Nie wiem czy to pytanie jest trudne czy łatwe ani też czy kiedyś ono było no ale proszę o wysłuchanie. Robię misje omaha beach(nie jest to pomysł oryginalny no ale nic) I chcę by działa flak strzelały w puste punkty na wodzie nie trafiając naszych łódek. Oczywiście wpisłąme łódkom this setcaptive true. No ale ostrzałtrudniejszy nie chce robić pozoru ostrzału wyzwalaczem bo to nie ma sensu ponieważ działa na lądzie flak widać zdaleka więc jeśli zacznie coś koomnie wynuchać to by było widać że to strzela flak (tak zresztą jest jak strzela do nas) No ale chcę by strzelał odpowiednio w wybrane punkty. Jak to zrobić. Jeśli nie zamotałem to proszę o pomoc
owszem był na starym forum podobny temat lecz! Tam moździerze opisane strzelały do czegoś konkretnego chyba bo u mnie gdy dam punkt trasy zniszcz czy na puste pole czy na h niewidzialne to nic sie nie dzieje
Jest też coś takiego, jak invisible targets z Tonala... ale to może sprawiać problemy natury czysto rozmiarowej... jednak parę mega do ściągania by było
Nasz utalentowany kolega Szyszek napisał świetny skrypt artylerii, strzelają w co chcesz,gdzie chcesz i ile chcesz. Temat przeorany wzdłuż i nazad.
ZAMYKAM.
Kiedy ty odpoczywasz, twoi przeciwnicy doskonal± się w sztuce walki.
(Musashi Miyamoto)