Teraz jest Wt 05 sie, 2025 18:35

Flashpoint will die.

Archiwum działów sekcji Operation Flashpoint
  • Autor
  • Wiadomość

MM'r

Chorąży

Chorąży

PostPn 16 paź, 2006 20:54

Wiesz, połączenie typów gier nie musi oznaczać od razu, że będą niewypałami. Połączono w Sim City 4 zręcznościową część z częścią ekonomiczno-finansową, co nie spowodowało spadku atrakcyjności gry. Z drugiej strony nie wiem jak się sprawa ma do gier zręcznościowych i RPG, jeśli wszystko będzie dopasowane i wygodne w używaniu to ArmA będzie miłą odmianą ;)
MM'r - mission maker

Obrazek

Strona Loony'ego o OFP - polecam

OFman

Chorąży

Chorąży

PostPn 16 paź, 2006 20:55

Tak na marginesie: gdy grałem w press-demo nie byłem w stanie odpalić OFP. Po prostu gdy wtedy raz na chwilkę musiałem odpalić OFa i zobaczyłem grafikę mimo dxdlla, ffura i innych upiększaczy po raz pierwszy wydawała mi się tak obrzydliwa, że nie mogłem na to patrzeć. Chodzi mi oto, że jeśli choć na chwilkę zagracie w ArmA to szybko przyzwyczaicie się do tej gry a OFP wtedy stanie się tym czym tak naprawdę jest czyli starociem ledwo nadawającym się do gry. Oczywiście nie chodzi też tylko o grafikę, np. sterowanie żołnierzem jest znacznie przyjemniejsze i "wydajniejsze". To wszystko powoduje, że szybko można się uzależnić od nowej gry BISu i zupełnie zapomnieć o OFP. Przekonacie się o tym już za 25 dni.
Ostatnio edytowano Pn 16 paź, 2006 20:57 przez OFman, łącznie edytowano 1 raz

Jerry

Pułkownik

Pułkownik

PostPn 16 paź, 2006 20:55

Chcieć a móc to w tym wypadku jednak dwie odległe od siebie sprawy
Obrazek

Severb

Porucznik

Porucznik

PostPn 16 paź, 2006 21:01

Taa... Przekonamy.
To załatw każdemu kompa ukradniętego z Pentagonu, który pociągnie ArmA.
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Marker

Pułkownik

Pułkownik

PostPn 16 paź, 2006 21:21

Flashpoint jest jak Lenin... wiecznie żywy...
wytrzymał 6 lat to wytrzyma i Arma
Obrazek

"Jako arabski gej-satanista zmarzniete uszy wolę sobie ogrzewać przy płonacym kościele "

Goose

Pułkownik

Pułkownik

PostPn 16 paź, 2006 21:22

To załatw każdemu kompa ukradniętego z Pentagonu, który pociągnie ArmA.

Podsumuje to tak - LoL
Ale fakt, że mało kogo stać aktualnie na takie "upgrady kompiutra".

Severb

Porucznik

Porucznik

PostPn 16 paź, 2006 21:24

My nie jesteśmy Amerykanami. Nasze kieszonkowe to nie 100$ na tydzień xP
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Goose

Pułkownik

Pułkownik

PostPn 16 paź, 2006 21:26

Czesi, Słowacy i zachód europy też z tym nie ma problemów :)

Zabix

Major

Major

PostPn 16 paź, 2006 23:16

Jak zwykle tylko narzekają. Prosze bardzo, zostancie sobie przy OFP który wygląda i jest przy ArmA jak sraka.

DeviAnCE

Major

Major

PostPn 16 paź, 2006 23:18

Zabix napisał(a):Jak zwykle tylko narzekają. Prosze bardzo, zostancie sobie przy OFP który wygląda i jest przy ArmA jak sraka.

Amen.
We do not know death... only change. We cannot kill each other without killing ourselves.

żuker

Major

Major

PostWt 17 paź, 2006 00:47

Severb napisał(a):My nie jesteśmy Amerykanami. Nasze kieszonkowe to nie 100$ na tydzień xP

A skąd ty wiesz jakie kieszonkowe mają Amerykanie? 100$ na tydzień - ahahahahahaha. Byś się chłopie zdziwił...

MM'r

Chorąży

Chorąży

PostWt 17 paź, 2006 10:12

Oni sami o sobie tak gadają, że mają inesamowitą fortunę, otóż u nich jest jak w Rosji, jedni są miliarderami, inni żyją na dworcach. Dlaczego wydaje nam się, że jest inaczej? Bo oni sami o sobie tak mówią, nie narzekają, nie jest winą rządu, że są biedni i są patriotami, u nas takich ludzi jest mało. Z drugiej strony nie wiem czy wieszanie flagi narodowej wszędzie na pewno jest dobrym pomysłem...

