Teraz jest N 19 kwi, 2026 08:44

Noc martwych martwiaków [projekt]

Archiwum działów sekcji Operation Flashpoint
  • Autor
  • Wiadomość

żuker

Major

Major

PostWt 24 maja, 2005 18:15

Kiedy odbędą się jakieś testy? Jak co to jestem chętny :)

alderous

Pułkownik

Pułkownik

PostWt 24 maja, 2005 18:41

żuker napisał(a):Kiedy odbędą się jakieś testy? Jak co to jestem chętny :)

Namiar już otrzymałeś. Co do terminu to trudno mi cokolwiek powiedzieć. Obecnie przerabiam cały addon i między innymi przenoszę dźwięki z misji do addonu, więc nie trzeba będzie więcej ściągać misji, bo będą ważyć tylko kilka kB.

Volt

Major

Major

PostWt 24 maja, 2005 20:10

Havoc a czy twojego skryptu będzie używać IA ?
Obrazek

Marcin_BM

Porucznik

Porucznik

PostWt 24 maja, 2005 21:15

Z kad mozna sciagnac te zonmbie i jakis manual do nich ??
W sp bym pogral z nimi :)
Ten który rzucił na mnie się niewiele szczęścia miał,Bo wypadł prosto mi na kły i krew trysnęła z rany

alderous

Pułkownik

Pułkownik

PostWt 24 maja, 2005 22:38

Marcin_BM napisał(a):Z kad mozna sciagnac te zonmbie i jakis manual do nich ??
W sp bym pogral z nimi :)

Misja i addon zombie http://www.toya.net.pl/~rycop/schowek/HowlingHills81.zip (456 kB)

Dodatkowo trzeba mieć http://www.ofp.bmj.pl/bron/lsc_m590.zip (748 kB) aby zagrać w misję.

Muszę uporządkować linki, ale na razie nie ma to sensu bo zaraz będzie podmiana. W ogóle zastanawiam się czy nie założyć forum na ten temat albo chociaż rozbić zagadnienie na kilka tematów, bo taki jeden staje się trudny do ogarnięcia dla kogoś kto nie śledzi go od początku.

Nowy addon, który pojawi się niedługo będzie można traktowac jako wczesną betę. Zombie będą występować zarówno w partyzantach jak i w zachodzie i wschodzie. Poza tym jest osobna jednostka dla graczy - taki agent, który ma wygląd cywila w skórzanej kurtce. Jeśli chodzi o sloty to gracze będą mieli ich tyle ile policjant, czyli primary+6*slot Item+handgun+4*Slot HandgunMag+2*Slot Binocular. Domyślne uzbrojenie to Glock17 z czterema magazynkami i pięści (jeżeli wyrzucą Glock'a), a także dwa opatrunki. Resztę slotów zostawiam pustą, aby nie musieć usuwać broni za każdym razem. Nowe zombie będą zadawać dużo groźniejsze ciosy i będą w stanie niszczyć pojazdy.

HAV

PostWt 24 maja, 2005 22:52

Havoc a czy twojego skryptu będzie używać IA ?

Jakiego skryptu, jakiego mojego i o co Ci w ogóle chodzi :co:

Jon

Generał

Generał

PostWt 24 maja, 2005 23:28

Pomylił Cię z Jackiem, pewnie przez ten mundurek niebieski :D
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan

alderous

Pułkownik

Pułkownik

PostWt 24 maja, 2005 23:35

Planuję wykonać jeszcze jedną rzecz choć nie wiem czy to się uda. Chcę zrobić coś na kształt flar, które można rzucić tak jak granat, a one zostaną w danym miejscu świecąc przez pewien czas. Wymaga to trochę kombinowania, ale wstępne efekty są bardzo obiecujące. W każdym razie nie ma to jakiegoś wysokiego priorytetu. Bardziej przydałyby się latarki, ale to już wchodzi w zakres modelowania 3d, a ta część musi poczekać.

reyhard

Pułkownik

Pułkownik

PostŚr 25 maja, 2005 15:52

Co do wcześniejszych wypowiedzi wypraszam sobie cwaniaka, jestem po prostu człowiekiem myślącym :P Co do fabuły S&S, trochę naciąganie wydaje się pojawienie się zombi w momencie kiedy akurat śmigłowiec musiał awaryjnie wylądować, o tak sobie przyszły zombi zjeść kilku żołnierzy zamiast iść na jakieś większe miast (pomijam fakt że zombi są bezmyślne i to skąd tak nagle pojawiło się tyle zombi). Jednak za bardzo to nie przeszkadza w zabawie i rozumiem że to jest beta która ma na celu sprawdzenia możliwości OFP pod kątem konstrukcji misji MP z zombi.

