Teraz jest N 19 kwi, 2026 15:25

Kampania Red Hammer - moje przemyślenia

Archiwum działów sekcji Operation Flashpoint
  • Autor
  • Wiadomość

SiD

Major

Major

PostWt 12 paź, 2004 20:01

dość!

Pytanie do grających - jest w całej kampani taki hmm majsterszyk? Coś w rodzaju idealnie wyreżyserowanej sceny, coś co utknęło w pamięci, albo coś co jest mocną stroną np ładne widoki etc?

alderous

Pułkownik

Pułkownik

PostWt 12 paź, 2004 20:30

SiD napisał(a):Pytanie do grających - jest w całej kampani taki hmm majsterszyk? Coś w rodzaju idealnie wyreżyserowanej sceny, coś co utknęło w pamięci, albo coś co jest mocną stroną np ładne widoki etc?

Jakichś "porażających" jakością cutscenek nie ma. Również żadna z wypowiadanych kwestii nie utkwiła mi w pamięci. Natomiast jest parę ciekawych pomysłów w misjach. Nie chcę się rozpisywać żeby nie powstał spoiler, ale np. podobał mi się sposób w jaki należy rozwiązać problem zdobycia alternatywnego środka transportu dla siebie i Angeliny (misja "Babysitting?").
Ciekawa była misja "Alamo" gdzie trzeba było odeprzeć zmasowane ataki na Montignac dysponując bardzo ograniczonymi środkami - kluczem do zwycięstwa było odpowiednie rozmieszczenie min, ładunków wybuchowych, zapór przeciwczołogwych (można je było rozstawiać w różnych miejscach dzięki skryptom) oraz ciężarówek (w charakterze zapór). Trzeba było naprawdę ruszyć głową i zaplanować sensownie obronę - nie da się przejść misji bezmyślnie strzelając na prawo i lewo.
No i w pamięci utkwiła mi jeszcze misja w której kierując jednym T-72 (w dodatku mając tylko jednego członka załogi oprócz siebie) trzeba było pokonać istną hordę Patton'ów (nie powiem ile, by nie psuć zabawy).

Radeon

Pułkownik

Pułkownik

PostŚr 13 paź, 2004 11:17

Misja z alternatywnym środkiem transpotrtu była troche potrącona, nie mogłem znaleść żadnego OTWARTEGO samochodu, przechodziłem ją dwa dni.
A co do treści z bez myślnym strzelaniem to masz rację alderous gra praktycznie nie ma sensu gdy się lata tu i tam z pianą na mor**** i sztrzelając gdzie popadnie, a tak w ogóle RH jest w porządku :spoko:
User of this number is currently dead. Resurrection in 5 minutes, please wait.

wowo

Kapral

Kapral

PostŚr 13 paź, 2004 13:14

Misję "Alamo" uważam w ogóle za najlepszą misję w OFP. Z przyjemnością przeszedłem ją kilkanaście razy wypróbowując różne warianty obrony. Takich misji powinno byc więcej. :)

Marshal

Major

Major

PostCz 14 paź, 2004 07:51

A mnie się podobają dialogi.... Np jak Lukin mówi do dowódcy "I to wszystko, to jest plan?"

A ze scenek to z intra, gdy jest ujęcie na 2 specnazów, jeden stoi lekko za drugim i się pyta czy kogoś rozpoznaje.
Obrazek

alderous

Pułkownik

Pułkownik

PostCz 14 paź, 2004 10:54

Marshal napisał(a):A mnie się podobają dialogi.... Np jak Lukin mówi do dowódcy "I to wszystko, to jest plan?"

A ze scenek to z intra, gdy jest ujęcie na 2 specnazów, jeden stoi lekko za drugim i się pyta czy kogoś rozpoznaje.

Ale mimo wszystko nie ma takich tekstów, które utkwiłyby w pamięci jak w CWC i Res'ie jak np. "MOżE TO TY POWINIENE¦ SIĂŠ PRZEDSTAWIÆ. JA WIEM, KIM JESTEM... I WIEM, KIM TY JESTE¦. JEDNAK NAJWYRA¬NIEJ TY NIE WIESZ, KIM JA JESTEM. JESTE¦ PEWIEN, żE WIESZ KIM SAM JESTE¦?" :)

Jon

Generał

Generał

PostCz 14 paź, 2004 10:56

Taaaa, niektórych tekstów się nie zapomina :]

-"Sir, coś tam się dzieje!"
-"Wojna. Umknęło ci to?"

:rotfl2:

Tudzież inne pełne sarkazmu teksty pana Troski :mrgreen:

:clever:
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan
Poprzednia strona

Powrót do Operation Flashpoint