PS. Wymagania ArmA nie są aż takie wielkie, ta gra jest przystosowana do rynków zachodnich. Ale nie mamy się co martwić, postęp techniczny jest tak ogromny, że jestem prawie pewien, że za rok u większości z was ArmA pójdzie, o ile macie zamiar zmienić/upgradować komputer w najbliższym czasie (max rok)
MM'r - mission maker

Obrazek

Strona Loony'ego o OFP - polecam

Loony

Pułkownik

Pułkownik

PostWt 17 paź, 2006 12:56

OFman napisał(a):Tak na marginesie: gdy grałem w press-demo nie byłem w stanie odpalić OFP. Po prostu gdy wtedy raz na chwilkę musiałem odpalić OFa i zobaczyłem grafikę mimo dxdlla, ffura i innych upiększaczy po raz pierwszy wydawała mi się tak obrzydliwa, że nie mogłem na to patrzeć. Chodzi mi oto, że jeśli choć na chwilkę zagracie w ArmA to szybko przyzwyczaicie się do tej gry a OFP wtedy stanie się tym czym tak naprawdę jest czyli starociem ledwo nadawającym się do gry. Oczywiście nie chodzi też tylko o grafikę, np. sterowanie żołnierzem jest znacznie przyjemniejsze i "wydajniejsze". To wszystko powoduje, że szybko można się uzależnić od nowej gry BISu i zupełnie zapomnieć o OFP. Przekonacie się o tym już za 25 dni.

taa, tylko, że mój komp nawet dxdll nie chce ciągnąć :roll:
Wy (ci, którzy bronią arma) mówicie, ze arma to będzie w ogole zajeboza. a chciałbym zauważyć, że nie kazdego stac na nowy komputer. Rozumiem, ze wasi rodzicie są zamozni i macie kase na kompa. ciekawe czy wiecie jakie to uczucie pracować, żeby dostać internet :roll: bo ja zazwyczaj muszę coś zrobić zeby posiedziec przez chwile w necie. moi starsi ledwo mogli mi kupić głośniki 2.1 a i tak jeszcze musiałem dołożyć 50zł ze swoich funduszy. wiec nie pieolcie mi tutaj, że 90% ludzi sie przesiadzie na armę! bo NIKT nie wie jak bedzie. może arma bedzie totalnym shitem pod przykrywką swietnej grafiki?
Obrazek

zGuba

Moderator

Moderator

PostWt 17 paź, 2006 14:16

Loony napisał(a):
OFman napisał(a):Tak na marginesie: gdy grałem w press-demo nie byłem w stanie odpalić OFP. Po prostu gdy wtedy raz na chwilkę musiałem odpalić OFa i zobaczyłem grafikę mimo dxdlla, ffura i innych upiększaczy po raz pierwszy wydawała mi się tak obrzydliwa, że nie mogłem na to patrzeć. Chodzi mi oto, że jeśli choć na chwilkę zagracie w ArmA to szybko przyzwyczaicie się do tej gry a OFP wtedy stanie się tym czym tak naprawdę jest czyli starociem ledwo nadawającym się do gry. Oczywiście nie chodzi też tylko o grafikę, np. sterowanie żołnierzem jest znacznie przyjemniejsze i "wydajniejsze". To wszystko powoduje, że szybko można się uzależnić od nowej gry BISu i zupełnie zapomnieć o OFP. Przekonacie się o tym już za 25 dni.

taa, tylko, że mój komp nawet dxdll nie chce ciągnąć :roll:
Wy (ci, którzy bronią arma) mówicie, ze arma to będzie w ogole zajeboza. a chciałbym zauważyć, że nie kazdego stac na nowy komputer. Rozumiem, ze wasi rodzicie są zamozni i macie kase na kompa. ciekawe czy wiecie jakie to uczucie pracować, żeby dostać internet :roll: bo ja zazwyczaj muszę coś zrobić zeby posiedziec przez chwile w necie. moi starsi ledwo mogli mi kupić głośniki 2.1 a i tak jeszcze musiałem dołożyć 50zł ze swoich funduszy. wiec nie pieolcie mi tutaj, że 90% ludzi sie przesiadzie na armę! bo NIKT nie wie jak bedzie. może arma bedzie totalnym shitem pod przykrywką swietnej grafiki?

Mnie też nie stać na upgrade'y. Zauważ Loony, że nasz sprzęt marnuje się na OFP (stary engine), zaś ArmA ma dużo większy potencjał. Najtańszy komputer, na jakim będziesz mógł pograć, kosztował będzie niewiele ponad 1000-1500 zł.

Zapytaj się OFMana co sądzi na ten temat ;)

Jon

Generał

Generał

PostWt 17 paź, 2006 14:49

Loony i reszta "niemądrych" [ponownie wersja lite]: Co nas to kurcze obchodzi, że wam to nie pójdzie, jak to macie "ciężko" w życiu i w ogóle? Swoją drogą, takie dzieci w Afryce nie mają co jeść, a wy narzekacie, że wam gra nie pójdzie. Wielka tragedia.

Zamieńcie się z nimi, niemądrzy.
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Operation Flashpoint