Teraz jest So 18 kwi, 2026 18:39

ECP wydane!

Archiwum działów sekcji Operation Flashpoint
  • Autor
  • Wiadomość

kaaleth

Chorąży

Chorąży

PostN 20 lip, 2008 19:43

Kod: Zaznacz cały
http://operationflashpoint.filefront.com/file/Burner_ECP_OPbo_Replacement_File;55414

Download Now!

Proszę ;)

Max_997

Szeregowy

Szeregowy

PostCz 31 lip, 2008 19:50

udalo moze sie komuś z Was wgrac na kolekcje klasyki ?? bo mi nie idzie ;/

HAV

PostCz 31 lip, 2008 19:53

Bo ścieżka może być inna. Ecp ma zwalony instalator, pozwala na instalację chyba tylko w domyślnej ścieżce. Zainstaluj do domyślnej ścieżki podanej w ecp i przekopiuj pliki do swojej instalki ofp.

Max_997

Szeregowy

Szeregowy

PostCz 31 lip, 2008 19:59

eh dalej ni próbowałem na wiele spobow i nic ... trudno sie mowi nie zakosztuje tego modu ;/

Maćko

Generał

Generał

PostCz 31 lip, 2008 20:08

A zrobiłeś to co przy kolekcji klasyki wymagane by uruchomić mody ? - zmiana nazwy plik ofp.exe na FlashpointResistance.exe ?
Obrazek
Obrazek
-------------
MOBO: MSI H110M PRO-D | CPU: Core i3 6100@3.7GHz | RAM: 8GB DDR4 2400@2133 MHz CL12 Goodram Play |
GPU: Asus GTX 760 DirectCU II 2GB GDDR5 | SSD: Samsung 850 EVO 250GB | HDD: Samsung HD502HJ 500GB |
PSU: Corsair VS450 | Case: SilentiumPC Brutus S20 | FAN: SilentiumPC Mistral 120 mm

Max_997

Szeregowy

Szeregowy

PostCz 31 lip, 2008 20:35

o wielkie thix dziala super , kto by pomyslal ze przez taki maly blad tyle wku

Godzil

Porucznik

Porucznik

PostŚr 27 sie, 2008 11:58

Mam taki problem otóż po zainstalowaniu i z Pachowaniu ofp-a wgrałem mod ecp po czym postanowiłem połączyć ecp z graa.no więc powrzucałem addony do addonów,config do confinga uruchamiam ecp. I podmieniło mi głosy broni zamiast tych z ecp to mam bisowskie chciaż że przed wgraniem modu graa głosy były w porządku prosze o pomoc.

Stary wiarus

Chorąży

Chorąży

PostŚr 27 sie, 2008 14:23

Otwierasz w notatnku config ECP+GRAA i znajdujesz linijkę:
// This is where you choose to use standard BIS sounds or ECP Dynamic Range sounds

i zmieniasz wpis na taki:
//ORIGINAL
//#include "Sound.h"

//DYNAMIC RANGE - requires DR addons!
#include "Sound_dr.h"

I masz dźwięki z ECP. :smile:

Godzil

Porucznik

Porucznik

PostŚr 27 sie, 2008 15:49

Dzięki wszystko działa jak powinno :jupi: :jupi:

Sudayev

Major

Major

PostN 31 sie, 2008 23:28

Mam pytanie. Aby wszystkie efekty z ecp dzialaly z innymi addonami nalezy wedlug tego co pisze w readme postawic trigger z odpowiednia komenda on activation. To dziala bardzo dobrze gdy jestesmy w edytorze i cos sobie tworzymy.
Co mam zrobic gdy chce uswiadczyc efektow z ecp gdy mam kampanie/misje, ktora uzywa addonow innych niz podstawowe np. hyk us infantry czy rhs. Owszem sa wowczas ekspolzje z ecp no i w zasadzie na tym koniec (niema np. krwi). Da sie wtedy uzyc w pelni ecp bez otwierania i edytowania tychze misji czy musimy sie zadowolic tylko tym co mamy ?
OFP Jungle Fever | Beta Test Team

reyhard

Pułkownik

Pułkownik

PostPn 01 wrz, 2008 07:41

Chcesz edytować config jednostek? Jak tak to w EventHandlers dodajesz (bo pewnikiem ma to EH odpowiadające za twarze)

init = "if (format[{%1},count ECP_addUnitsArray] == {scalar}) then {ECP_addUnitsArray = []}; ECP_addUnitsArray = ECP_addUnitsArray + [_this select 0];_this call ECP_EH_handler_init;xxxx kod facestexu xxxx";

albo jak nadal nie działa

init = "IF (format[{%1},ECP_path] == {scalar bool array string 0xfcffffef}) THEN { ECP_path = {\ECP_Effects\};_this exec (ECP_path+{ECPinit.sqs});_this exec (ECP_path+{init.sqs})};xxxx kod facestexu xxxx";

polecam ctrl+h w wordzie albo innym, jakimś lepszym edytorze tekstu

i jeszcze, jak nie ma to dodaj eventhandlerowi dziedziczenie z ECP
class ECP_EventHandlers {};
class EventHandlers : ECP_EventHandlers
Po prostu przyjmij do wiadomości, że nadciąga rewolucja proletariacka, lada dzień Chavez z Castro i Bin Ladenem nadjadą na białym traktorze i uwolnią ciemiężony lud polski spod władzy międzynarodowego kapitału.

Sudayev

Major

Major

PostPt 05 wrz, 2008 20:15

reyhard napisał(a):Chcesz edytować config jednostek? Jak tak to w EventHandlers dodajesz (bo pewnikiem ma to EH odpowiadające za twarze)

init = "if (format[{%1},count ECP_addUnitsArray] == {scalar}) then {ECP_addUnitsArray = []}; ECP_addUnitsArray = ECP_addUnitsArray + [_this select 0];_this call ECP_EH_handler_init;xxxx kod facestexu xxxx";

albo jak nadal nie działa

init = "IF (format[{%1},ECP_path] == {scalar bool array string 0xfcffffef}) THEN { ECP_path = {\ECP_Effects\};_this exec (ECP_path+{ECPinit.sqs});_this exec (ECP_path+{init.sqs})};xxxx kod facestexu xxxx";

polecam ctrl+h w wordzie albo innym, jakimś lepszym edytorze tekstu

i jeszcze, jak nie ma to dodaj eventhandlerowi dziedziczenie z ECP
class ECP_EventHandlers {};
class EventHandlers : ECP_EventHandlers

Rozumiem ze jest to jedyne slusze wyjscie w tej chwili. Atoli, dzieki za podanie gotwych juz rozwiazan :spoko:
OFP Jungle Fever | Beta Test Team
Poprzednia strona

Powrót do Operation Flashpoint