Teraz co do latarki, na ofp.gamezone.cz widziałem addon latarki, jeszcze tego nie sprawdzałem więc nie będę tego zbytnio rozwijał.

A teraz najważniejsze (:>), mój kolejny pomysł na misję. Misja rozgrywała by się w Nogovie gdzie tajemnicza infekcja zaraziła prawie cała populacje wyspy. Policja utrzymuje już tylko kilka miast, między innymi Neklekov(tutaj gracze startują jako odział zdemoralizowanie policjanci . Okazało się że w pewna lekarka odkryła lek na epidemie nękającą mieszkańców republiki. Owa lekarka prowadziła badania w tymczasowym szpitalu w Mirov. Niestety jakakolwiek łączność jest nie możliwa, co gorsza załodze w Mirov brakuje zaopatrzenia(załoga składała by się głównie z cywilów którzy postanowili bronić swoich mieszkań do ostatniej kropli krwi). Zadaniem graczy było by sprowadzenie lekarki do profesjonalnego szpitala w Neklov gdzie mogła by prowadzić badania, ostatecznie można by było sprowadzić samą szczepionkę w razie gdyby by zginęła. Jako że gracze posiadają ograniczoną ilość paliwa w zbiorniku ciężarówki to pierwszym celem było by zaopatrzenie się w Petrovicach. W mieście większość samochodów cywilnych była by uszkodzona ale jedna ciężarówka była by dostępna, dodatkowym celem mogło by być znalezienie żywych cywili w mieście. Gdy gracze znajdą już sprawną ciężarówkę lub kanister z paliwem będą mogli ruszyć do Mirov. Gdy już tam dojadą miasto okażę się całkowicie wymarłe, gdzie niegdzie leżą zwłoki uzbrojonych cywilów. Później okazało by się że większość ludzi ruszyła na wschód od Mirov w kierunku opuszczonych ruin, później mieli dojść z stąd do Neklov. Niestety ciężarówka została uszkodzona i gracze muszą dogonić na piechotę lekarkę. CDN
Po prostu przyjmij do wiadomości, że nadciąga rewolucja proletariacka, lada dzień Chavez z Castro i Bin Ladenem nadjadą na białym traktorze i uwolnią ciemiężony lud polski spod władzy międzynarodowego kapitału.

Volt

Major

Major

PostŚr 25 maja, 2005 16:07

ups pomyliłem się :oops: , ale widze że moder to pierwsza myśl : "Havoc" :twisted: ,a co do scenariusza reyharda , brzmi nieźle ,ale jak to będzie wyglądać w wykonaniu? , po 1. czemmu nikt nie myśli o kolgujevie? przecierz on wygląda jak tenery czarnobylu :twisted: , czyli doskonałe dla zombie
Obrazek

żuker

Major

Major

PostŚr 25 maja, 2005 16:35

reyhard napisał(a):
Teraz co do latarki, na ofp.gamezone.cz widziałem addon latarki, jeszcze tego nie sprawdzałem więc nie będę tego zbytnio rozwijał.

Przecież są jednostki NBC, wydane na potrzeby Operation Farmland i są zaopatrzone w latarki.

http://ofp.gamezone.cz/index.php?showthis=7716

volt napisał(a):
czemmu nikt nie myśli o kolgujevie? przecierz on wygląda jak tenery czarnobylu , czyli doskonałe dla zombie

Jest jedna misja dziejąca się na Kolgujevie z zombiakami i co ciekawsze autor nie wykorzystał żadnych plików do działania zombie. Nazywa się Volcano. Autor wrzucił do misji
trochę skryptów. Misja jest przeznaczona specjalnie do gry MP, zombie sa w niej niezwykle wytrzymałe (jakies 15 nabojów na jednego). Startowała w konkursie Mission Editing Competition 2004 i zajęła 7 miejsce. W readme i w briefingu nic nie jest napisane że będziemy walczyć z zombie, myślałem że znowu będzie wyzwolenie miasteczka i uratowanie cywili. Jakże się zdziwiłem jak dotarłem na miejsce :D. Później zadaniem gracza jest uciec z wyspy, dodam że misja jest strasznie długa i dość trudna.
Jeśli ktoś ma linka do tej misji to niech tu wrzuci, bo ja miałem format dysku i gdzieś mi się zapodziała.

