pozdrawiam.
Np "Retextured Admiral Kuznetsov Aircraft Carrier" mi nie poszedł,"USS Nimitz v0.91 beta" tez mi nie poszedł, "Mercedes 600 SEL Fixed", "BWMOD Leopard 2A6 BETA V0.9", "Lincoln LS" i wiele innych mi nie poszlo. Zqwsze po sciagniciu rozpakowuje, przerzucam plik .pbo do folderu addon odpala gre i jest zamazany obraz na pocztaku, menu jest normalnie, muzyka tez leci tylko obraz jest zamazany. Moze czegos mi brak? Jakiegos pliku lub programu?
Hmm moze to zalezy od ilosci i rozmiaru addonow jakie sciagnales ... ja na ten przyklad wgralem dokladnie 250 addonów ... wchodze w gre zeby pograc juz wlaczam edytor nagle wszystko sie zamknelo wrocilo na pulpit i pokazał sie błąd i komunikat z napisem "Error : Application overflow" czy cos podobnego nie pamietam dokladnie jak usunalem 50 addonow to dzialalo normalnie
Co ciekawe, Kuzniecow też nie chciał mi iść i wtedy rozpakowałem ten addon pbo decrypterem, wszedłem do configu i zmieniłem wyrażenie "vehicleClass" na "vehicleclass". Od razu pojawiło mi się w edytorze.
Z tego co słyszałem, do LINUXa wyszło coś takiego co się zwie "emulatorem" i pozwala uruchamiać niektóre aplikacje stworzone pod Windowsa. Nie jestem jednak pewny, czy OFP da się tak uruchomić. Autor tematu zapewne wie lepiej
problem z "literami" jest wytlumaczony na forum, ale to nie znaczy ze jak wyskoczy ci biała strona z tymi "literkami" to koniec. Plik i tak idzie ściagnąć, starczy poczekac az strona ze "literami" cała się wgra a następnie całą strone zapisac (komendą "zapisz strone jako..." itp.) jako plik .RAR (czuli dopisujac po nazwie pliku ".rar")i bedzie można normalnie rozpakować i wszystko powinno działać
A jeśli chodzi o froblem z addonami to upewnij sie czy masz wymaganą wersje, czy addony wkladasz do Res\Addons a nie Addons i czy masz inne wymagane addony (czyli czytaj ReadMe)...
może to tylko u mnie, ale wkładajac addon przeznaczony do resa w folder Addons nie wykrywa mi go w grze, dopiero w RES\Addons mi go wykrywa.. może jestem wybrany