Teraz jest N 19 kwi, 2026 20:20

Czy jest misja MP z użyciem gravity gun albo wanzerów?

Archiwum działów sekcji Operation Flashpoint
  • Autor
  • Wiadomość

HAV

PostWt 01 lut, 2005 16:44

Tia już to widzę "użyj śmocy Luke" :twisted: Jakby co to ja się chętnie na testy piszę, to może być całkiem ciekawe przydzwonić komuś 5-tonową ciężarówką :mrgreen:

Jon

Generał

Generał

PostWt 01 lut, 2005 18:46

To dlatego że autor "przedobrzył". Nie wystarczyło mu, że broń odpycha obiekty, ale sprawił, że może je przyciągać albo przenosić (a to wymaga skryptów).
Ciekawe czemu ;] Może grał w HL2? :twisted: :twisted: :twisted: :grin: :grin: :grin: :razz:
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan

alderous

Pułkownik

Pułkownik

PostPn 16 maja, 2005 17:37

HAVOC napisał(a):Tia już to widzę "użyj śmocy Luke" :twisted: Jakby co to ja się chętnie na testy piszę, to może być całkiem ciekawe przydzwonić komuś 5-tonową ciężarówką :mrgreen:

Ciężarówką może jeszcze nie (choć kto wie). Na razie udało mi się sprawić że trafiony gracz wylatuje w powietrze na jakieś 30 metrów, lecąc eleganckim łukiem w stronę przeciwną niż tą z której padł strzał. Co warte podkreślenia nie potrzeba do tego addonów :]

Wysłany 16 Maj 2005, 17:36:

Mam zaczęty deathmatch podobny do Andersen Gunship, tyle że z użyciem wanzerów oczywiście. Konkretnie można utworzyć sobie Flyera, Walkera albo Hoverera, którego dodatkowym uzbrojeniem są rakiety niekierowane albatros (donkey sobie darowałem, bo rakieta samonaprowadzająca to za dobra broń).

Misja jest w fazie beta i trzeba by jeszcze trochę nad nią popracować, ale grać już można. Potrzebne addony to wanzery i wyspa Dunes autorstwa King Cobra'y. Wyspę wybrałem, bo jest maleńka, pustynna i ma dosyć "zwarty" kształt (tzn. jest na planie figury wypukłej).

Pojazd pozostawiony pusty wybucha po 10 sekundach i po dalszych dziesięciu znika. Podobnie usuwane są ciała graczy. Pojazdy mozna utworzyć zawsze o ile jest się poza innym pojazdem (w co wlicza się spadochron), a robi się to za pomocą komend radiowych.

Wyspę można ściągnąć z OFP Center PL

http://www.ofp.bmj.pl/wyspy/Isla-Dunes.zip (144 kB)

Wanzery można ściągnąć z OFP info

ftp://www.gamezone.cz/ofpd/unofaddons2/WanzerPack16.zip (9.92 MB)
ftp://www.gamezone.cz:8021/ofpd/unofadd ... Pack16.zip

Wysłany 17 Maj 2005, 21:28:

Na tej wysepce można grać najwyżej 4-5 osobami, bo jest za mała na więcej. Lepsza byłaby 2x2 kilometry, ale takiej po prostu nie ma.

Opracowałem skrypt, który sprawiał że można grać z AI (przyjąłem że na testerów się niedoczekam :|) i polatałem trochę. Po jakiejś półgodzinie stwierdziłem, że w sumie to nudne trochę jest...ale to chyba kwestia samopoczucia. Wszystkie misje i gry wydają mi sie w tej chwili nudne :(

Granie tylko z AI to jednak śmiertelnie nudna rzecz - nie ma do kogo pyska otworzyć....
Poprzednia strona

Powrót do Operation Flashpoint