Sądzę że można już to dla porządku zamknąć. Minęło już prawie 10 miesięcy i prowadzenie dalej tej ankiety mija się z celem, gdyż osoby które dawały odpowiedź na początku roku mogą już mieć całkiem odmienne zadanie. Dla porządku podsumuję: oddano 65 głosów z czego dwa są nieważne (jedna niepełna i druga w które podano odpowiedź "e" na 2 pytanie).
Na pytanie
"Czy nadal masz zainstalowane OFP?"

11 osób stwierdziło
Nie. OFP is history

6 osób stwierdziło
Nie...ale gdyby "coś" ciekawego znowu zaczęło się dziać zainstalował bym flaszkę.

5 osób stwierdziło
Tak, ale nie odpalam je. Jakoś nie mogę się zebrać żeby je wywalić z dysku.

22 osoby stwierdziły
Tak i raz na jakiś czas je odpalam.

19 osób stwierdziło
Tak i wciąż spędzam przy nim sporo czasu.
Czyli z 63 osób OFP na dysku ma wciąż 46 osób i 41 z nich nadal grywa.
Na pytanie
"Jak to jest u ciebie z edycją OFP?"

13 osób stwierdziło
Nigdy się tym nie zajmowałem.

15 osób stwierdziło
Kiedyś zajmowałem się tym, ale to już przeszłość.

15 osób stwierdziło
Zajmowałem się tym i pewnie bym do tego wrócił gdyby coś mnie "pozytywnie nakręciło".

20 osób stwierdziło
Nadal się tym zajmuję.
Czyli z 63 osób 50 próbowało tworzyć cokolwiek za pomocą OFP (choćby tylko misje), ale tylko 20 nadal poświęca na to swój czas.
Na pytanie
"Jaki jest stan zdrowia polskiego OFP?"

12 osób stwierdziło
Trup, a raczej stan śmierci klinicznej. Pacjent sztucznie podtrzymywany przy życiu i tylko nikt nie ma odwagi podjąć decyzji i odłączyć aparaturę.

27 osób stwierdziło
Śpiączka. Niby zawsze jest jakaś szansa że pacjent się wybudzi, ale nie ma sobie co robić wielkich nadziei. Zresztą nawet jeśli tak się stanie to i tak nie będzie już tak jak dawniej. Chciałbym się mylić ale takie są fakty.

12 osób stwierdziło
Najgorszy etap choroby za nami. Choć lekarze nie dawali nadziei pacjent nadal żyje. Potrzebna jest intensywna kuracja - więcej aktywności, zastrzyk pomysłów, zmiana trybu życia itd.

12 osób stwierdziło
Nie wiem. Nie znam się.
Czyli z 63 osób 51 nie skreśliło do końca OFP (lub 39 jeśli nie wiem traktować jako skreślenie), ale tylko 12 wierzy że coś jeszcze z tego będzie.
Ankieta ze względu na długość jej trwania (i zmiany jakie zaszły do tej pory) jest mało wiarygodna i proponuję podchodzić do niej z dużą rezerwą.