Teraz jest Pn 14 lip, 2025 23:17

WP Soldiers

Archiwum działów sekcji Operation Flashpoint
  • Autor
  • Wiadomość

Marcin_BM

Porucznik

Porucznik

PostWt 12 lip, 2005 01:48

Offtime jabys potrzebowal jakiejs pomocy to emaila znasz ;-)
Ten który rzucił na mnie się niewiele szczęścia miał,Bo wypadł prosto mi na kły i krew trysnęła z rany

offtime

Pułkownik

Pułkownik

PostWt 12 lip, 2005 06:05

Marcin_BM napisał(a):Offtime jabys potrzebowal jakiejs pomocy to emaila znasz ;-)

dzieki :-)

Obrazek
Obrazek

Zabix

Major

Major

PostWt 12 lip, 2005 10:31

wow :spoko: offtime przerazasz mnie :lol:

Panda

Chorąży

Chorąży

PostWt 12 lip, 2005 17:53

Ten szum na lunecie i montarzu pewno nie da sie usunac? Rysy porobic czy cos?
To jedyna rzecz jaka mi sie nie podoba. Z twoich wypowiedzi zrozumialem, ze nie dopuszczasz nakladania szumu jako waliki z pikseloza, a tu prosze.
Pozatym moglbys jednak cos zrobic z kolba. Ten rozblysk wogole nie pasuje. W grze bedzie to wygladac beznadziejnie. Rozblyski na lakierze sa dobre, tylko ten jeden z boku kolby to - ze tak powiem - przypadek specjalny. Mialby prawo sie tam znalezc tylko gdyby ktos poswiecil zarowka z boku.

PS. brawo szczegolnie za drewniana oprawe AKM.
PS2. ORCS to sie teraz moga ze swoimi strzeladlami w krzaki pochowac.
Skad to wewnetrzne przekonanie niektorych, ze Polak nie potrafi lepiej. Tu jest 3x lepiej.:D

offtime

Pułkownik

Pułkownik

PostWt 12 lip, 2005 21:13

Panda napisał(a):Ten szum na lunecie i montarzu pewno nie da sie usunac? Rysy porobic czy cos?
To jedyna rzecz jaka mi sie nie podoba. Z twoich wypowiedzi zrozumialem, ze nie dopuszczasz nakladania szumu jako waliki z pikseloza, a tu prosze.

Obrazek
to nie sposob na walke z pikseloza tylko proba odwzorowania faktury celownika. Wszystkie celowniki jakie widzialem bedac w wojsku mialy taka fakture. Siwe z faktura przypominajaca gabke/piaskowiec.
Panda napisał(a):Pozatym moglbys jednak cos zrobic z kolba. Ten rozblysk wogole nie pasuje. W grze bedzie to wygladac beznadziejnie. Rozblyski na lakierze sa dobre, tylko ten jeden z boku kolby to - ze tak powiem - przypadek specjalny. Mialby prawo sie tam znalezc tylko gdyby ktos poswiecil zarowka z boku.

kwestia gustu, w kazdym razie robilem to ze zdjecia, a kazdy wie jak to ze zdjeciami bywa, sprobuje zrobic samemu i zobacze jaki efekt osiagne, moze lepszy bedzie.
Panda napisał(a):PS. brawo szczegolnie za drewniana oprawe AKM.
PS2. ORCS to sie teraz moga ze swoimi strzeladlami w krzaki pochowac.
Skad to wewnetrzne przekonanie niektorych, ze Polak nie potrafi lepiej. Tu jest 3x lepiej.:D

PS1 - dzieki, zeby bylo ciekawiej to wlasnie te okladziny sam zrobilem, i chyba do swd jak zrobie sam to tez lepiej bedzie.
PS2 - Rus_Partisan robi bardzo dobre textury, szkoda ze nie jest polakiem.

Panda

Chorąży

Chorąży

PostWt 12 lip, 2005 21:59

offtime napisał(a):Obrazek
to nie sposob na walke z pikseloza tylko proba odwzorowania faktury celownika. Wszystkie celowniki jakie widzialem bedac w wojsku mialy taka fakture. Siwe z faktura przypominajaca gabke/piaskowiec.
Lepiej by bylo gdybys zrobil to jak w rosomaku. Tutaj troche nie widac o co chodzilo.
offtime napisał(a):
Panda napisał(a):PS. brawo szczegolnie za drewniana oprawe AKM.

PS1 - dzieki, zeby bylo ciekawiej to wlasnie te okladziny sam zrobilem, i chyba do swd jak zrobie sam to tez lepiej bedzie.
Wiem, ze sam, za zdjecia bym Cie chyba nie chwalil (no bo za co? Cyfrowke kazdy obsluzyc umie). No dobrze, z ORCS przesadzam. Co do drewna sloje tez mozesz zrobic i calosc moze wygladac lepiej niz na zdjeciach. W kazdym razie ja na screenach widze ze AKM ma oprawe ladniejsza i recznie robiona, bo jest roznica na plus.
Nie jest to kwestia gustu, ale zlego oswietlenia. To jak z efektem czerwonych oczu u fotografa - na zdjeciu jest, ale w realu sie tego nie widuje, wiec od razu wiadomo, ze to zdjecie.
Rysowanie drewna jest znacznie latwiejsze niz sie wydaje - rysujesz rownolegle krzywe w roznych odcieniach i samo wychodzi.
Obrazek
128x64 zaledwie. Zdjecie tej rozdzielczosci byloby bezuzyteczne.
Ty oczywiscie potrzebujesz nieco jaskrawszych odcieni, to tutaj jest raczej na dzwi dobre albo balustradke (stad mala rozdzielczosc, zreszta to tylko prezentacja).
W wiekszej rozdzielczosci oczywiscie bedzie lepsze, bo mniej zamazane, ale od razu widac, ze to drewno.

