Teraz jest N 19 kwi, 2026 18:47

c&h (12) fight4nest

Archiwum działów sekcji Operation Flashpoint
  • Autor
  • Wiadomość

alderous

Pułkownik

Pułkownik

PostŚr 22 gru, 2004 12:38

To znaczy mam polegać na cudach czy na znajomych? :mrgreen:

Ja naprawdę potrzebuję kogoś zazwyczaj na 5-10 minut żeby sprawdzić jak działają skrypty w obecności "komputera-klienta". Niestety jest to najbardziej kłopotliwa sprawa przy robieniu misji MP i nie jestem w stanie zrobić tego samodzielnie.

MaRcin

Major

Major

PostŚr 22 gru, 2004 12:51

możesz liczyć na cuda :mrgreen: Jak coś to wal do mnie - kilka dodatkowych dziur w plecach znacznie poprawia samopoczucie :rotfl2:
Good Times Gone

alderous

Pułkownik

Pułkownik

PostŚr 22 gru, 2004 17:25

MaRcin napisał(a):możesz liczyć na cuda :mrgreen: Jak coś to wal do mnie - kilka dodatkowych dziur w plecach znacznie poprawia samopoczucie :rotfl2:

Dziękuję za pomoc. Dzięki temu mogłem przekonać się wreszcie że respawn śmigłowców działa jak należy.

{dodane} Zmieniłem godzinę na 19:00 i dodałem dźwięki które są po prostu...urocze :mrgreen:

Wysłany 23 Gru 2004, 12:20:

Poprawiłem ten mechanizm odpowiadający za przejmowanie kontroli nad platformą. Poprzednio można ja było przejmować podczas gdy już sprawowało się nad nią kontrolę co było trochę bez sensu. Powodem była najzwyklejsza literówka - teraz gdy sprawować się będzie kontrolę i wyląduje się na niej, wyświetli się jedynie pierwszy komunikat (mam nadzieję że nie znajdą się sadyści którzy będą lądaować na platformie i bawić się w bezustanne wsiadanie i wysiadanie :wink: ).

Poza tym zdecydowałem jednak wprowadzić zabezpieczenie, które niszczy śmigłowiec w którym gracz ostatnio przebywał, w 3 sekundy po jego śmierci. Dzięki temu nie będzie dochodzić do sytuacji w której gracz zginie i nie będzie miał czym lecieć, bo jego maszyna będzie stała nietknięta na platformie. Oczywiście to nie był wielki problem, bo jego kumple mogli zawsze rozwalić pusty śmigłowiec.
Poprzednia strona

Powrót do Operation Flashpoint