MarioTheGreat napisał(a):Muszę na wstępie wyrazić skruchę za moje niepoprawne, multipytanie. Przeczytałem regulamin, jednak puki moje własne sumienie nie czuje się podle, powyższe wykroczenie nie odczuwam jako naganne, jakkolwiek zapewniam, że nie zniszczę harmonii tego forum. Musze przyznać, że w przciwieństwie do innych forum, forum OPF Center PL czyta się jak rozdziały z książek, co mnie bardzo mile zaskoczyło.
Wiem, że co do moich pomysłów się spóźniłem, ale nowatorstwo nie jest moją domeną. Chcę pobawić się w ładnie wyglądające obiekty w Flashpointcie. Na codzień piszę programy, a 3DS MAX jest mi bardzo pomocny do tworzenia grafiki dla website'ów, więc mam okazję dobrze się pobawić.
Dział strony Bohemia Interactive Studios poświęcony tworzeniu addonów jest tym, czego w zasadzie szukałem. Mam nadzieję, że dostępnych jest dużo narzędzi pomocnych tworzeniu addonów. Osobiście wolę tworzyć jednostki w MAX'ie (a nie w np. Lightwave); ewentualnie nakładać tekstury i markować obiekty modelu w jakimś programie bliższym .p3d (mam nadzieję, że ktoś już napisał exporter z MAX'a, bo napisanie własnego wiąże się ze znajomością struktury pliku, a ona jest chyba niedostępna).
Cieszę się, że zostałem gorąco przyjęty i chętnie podziele się swoimi odkryciami na tym forum z biegiem czasu.
Widze, że dołaczyła do nas osoba, która ma ambicje, wiedzę i dużo umiejętności