Thanks to ImageShack for Free Image Hosting

offtime

Pułkownik

Pułkownik

PostWt 12 lip, 2005 22:52

wyglada jak plytka pcv ;-)

Panda

Chorąży

Chorąży

PostWt 12 lip, 2005 22:56

offtime napisał(a):wyglada jak plytka pcv ;-)
:cry:

Rozmyte jest i tyle.
To mala rozdzielczosc i nie moglem sobie pozwolic na zroznicowanie szerokosci paskow.
I to lepsze od kolby SWD ktora sie swieci jak plastikowa zabawka. :P

offtime

Pułkownik

Pułkownik

PostWt 12 lip, 2005 23:40

troche sie chyba powinna swiecic, w koncu to lakierowane drewno, zastanawiam sie czy teraz nie jest zbyt matowa....
Obrazek

Panda

Chorąży

Chorąży

PostŚr 13 lip, 2005 00:05

Brakuje tylko polysku na gorze. Szczegolnie na lozu. Takiej bialej niemal plamy. Ten lakier na sloncu swieci sie jak cholera. :twisted:
No i odcien na SWD zawsze taki czerwonawy - niw wiem czemu - a tu sliczne drewno jak na boazerie.

Niestety.
Twoj SWD jest ladniejszy niz prawdziwy.

Sam rysowales drewno?

Marcin_BM

Porucznik

Porucznik

PostŚr 13 lip, 2005 00:09

Offtime jest za matowa :/ . Rosyjscy producenci broni maja to do siebie ze wiekszosc elementow drewnianych jest pokrywana duza iloscia lakieru (przyklad rosyjski sztucer wiepr u ktorego nie mozliwa jest juz dodatkowa konserwacja) to samo tyczy sie przodu, teraz jest zbyt matowy. Jedna rzecz jeszcze, czy mi sie wydaje ze drewno z przodu sie zweza w poziomie czy to takie ujecie ??
Ten który rzucił na mnie się niewiele szczęścia miał,Bo wypadł prosto mi na kły i krew trysnęła z rany

offtime

Pułkownik

Pułkownik

PostŚr 13 lip, 2005 06:34

Obrazek
Panda napisał(a):Brakuje tylko polysku na gorze. Szczegolnie na lozu. Takiej bialej niemal plamy. Ten lakier na sloncu swieci sie jak cholera. :twisted:
No i odcien na SWD zawsze taki czerwonawy - niw wiem czemu - a tu sliczne drewno jak na boazerie.

jakbym nie zrobil to i tak bedziesz marudzil ;-)
odcien drewna przez lata byl bardzo rozny, nawet na glupim akms chwyt widzialem na wlsane oczy w tylu odcieniach ze sie w glowie nie miesci ;-)
Panda napisał(a):Niestety.
Twoj SWD jest ladniejszy niz prawdziwy.

Niestety ? Naszczescie ! :D
Panda napisał(a):Sam rysowales drewno?

mialem akurat cos co mi sie podobalo wiec nie bylo sensu :D
Marcin_BM napisał(a):Offtime jest za matowa :/ . Rosyjscy producenci broni maja to do siebie ze wiekszosc elementow drewnianych jest pokrywana duza iloscia lakieru (przyklad rosyjski sztucer wiepr u ktorego nie mozliwa jest juz dodatkowa konserwacja) to samo tyczy sie przodu, teraz jest zbyt matowy. Jedna rzecz jeszcze, czy mi sie wydaje ze drewno z przodu sie zweza w poziomie czy to takie ujecie ??

Widzisz Marcin, dla jednego za matowe, dla drugiego za jasne, nie dogodzisz wszystkim, a mi sie podoba i tak zostanie ;-) (troszeczke "połysku" nadalem, ale niewiele)
a jesli chodzi o sloje drewna, to chyba kwestia perspektywy :-)
Obrazek

Obrazek

Panda

Chorąży

Chorąży

PostŚr 13 lip, 2005 12:08

No, to teraz na glowe Llamy czekamy ;).
Wyglada bajkowo.

offtime

Pułkownik

Pułkownik

PostŚr 13 lip, 2005 12:32

Panda napisał(a):No, to teraz na glowe Llamy czekamy ;).
Wyglada bajkowo.

nie wiem czy sie doczekam tej glowy od Llaumy ;-)
chyba wezme glowe i textury z RTWC, przynajmniej nie bede czekal na cos co moze nigdy nie zostanie wydane, a jesli zostanie to zaden problem podmienic to pozniej.

a bajkowo (nie myslić z "bajecznie") to wyglada Twoj Leopard, garazowany w młynie ;-) :P :D

Marcin_BM

Porucznik

Porucznik

PostŚr 13 lip, 2005 13:06

Nie teraz jest ok, bez tego polysku bylo, dlatego napisalem ten tekst o lakierze. Teraz jest dobrze i ladnie :spoko:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Operation Flashpoint