SiD napisał(a):Pytanie do grających - jest w całej kampani taki hmm majsterszyk? Coś w rodzaju idealnie wyreżyserowanej sceny, coś co utknęło w pamięci, albo coś co jest mocną stroną np ładne widoki etc?
Jakichś "porażających" jakością cutscenek nie ma. Również żadna z wypowiadanych kwestii nie utkwiła mi w pamięci. Natomiast jest parę ciekawych pomysłów w misjach. Nie chcę się rozpisywać żeby nie powstał spoiler, ale np. podobał mi się sposób w jaki należy rozwiązać problem zdobycia alternatywnego środka transportu dla siebie i Angeliny (misja "Babysitting?").
Ciekawa była misja "Alamo" gdzie trzeba było odeprzeć zmasowane ataki na Montignac dysponując bardzo ograniczonymi środkami - kluczem do zwycięstwa było odpowiednie rozmieszczenie min, ładunków wybuchowych, zapór przeciwczołogwych (można je było rozstawiać w różnych miejscach dzięki skryptom) oraz ciężarówek (w charakterze zapór). Trzeba było naprawdę ruszyć głową i zaplanować sensownie obronę - nie da się przejść misji bezmyślnie strzelając na prawo i lewo.
No i w pamięci utkwiła mi jeszcze misja w której kierując jednym T-72 (w dodatku mając tylko jednego członka załogi oprócz siebie) trzeba było pokonać istną hordę Patton'ów (nie powiem ile, by nie psuć zabawy).