Teraz jest Pn 20 kwi, 2026 00:02

Skrypt morfiny

Archiwum działów sekcji Operation Flashpoint
  • Autor
  • Wiadomość

Jon

Generał

Generał

PostWt 04 sty, 2005 14:28

Jack - nie wszyscy tu grali w CoDa, a ponad to taki bajer jak z tym oszołomieniem na gołym CoDzie jest nieosiągalny - taki efekt pozostawiają np. tylko pociski moździerzowe\czołgowe\artyleryjskie... co nie zmienia faktu, że efekt rule i że wielka szkoda, że takowego nie ma i raczej nie będzie do Ofp.

Offtime - niezły pomysł. Nie dokońca wiem, jakowy "zjazd" macie na myśli - jednak powiem, że mi wystarczyło by spowolnienie, plus miganie ekranu. Do tego słyszalne bicie serca [Jeśli chcecie mam odpowiedni dźwięk - jakby co na gg].

A gdyby do tego [po np. migotaniu ekranu na początku, tuż po wstrzyknięciu] dodać jeszcze filtr, o którym mówi Offtime... to ludzie, byłoby genialnie!
Ostatnio edytowano Wt 04 sty, 2005 17:01 przez Jon, łącznie edytowano 1 raz
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan

Przemo_212

Major

Major

PostWt 04 sty, 2005 17:05

Aldek napisał(a):Przypominam, że setAccTime działa na wszystko, a nie tylko na gracza, więc uzyskacie efekt przeciwny dając bohaterowi więcej czasu na reakcję. Poza tym 0.01 powoduje 100-krotne spowolnienie, a to chyba trochę za dużo ;-)

0.01- to był tylko przykład. To, że setacctime działa na wszystkie jednostki wiem, i wg. mnie nawet dobrze, bo gracz, będzie miał takie zawroty, że wszystko będzie widział w spowolnionym czasie.

P.S krótko mówiąc, będzie wybrańcem(Neo) :grin:

A co do tego obrazka, jak chcesz offtime zrobić, aby obrazek był przezroczysty?? :???:
Obrazek

offtime

Pułkownik

Pułkownik

PostWt 04 sty, 2005 17:06

YacieK napisał(a):[...]
@ Offtime
Co do rozdzielczośći ew obrazka - myslisz o czymś podobnym do efektu deszczu?
[...]

cos w tych klimatach. deszcz czy logo bis'u... ogolnie przeciez w misjach mozna umieszczac obrazki.
wiec? jaka rozdzielczosc ?

Wysłany 4 Sty 2005, 16:07:

Przemo_212 napisał(a):[...]
A co do tego obrazka, jak chcesz offtime zrobić, aby obrazek był przezroczysty?? :???:

warstwa alpha ?

offtime

Pułkownik

Pułkownik

PostWt 04 sty, 2005 17:32

YacieK napisał(a):Pikseloza chyba powinna być więc - 640x480 ?

teraz nie mam mozliwosci sprawdzenia, jestem w pracy, ale po powrocie do domu sprawdze, mam dziwne wrazenie ze to musi byc tak jak z texturami '2

Panda

Chorąży

Chorąży

PostWt 15 lut, 2005 21:44

Ogólnie ciekawe pomysły macie.
Mam taką myśl, żeby zamiast dawać stałe acctime dać takie zmienne(powiedzmy 0.25-1.25)- w pętli. Np:
_timer = 0
_acc = 1
_accchange = .25
#loop
setacctime _acc
?(_acc>=1.25):accchange=-.25
?(_acc<=.25):accchange=.25
_acc=_acc+_accchange
?(_timer>_this select 0):exit
~.25
_timer = _timer + .25
goto "loop"

Piszę to na poczekaniu, więc może być błąd. Wartości też są do dyskusji (dobrane są dość chaotycznie).
Powinno to w sposób znaczny zdezorganizować gracza.
Poprzednia strona

Powrót do Operation Flashpoint