BlaK

Chorąży

Chorąży

PostŚr 25 maja, 2005 17:19

Tylko że addon latarki jest razem z M16, a alderous chce unikać tego typu broni...

Jon

Generał

Generał

PostŚr 25 maja, 2005 17:20

I niedawno wydanego P228 Syphboya :)
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan

żuker

Major

Major

PostŚr 25 maja, 2005 18:54

A tak myślałem, czy jak się zastąpi M16 jakąs inną bronią to czy latarka będzie dalej. Może światło nie wychodzi z broni tylko z modelu żołnierza?

alderous

Pułkownik

Pułkownik

PostŚr 25 maja, 2005 19:07

Co do wcześniejszych wypowiedzi wypraszam sobie cwaniaka, jestem po prostu człowiekiem myślącym Razz Co do fabuły S&S, trochę naciąganie wydaje się pojawienie się zombi w momencie kiedy akurat śmigłowiec musiał awaryjnie wylądować, o tak sobie przyszły zombi zjeść kilku żołnierzy zamiast iść na jakieś większe miast (pomijam fakt że zombi są bezmyślne i to skąd tak nagle pojawiło się tyle zombi). Jednak za bardzo to nie przeszkadza w zabawie i rozumiem że to jest beta która ma na celu sprawdzenia możliwości OFP pod kątem konstrukcji misji MP z zombi.

To było powiedziane żartobliwie i dobrze sie stało, że sprawa wyszła na jaw. Fabuła nie jest naciągana, bo "naciągać" fabułę można wtedy, gdy zależy nam by trzymała się kupy, a mnie nie zależało. W "moim świecie", zombie są wszędzie i kiedy cię gonią nie zastanawiasz się specjalnie skąd ich się tyle wzięło i dlaczego nie poszły gdzie indziej. A czy miały coś wspólnego z rozbiciem się śmigłowca...może i miały, któż to wie? :)

Nie mam amerykańskiej maniery naukowego wyjaśniania wszystkiego w filmie SF. Kto powiedział, że fikcyjna historia musi być spójna i logiczna? Czasem coś wydaje się nam absurdalne, bo nie znamy wszystkich faktów.

Co do latarek to raczej zrobiłbym własne, bo nie chcę dodawać innych addonów. Konieczność używania jakiegoś addonu uniemożliwiłaby wsadzenie misji MP na serwery dedykowane. Chociaż nie ukrywam, że chciałbym zobaczyć latarki w misji z zombie.

Co do Kolgujeva to ma pewną wadę - jest bardzo górzysty, a nie wiem jak radzić będą sobie zombie w takim terenie.

Flary już są i działają - wystarczy rzucić jak granat i będa świecić przez 60 sekund. W zwiążku z tym dodałem dwa slot item graczom, chociaż co do ich ilości nie mam jakiejś spójnej koncepcji. Jedyny problem z flarami jest taki, że przy pierwszym ich użyciu wyskakuje błąd (słynny magic), ale o dziwo wszystko działa jak trzeba. Na razie nie wiem jak się tego błędu pozbyć.

{dodane} Błąd usunięty :)

A tak myślałem, czy jak się zastąpi M16 jakąs inną bronią to czy latarka będzie dalej. Może światło nie wychodzi z broni tylko z modelu żołnierza?

Owszem. I próby zrobienia latarek podjęto już ze dwa lata temu. Zresztą pierwotnie żołnierze mieli je posiadać. Wystarczy zerknąć w config i modele 3d z demo OFP.
Ostatnio edytowano Śr 25 maja, 2005 20:01 przez alderous, łącznie edytowano 2 razy
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Operation Flashpoint