Teraz jest Wt 21 kwi, 2026 11:00

W jaki sposób zebrać ludzi na grę MP?

Archiwum działów sekcji Operation Flashpoint

Jak najlepiej zbierać ludzi na grę MP

Ogłosić z 1-2 dniowym wyprzedzeniem godzinę i liczyć na to że ktoś przyjdzie
3
19%
Zapytać kiedy osoby chętne mają czas i wybrać jakiś kompromisowy termin
1
6%
Poszukać chętnych za pomocą GG wśród znajomych
3
19%
Umieścić sobie w opisie GG ogłoszenie o poszukiwaniu chętnych do gry
2
13%
Dać ogłoszenie za pomocą ShoutBox'a forum
0
Brak głosów
Postawić serwer i liczyć na to że ktoś zauważy dzięki OFPWatch'owi itp. że można zagrać
1
6%
Ustalić pewien dzień tygodnia i godzinę jako stały termin grania
6
38%

Liczba głosów : 16

• Autor
  • Wiadomość

alderous

Pułkownik

Pułkownik

PostWt 19 kwi, 2005 09:52

Death napisał(a):Ale to głównie na ctf'y czy c&h. A widzę, że Tobie Aldi chodzi o coopy a rzeczywistość jest taka że niewiele osób osób lubi "coopnąć" jakąś fajna misję. W tym wypadku najlepiej ustalić datę kiedy, gdzie i co gramy.

To nie tak że interesują mnie tylko coop'y - właściwie jedyne co mnie nie pociąga to ctf. Z coop'ami jest taki paradoks że z jednej strony wiele osób deklaruje że chce, a z drugiej jak przychodzi co do czego to nie ma nikogo do grania.

PS przydałoby się przetestować jeszcze raz tego coop'a. Sam nie daję rady - próbowałem trzy razy i zawsze wszyscy partyzanci giną (nie znalazłem nawet oficera :( ).

MaRcin

Major

Major

PostWt 19 kwi, 2005 10:24

...

jak to nie ma? Miało być ustalone wszystko, tylko jakoś ucichłeś i nic nie wyszło...

Do piątku (w piątek najlepiej bo prawie cały wolny) mam czas. Jeśli ... to jestem gotowy...
Good Times Gone

alderous

Pułkownik

Pułkownik

PostWt 19 kwi, 2005 11:02

MaRcin napisał(a):...

jak to nie ma? Miało być ustalone wszystko, tylko jakoś ucichłeś i nic nie wyszło...

Do piątku (w piątek najlepiej bo prawie cały wolny) mam czas. Jeśli ... to jestem gotowy...

Ja czekałem że wy podacie kiedy konkretnie możecie, a wy czekaliście że ja podam i skończyło się na niczym - kolejny argument za tym by nie porozumiewać się w jakiejkolwiek sprawie za pomocą mail'ów i PW z więcej niż jedną osobą. W każdym razie w topic'u na flashpoint.pl żaden z was nie zabrał głosu, więc uznałem że nie macie czasu/ochoty.

MaRcin

Major

Major

PostWt 19 kwi, 2005 13:40

na flashpoint.pl zwłaszcza do działów o MP zaglądam niezbyt często... bardzo nieczęsto :lol:

Weekend - tak jak pisałem na PM - miałem dość zajęty.
Good Times Gone

SiD

Major

Major

PostWt 19 kwi, 2005 14:26

Alderous, jak organizujesz coś MP, to nigdy nie uzgadniaj jaki termin pasuje - to ty dyktujesz warunki. Piszesz tylko, że o 16 mają szanse zagrac niesamowitego coopa i, że ilość miejsc ograniczona i tyle. Dwa ogłoszenia na forach i tyle. Nidgy nie dostosujesz czasu grania do każdego. Z reguły jak organizujesz coś to 1/3 to ci co sie zadeklarowali, że przyjdą, 1/3 to ci co slyszeli o tym czymś, a pozostali to ludzie, którzy przyszli spontanicznie na widok serwera, albo ci, którzy nie będą siedzieć bezczynnie jak ich koledzy pocinają z tobą.

alderous

Pułkownik

Pułkownik

PostPt 22 kwi, 2005 20:28

SiD napisał(a):Alderous, jak organizujesz coś MP, to nigdy nie uzgadniaj jaki termin pasuje - to ty dyktujesz warunki. Piszesz tylko, że o 16 mają szanse zagrac niesamowitego coopa i, że ilość miejsc ograniczona i tyle. Dwa ogłoszenia na forach i tyle. Nidgy nie dostosujesz czasu grania do każdego. Z reguły jak organizujesz coś to 1/3 to ci co sie zadeklarowali, że przyjdą, 1/3 to ci co slyszeli o tym czymś, a pozostali to ludzie, którzy przyszli spontanicznie na widok serwera, albo ci, którzy nie będą siedzieć bezczynnie jak ich koledzy pocinają z tobą.

To też trochę zależy od ilości. Coś takiego ma jak najbardziej sens gdy umawiasz się na coop'a 1-12, albo po prostu na coop'a i wybierasz go ad hoc. Jednak jeśli organizuję na niededykowanym serwerze coop'a dla 3-4 osób to lepiej się umówić z konretnymi osobami na konkretną godzinę.

To co ostatnio robiłem jest kiepskim przykładem, bo nietypowym. Misja wymagała trzech osób i to dokładnie trzech. To spora wada - może opracować wersje 2, 3, 4 osobowe i odpalać daną w zależności od tego ile osób będzie?

{dodane}

Wygląda na to że większość wolałaby stałe terminy. Teraz warto by zrobić ankietę o jakie terminy chodzi (z poprawką na to że czasem serwery są odgórnie zajęte np. przez CFOG).
Poprzednia strona

Powrót do Operation Flashpoint