Teraz jest So 18 kwi, 2026 11:25

Czego potrzeba do modyfikacji wyspy?

Archiwum działów sekcji Operation Flashpoint
  • Autor
  • Wiadomość

OFman

Chorąży

Chorąży

PostN 15 sie, 2004 00:29

Taaa a niektóre obiekty z pozostałych map (Everon, Malden i Kolgujew), które są wykożystywane na Nogovie to same się wyczarują. Fakt że większość obiektów na Nogovie jest w pliku O.pbo ale trafiają się takie jak np. niektóre ogrodzenia, kościoły, latarnie które są w pliku Res/Dta/Data3d.pbo (albo bez Res, niechce mi się tego sprawdzać). Ale Iguana napisał coś o czym niewiem czemu zapomniałem napisać. Aby dostać się do Nogovy trzeba rozpakować plik Noe.pbo. Słuszna uwaga.

IGUANA

Cywil

Cywil

PostN 15 sie, 2004 22:52

Ich nie trzeba wczytywać ( bo i tak nie mają LODa ) Z wczytaniem czy bez i tak będą występować w postaci kwadracików więc nie ma sensu sobie programu spowalniać.
A ten plik otworzy się nawet bez rozpakowywania żadnego z plików pbo (prócz noe.pbo) tylko że wtedy objekty były by w formie kwadracików :grin:

OFman

Chorąży

Chorąży

PostN 15 sie, 2004 23:08

Nom ale chyba lepiej jest widzieć coś więcej niż tylko te prostokonty. Właśnie do tego potrzeba jeszcze plik O a najlepiej też Data3d

ma3x

Cywil

Cywil

PostN 07 lis, 2004 13:16

Czy konfig amd athlon 64-3000 + 512 mb ram + gfx Ati radeon 9000 pro 128mb wystarczy do tworzenia skomplikowanych map (mam na myśli miasta z wierzowcami - WTC is back :grin: ) a tak wogule czy jest dodatek star wars do opf bo coś mi sie obiło o uszy ale na sieci nic nieznalazłem ???
Ma3x has you :)

AMG

Szeregowy

Szeregowy

PostPt 10 gru, 2004 19:20

Mam pytenie czy nie da się zrobić profilowanych dróg bo one są dziwnie pod kątem one powinny być może z foska i tak jak jest w w rzeczywistości a nie jak na grze że droga idzie jak kontur terenu
Proletariusze wszystkich stron OFP łączcie się
Poprzednia strona

Powrót do Operation Flashpoint