Teraz jest Pt 17 kwi, 2026 22:07

FML Horror Pack 3

Archiwum działów sekcji Operation Flashpoint
  • Autor
  • Wiadomość

Istar

Cywil

Cywil

PostN 24 wrz, 2006 21:23

Dobrze by było jak by ktoś podał wszystkie znane skrypty do tego Packa (o ile nie saliczone w tys. w co wątpie) albo jakiegoś linka ze skryptami.

Sudayev

Major

Major

PostPt 29 wrz, 2006 15:58

Tworze misje MP podczas ktorej dwaj gracze musza zdobyc pewne przedmioty, ktore znajduja sie w trzech bazach wojskowych na Kolgujewie. Zombiaki z Bazy A maja zaatakowac graczy gdy ci wejda na teren Bazy A (zombiaki sa poukrywani w krzakach i za budynkami). Bedzie to wygladac tak, ze gracze wchodza do bazy a tu nagle wybiegaja wsciekle zombiaki i zaczyna sie zabawa. Analogicznie sprawa ma sie z Baza B i C.

Problem tkwi w tym, ze gdy uzywam game logic "Zombie attack player & group" to zombie z calej mapy ruszaja bezposrednio na graczy. Jak zrobic by zombiaki (np: z Bazy A) aktywowaly, gdy gracz wejdzie na teren bazy A (rozmiar triggera 90x90).

Probowalem trigger z warunkiem Gblalltargets == thislist czy [P1,p2] aktywacja west itp. Niestety ten wariant nie dziala. Zombie poprostu stoja i nic nie robia.
OFP Jungle Fever | Beta Test Team

Barbarian

Pułkownik

Pułkownik

PostPt 29 wrz, 2006 18:31

A może wyzwalacz który by generował zombiaki w wymieninych miejscach gdy gracze wejdą w wyzwalacz?
Lub "zestaw" 2 wyzwalaczy... 1 Generował by zombiaki, a drugi generował by element logiczny który sparawi że zombiaki zaatakują :P
www.greendevils.uk- kompendium wiedzy o Fallschirmjagers
Rots: Poza tym od filozofii jest Barbarian
:D

SaS TrooP

Pułkownik

Pułkownik

PostPt 29 wrz, 2006 18:40

Gblalltargets = thislist albo [players1] + [player2] i tak dalej działa, ale właściwie to nie działa... bo zombie ruszają na ciebie by wyżreć ci mózg i walą w ciebie, ale nic ci się nie dzieje. Zycia ci nie ubywa, a jak takiego delikwenta rozwalisz, to po sekundzie nagle pojawia się od nowa. A game logic "zombie targets player and group" też jest nie do końca, bo zombie najpierw atakują ciebie, a dopiero potem reszte drużyny (o ile wxcześnie nie wyrąbią ich twoi ludzie, kiedy zombie będą goniły ciebie). Ale najbardziej drażni mnie, że nie ma logica cos a la "zombie targets west, east..." i tak dalej, bo ja chyba sie zajmę kampanią na tym dodatku i fajnie by było, jakby zombie waliły na mnie i moich wrogów. To by była zabawa!

Istar

Cywil

Cywil

PostSo 30 wrz, 2006 23:04

Możesz spróbować opcje z atakiem na wszystkich lub zrób w ten sposób ze zombiaki będą po stronie partyzantów oczywiście w tym przypadku nie lubią żadnej ze stron. Ja tak zrobiłem i nie nazekam.
Poprzednia strona

Powrót do Operation Flashpoint