Teraz jest Pn 20 kwi, 2026 00:02

Wpadka developerów OFP...

Archiwum działów sekcji Operation Flashpoint
  • Autor
  • Wiadomość

jonboy2312

Cywil

Cywil

PostN 19 gru, 2004 21:43

alderous napisał(a):
Po wnikliwej analizie różnych materiałów źródłowych, zajarzyłem - chłopaki z Bohemii, zbierając materiały do stworzenia gry kopnęli się nieco i zamiast BRDM-2 obfotografowali i wymierzyli węgierskiego FUGa.

Węgierskiego FUGa? Raczej czeskiego OT-65 :wink: Robili to do czego mieli dostęp i tyle...

OT-65 i FUG to jedno i to samo :D Czesi tez go używali, i chyba stąd ten błąd... Jeśli się przyjrzeć screenom z alfa i beta wersji OFP, oraz niektórym modelom w wersji demo (jeep...) to można siętakich kruczków dopatrzyć więcej ;-)

Arika

Major

Major

PostN 19 gru, 2004 22:04

Podobnie było z T-55, sklejanka różnych wersji
Obrazek

jonboy2312

Cywil

Cywil

PostN 19 gru, 2004 22:28

Arika napisał(a):Podobnie było z T-55, sklejanka różnych wersji

Bardzo możliwe... Akurat jemu sięnie przyglądałem bo daleko mu do moich ulubionych ;-) Natomiast BRDM2 uwielbiam. Nieraz mijałem takie na ulicy, niedaleko jest jednostka i wjazd na poligon mają akurat po drugiej stronie drogi. No i BRDM2 możnaby spokojnie bez ograniczeń nabyć... niedawno np. był na Allegro większy Skot na chodzie, tylko ta cena....

alderous

Pułkownik

Pułkownik

PostN 19 gru, 2004 22:56

jonboy2312 napisał(a):
alderous napisał(a):Węgierskiego FUGa? Raczej czeskiego OT-65 :wink: Robili to do czego mieli dostęp i tyle...

OT-65 i FUG to jedno i to samo :D

Nope :] FUG jest bardzo szerokim pojęciem, a OT-65 nie. Na przykład poniżej masz zdjęcie FUGa

Obrazek

OT-65 był bezwieżowy, a w wersji OT-65A miał działo bezodrzutowe kalibru 82 mm w małej wieżyczce (podobnie zresztą jak OT-62). Seria FUG'ów i OT-65 powstawała w kooperacji i np. łączył je wspólny napęd (co ciekawe dieselowski).

Ingram

Major

Major

PostPn 20 gru, 2004 09:19

W modzie FDF v 1.3 masz BRDM 2.
Czemu się dziwicie? Oryginalne jednostki Bohemii nie są zbyt ciekawe, chyba, że w Resistance. Wciąż mnie przeraża ich Black Hawk.
Obrazek
Poprzednia strona

Powrót do Operation Flashpoint